Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan viseljem el konyebben...

Hogyan viseljem el konyebben a lelki fajdalmat?

Figyelt kérdés

nem tudom feldolgozni edesanyam halalat mar lassan 10 eve hogy elment es en egyszeruen nemtudom elviselni hogy nem lata egy unokajat sem nem latott ferjhez menni nem latja amit apam azota velunk megtett nagyon sok dolog van amin nem tudok tulepni. amikor az elso babat vartam akor is nehez volt hogy o nem erhette meg de most a masodikat varom es most is nagyon sokat sirok.

ha a ferjem nem volna nem lennek az aki vagyok.neki sok mindent koszonhetek.

anyukamat 20 evesen vesztetem el sajnos ongyilkos lett.

azotta nagyon sok dolgot maskentlatok es azt is latom hogy apam milyen onzo ember azt addig nem vettem eszre mig anyu elt.nagyon sok dologra azota jottem ra hogy igaza volt amiota nincs.

2009. aug. 15. 22:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sajnálom. Ez nem könnyű. De ő figyel Téged, szivedben örökre ott van.
2009. aug. 15. 22:39
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Keress fel szakembert,hátha könnyebben sikerülne feldolgoznod.Tudok ajánlani olyat aki más módszerekkel gyógyít,nem gyógyszerekkel nyugtatókkal.Én apám halálát nem tudom feldolgozni,a halálos ágya mellett csináltam meg a tesztet,és nem tudtam neki elmondani a jó hírt,hogy unokája lesz mert már nem volt magánál csak néha.Én ettől és persze sok egyéb mástól amik miatt idegeskedtem fizikailag is beteg lettem,de sajnos még a babám is.

Most járunk egy orvoshoz,talán sikeres lesz.

Vigyázz a lelkedre,mert a testet is megbetegíti.A kisbabák meg tőlünk kapják az energiát,átveszik a rosszat is.Egészséges mamára van szükségük,hogy testileg lelkileg jól fejlődhessenek.

Ne emészd magad a múlton,azon már nem lehet változtatni.

Próbálj meg előre nézni,anyukád is ezt akarná nem azt,hogy emészd magad miatta.

Minden jót.

2009. aug. 15. 22:50
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha tíz év alatt nem sikerült elengedned, már nem is fogod. Mindennek megvan az ideje, a gyásznak is. Megértelek, de ezt meg kellene beszélned magaddal,mert nem lehet egy halott fölött egy életen át keseregni akármennyire szeretted is. Az élőkkel kellene most már inkább foglalkoznod azon kívűl, hogy tiszteled édesanyád emlékét.
2009. aug. 15. 22:54
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nagyszüleimmel vagyok majdnem így, 20(!) éve mentek el, és rettentően hiányoznak. Mondjuk én nem búslakodom miattuk egész nap, de minden második éjjel velük álmodom, néha arra ébredek, hogy szabályosan fuldoklom a hiányuktól. Időnként elvetődöm a 150 kilométerre lévő kisvárosba, megállok a házuk (inkább úgy mondom, házunk) kapuja előtt, és majd megőrülök, hogy nem lehet bemenni legalább csak a lépcsőházig, beszívni azt az ismerős illatot... Hiába, elmentek, nagyon öregek voltak, de nekem 80 évesen is hiányozni fognak, már ha megérem. Én hiszek a halál utáni életben, és néha arra gondolok, ezzel a ragaszkodással talán rosszat teszek nekik, iedötözöm őket vagy ilyesmi, de akkor sem tehetek róla. Nem lehet a hiányukat pótolni, azt a békét, nyugalmat, amit ők árasztottak.
2009. aug. 16. 00:46
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Előző voltam: most még az jutott eszembe, hogy igazából amíg éltek, mindig attól féltem (és most is így vagyok a még élő szeretteimmel), hogy ha egyszer meghalnak, lassan elfelejtem őket, és ezzel mintegy semmissé válnak, mintha soha nem is léteztek volna. De most jöttem rá, hogy nem, pont ezáltal, hogy ennyire élő az emlékük, gyakorlatilag megvannak, nem tűntek el a semmibe.
2009. aug. 16. 00:49
 6/11 anonim ***** válasza:

Miért sírsz anyukád után???

Hiszen ő ott áll melletted, mindenről tud, mindent lát! :D

Hidd el, a lelke ott van veled minden percben.

Nyugodtan beszélj hozzá (magadban), meg fogja hallani, mond el neki a bánatodat vagy az örömeidet.

Ha segítségre van szükséged, kérj tőle segítséget, meg fogod látni, hirtelen megoldódnak a gondjaid!

Csak egy kicsit jobban figyelj : meg fogod érezni, hogy melletted áll! :D

2009. aug. 16. 04:21
 7/11 Srapnel ***** válasza:
100%

Anyukád benned van, a génjei, a szokásai, a gondolatai, hiszen részben ebből vagy te is. Igaza van annak a válaszolónak, aki azt mondta, hogy az élőkkel kell törődnöd. Most már a gyermeked az, akinek meg te vagy az édesanyja.

Ha pedig nagyon rontja az életminőségedet ez a probléma, akkor keress föl egy pszichológust (ami nem orvos, mint a pszichiáter).

2009. aug. 16. 08:35
 8/11 anonim ***** válasza:

Menj el ilyen 'szellemnénihez' (nemtudom a nevét :S ) Nagyon sok jót hallottam róluk. Lehet, hogy azért érzed ez a pozitív energiát mert a 2 világ között van, mert volt még valami amit nem intézhetett el. (pl.unoka stb..) Ez a szellem néni, meg eltudja őt oda küldeni ahova mennie kell. Ez nem rossz dolog...sőőőt jobb lenne neki is mert nem tud távozni. Te meg kicsit felszabadulnál. Ha érdekel eltudok mesélni pár történetet ilyesmi dolgokról, priviben.

Üdv.

2009. aug. 16. 10:55
 9/11 anonim válasza:
Próbálj meg túl lépni...sajnos más lehetőséged nincs. Tudnod kell, hogy ő jó helyen van és vigyáz rád és a családodra. Az emlék nagy úr, mindig visszatér...de akkor próbálj a jó dolgokra és a szép emlékekre gondolni vele kapcsolatban. Légy erős testileg és lelkileg is, csak ez segíthet. (vagy orvos)
2009. aug. 16. 11:38
 10/11 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom ami történt de muszáj túllépned rajta. Anyukád figyel téged és tudja hogy szenvedsz és ő nem akar téged szenvedni látni. Gondolj rá szeretettel. Menj ki hozzá a temetőbe és beszélj a sírjához mondd el neki az érzéseidet mint ha élne hidd el sokat segít. Beszélj a sok szép közös élményetekről. Mondd el a gyermekeidnek hogy milyen volt. Nézz esténként az égre és keress egy csillagot gondold azt hogy az anyukád és titeket nézz. Hidd el könnyebb lesz. Kitartást és nagy lelki erőt kívánok neked!
2009. aug. 16. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!