Hogyan tovább, hogy legyek jó fej nő és anyuka?
Ugye ezt nem gondolod komolyan, hogy a kislányodnak jobb lenne ILYEN emberek között? Akik arra sem képesek, hogy meglátogassák? Mert ez duma, hogy miattad nem jönnek. Kifogás.
Amúgy ne aggódj, azért, mert te komoly/komor vagy, a gyermeked nem lesz feltétlenül az. (Én is nagyon aggódtam ezen, a fiam fél éves.)
Talán az segít, ha emberek közé mész, főleg gyerekes programokra.
Hol laksz egyébként?
egyszer mikor nagyon mély lelkiállapotban voltam és egy hivatalban ücsörögtem épp mikor megláttam egy idézetet kifüggesztve
"végül minden rendben lesz. Ha most nincs minden rendben, akkor ez még nem a vég"
Nagyon megfogott, pedig nem szeretem általában a giccses közhelyeket, de ez elgondolkoztatott. Hányszor gondoltam h nem élek túl egy költözést, egy szakítást, egy vizsgát ...és mindig jött vmi jobb. csak ki kell várni és keresni! Hajrá!
12-es vagyok. Komolyan, ha valaki próbál ötleteket adni a Kérdezőnek, amik egyébként teljesen átlagos, kevés szervezést igénylő programok, akkor miét kell lepontozni?
Vagy talán bármelyik is, amit írtam, elítélendő? Nem értem az embereket, nektek nincs szívetek.
Hány éves a kislányod? Hidd el, a gyereknek te vagy a minden, felnéz rád, én is egyedül neveltem, de mi rengeteget nevettünk, már csak azért is, mert akkora boldogságforrás egy gyerek, ő maga adja a jó hangulatot! Süssetek együtt sütit, menjetek játszótérre rajzoljatok, színezzetek, bábozz neki és hidd el, sokkal vidámabb lesz minden! :)
Már nem teheted meg, hogy olyan legyél amilyen vagy. Tessék összeszedni magad, hiszen van egy gyereked, nem viselkedhetsz így, és neked is jobb lesz a változás! Különben a gyereked is depressziós lesz és lelki nyomorék.
Gondolkodtam, hogy mit is írhatnék még neked.
Szerintem attól, hogy nem tudtad "megfőzni" az idióta bagázst, még igenis lehetsz értékes ember, sőt az is vagy, hiszen jót akarsz a gyermekednek. Míg ők? A legegyszerűbb utat választva hanyagolják szegényt és még egy bűnbakot is találnak a te személyedben.
Nem attól leszel jó anyuka, hogy végigviháncolod a napot. Vannak más nagyon fontos dolgok, pl hogy szeresd a lányod, bánj vele kedvesen, foglalkozz vele sokat, legyél következetes, tanítsd meg sok mindenre...
Igazából nagyon is átérzem a problémádat, mert én sem vagyok az a vigyori típus, sőt. (Kívülről sajnos még úgy is néz ki, mintha fennhordanám az orrom, távolságtartó vagyok.) Sok gondot is okoz nekem, hogy a babámat mindenki jobban szórakoztatja nálam (szerintem), bebeszélem magamnak sokszor, hogy hozzám nem kötődik annyira...
Igen, valamilyen szinten össze kell szedned magad (van ám átmenet a viháncka és a depis között is jócskán), de! Szerintem az "alakoskodás" nem megy. Azt megérzik a babák. Nem kell másmilyennek tettetned magad, mint amilyen vagy. Nevetni talán nem tudsz, de mosolyogni biztosan, legalábbis a babádra. Kezdetnek jó lesz.
Nekem sincsenek nagyon barátaim, én is csak a boltba járok kábé. De ő legalább kap így ingereket. Szeretnék majd járni vele valamilyen foglalkozásra, hátha megismerkedünk valakikkel.
Egyébként mi van a te családoddal? És mennyi idős a lányod? Hátha tudunk neked tippeket adni, milyen vicces dolgokat csinálhatnál vele. (Én is hiába vagyok komor, vannak dolgok, amiken még velem is vigyorog az gyermek.) Fogják még más benyomások is érni, mások is fognak hatni rá, nem csak te, így alakul a személyisége (ami ugye részben adott).
Viszont tv-t ne nagyon nézzetek, az rosszat tesz neki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!