Hogyan tovább, hogy legyek jó fej nő és anyuka?
Ne a múlton rágódj,ne azon gondolkozz hogy mit tett a volt párod. Nézz előre!
A gyerkőcöt ha lehet add be bölcsibe, oviba,addig te dolgozol,máris emberek között vagy. Járjatok el szakkörre, baba-mama klubba,ahol a gyerek is társaságot talál magának meg te is.
A családsegítőbe a pszichológus pedig ingyen van,bármikor mehetsz. Ha lehet néha bízd rá a gyereket a nagyszülőkre, apukára,addig te egy kicsit tudsz lazítani, vagy bármit csinálni.
Szia!
Anno az én anyukám is egyedül maradt velem. Megmondom, mi miket csináltunk:
-sütisütés
-új receptek kipróbálása
-vígjáték nézés közösen
-McDonalds
-társasjáték
-babaruhák varrása a barbie babáknak
-kirándulás
-gyöngyfűzés, ékszerkészítés, festés
-játék a kutyussal, cicával
Ha ezeket vidáman csinálod, akkor a kislányod is élvezni fogja. Tudom,hogy nehéz egyedül, de a gyermekednek kijár a boldog gyerekkor, csak pár újdonság kell hozzá, nem nagy dolgok. Hidd el, örülni fog, ha látja, hogy Te is szívesen szervezel programokat.
Nem ment tönkre semmi! A sors meg majd intézkedik. Hidd el, nekünk se volt könnyű, apu belga volt, itt jött össze anyukámmal, 3 évig szerették egymást, ekkor születtem én. A család hátulról nyomta, hogy menjen haza, hagyjon itt minket, járjon egyetemre (30 éves volt), bulizzon. Fogta és lelépett, de előtte csinált egy jó nagy adósságot.
Se a családjáról, se róla nem hallottam évekig, anyu tönkrement idegileg. De eljutott arra a pontra, hogy egy ilyen alak miatt nem lesz öngyilkos és van egy gyereke, akit fel kell nevelni.
Te egy önálló, értékes nő vagy, egy édes kisgyerekkel. Nehogy már egy energiavámpír határozza meg az életedet. Most komolyan inkább feladod a harcot, hogy nevessen rajtad, amiért tönkretett? Vége, nincs se volt férj, se család, a gyereked apja marad, de hozzád semmi közük.
Igenis értékes vagy, nem kell senkinek bizonyítanod, de vannak hobbijaid gondolom, fiatal vagy, légy csinos, járj el olyan helyre, ahol van gyermekmegőrző. És élvezd a szabadságot és hogy nincs senki, aki lelki terrorban tartson, előttetek az élet!
Neked az én anyukámmal kéne egyszer összejönnöd beszélgetni. :)Fiatalon lett terhes tesómmal, de a pasi otthagyta, nem érdekelte. Aztán évekkel később találkozott apával, én megszülettem, de kiskamasz koromban apukám meghalt. Fogalmam sincs, hogy hogy csinálta, de soha sem ült le depizni, mindig csak ment tovább, csak ment tovább.
Miután apa meghalt, kicsit befordult, de akkor sem hagyta el magát igazán, mindig normális anya volt. Aztán elkezdett lefogyni és magára találni, akkor meg a rosszindulatú része a családnak kitalálta, hogy így-úgy k*rválkodik.
Viszont nála jobb fej anyát kérni sem lehet. Mindenben segít, lehet rá számítani. Ami viszont nagyon fontos: a jó fejség nem ment át túlzott engedékenységbe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!