Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mért csak a gyereknek kell...

Mért csak a gyereknek kell megadni a tiszteletet a szüleinek? Nem kéne fordítva is hogy működjön?

Figyelt kérdés

Nagyon sokszor észre veszem hogy szinte mindig a gyereket teszik felelősért a családi vitákért. A szülő ordibálhat a gyerekkel lehülyézheti úgy bánhat 20 éves gyerekeivel mint az öt évesekkel. De a gyereknek tisztelnie kell és tűrnie. De ez így nem fer. A gyerek is csak ember akár 15 akár 20 éves. Neki is jár a tisztelet a megértés és a szeretett.

Én szerencsére jól kijövök anyuékkal mert kölcsönösen tiszeljük egymást. Rengetek szülő felsőbb rendűnek érzi magát mert add enni a gyerekének, mintha nem alapvető dolga lenne neki. A tisztelet mindenkinek egyformán jár vagy nem?

2009. aug. 14. 15:59
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:

A Biblia szerint MINDEN embert tisztelni kell. Az idézet parancsolat nem mond ennek ellent, csak kiemel egyet az általános tisztelet köréből.

Akit érdekel, elolvashatja Ruth könyvét az Ószövetségből. Nekem a kedvencem, pont azért, mert csak úgy süt belőle a szereplők egymás és emberek iránti tisztelete és szeretete, és a története sem utolsó!

Minden embernek kötelessége tisztelni a másikat, a szülőnek is a gyereket! De: a gyereknek nem joga ezt a tiszteletet tiszteletlen módon követelni. Jobban is jár, ha nem tölti egész gyerekkorát a reménytelenül hiányzó tisztelet miatti követelőzéssel, mert ezzel magának árt. A kérdezővel egyebekben maximálisan egyetértek.

Nálunk is az volt, hogy engem mint gyermeket mióta az eszemet tudom, nagyon tiszteltek a szüleim - én is őket - , és ez nagyon jó múníciót jelentett az életre. Tisztelem én is magam, az embereket, és a többiek ezt megérzik, és ők is tisztelnek engem.

Tisztelet = értékesnek tartás, megbecsülés.

2009. szept. 5. 18:50
 42/42 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok.

Én azt szeretném leírni, hogy én most 19 éves vagyok, de gyerekkoromban sokszor megkaptam a szüleimtől a lehető legeslegkisebb rosszra is hogy "a k*rva any*dat", meg "b*zd meg a jó édes a.yádat" (közbe pont a saját anyám mondta xD), na ilyenkor, ha 1x-2x visszamondtam ugyanezt, és rákérdeztem: ha te ilyet mondhatsz nekem, én miért ne tehetném ugyanezt? Nem tisztelsz, én sem tisztellek. Ennyi. Szerencsére kinőttem, szóval túltettem magam rajta, mert sajnos sok lelki sérülés ért, nem csak általuk, de az élet más területén is, ez a szerencsém, hogy erős egyéniség vagyok. :) Meg őszintén szólva, nem sok tisztelnivaló van a szüleimben: Mindketten isznak mint a gödény, részegségükben ok nélkül káromkodnak nekem, meg idegesítenek... nem jó ez..:( de már megtanultam erre nem figyelni. :D

SZóval egy picit asszem, témába vágott a hozzászólásom, a kölcsönös tisztelet szempontjából. Mert annak igen is meg kell lennie a szülők, és a gyerek részéről is. Igaz, a gyerek részéről jobban, de a szülő sem engedheti el.

(Másodjára küldöm a hozzászólást, az első sajna fennakadt a trágárság-szűrőn XDDDD komolyan észre sem vettem, mert amúgy nem másra mondtam azt, hanem azt írtam le, amit nekem mondtak) :)

2010. máj. 31. 17:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!