Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi van, ha az ember nem...

Mi van, ha az ember nem alapít családot? Nehéz az egyedüllét?

Figyelt kérdés
Ma volt egy beszélgetésem, én voltam a fél, aki azt mondta soha nem megy férjhez. Ennek a beszélgetésnek voltak előzményei, amikbe most nem mennék bele. A másik fél szerint kell az embernek egy társ, főleg ebben a világban. Én úgy gondolom, vannak barátok, testvér stb. A másik fél szerinte ez nem elég, hisz előbb-utóbb a barátok is családot alapítanak ha még nem tették meg, és a barát különben sem ugyanaz, mint egy társ. Nincs mindig ott, és nem is lehet, mint egy társ lenne. Ebben egyet értek, de ebben a világban nagyon nehéz párt találni hosszú távra, akivel tényleg működne is a dolog. Nagyon sok negatív példát látok magam körül, hallok róluk, ahogy ma is.. Nem csak megcsalások, válások, de még fenyegetések, és gyilkosságok is egyre gyakoribbak.. hírekben is egy lányról hallani akit féltékenységből agyonvert a pasija.. már nem tudom kire hogy szabad nézni, jó tudom, hogy ez most túlzás de a világ tényleg rossz irányba megy. Elhatároztam, hogy egyedül maradok, volna, aki érdeklődik, de barátnál többet nem engedek senkinek. Már rá akarnak beszélni 2 emberrel is kapcsolatra, de nem akarom. Nem tudom, hogy a döntésemmel nehezebbé teszem-e az életemet, mit gondoltok, kinek van igaza ha a fentieket nézzük?
2012. nov. 14. 22:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
43%
Én se vágyok társra. Tökéletesen elvagyok egyedül. Szexre viszont szükség van... Így muszáj valakit tartani.
2012. nov. 14. 23:08
 12/15 anonim ***** válasza:
50%

Ha nem vágysz társra legyél egyedül. Semmi értelme azért együtt lenni valakivel, hogy ne legyél egyedül.

Viszont ha szerelmes leszel, úgyis sutba dobod az elveidet.

Teljesen felesleges ezen agyalni.

2012. nov. 14. 23:44
 13/15 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem se határozd el, mert ha mégis szerelmes leszel, akkor a magad által épített falak miatt nehezen fogsz változni és azt már lehet, hogy bánnád.

Én is egyedül vagyok egyébként, a nagy bulikból már kinőttem, a baráti társaságból sokan babáznak, de most sem sajnálom, hogy nincs társam, elfoglalom magam, sosem unatkozom, és sosem vágyódok az ő életükre, hogy olyat szeretnék.

Néha a társ nem is igazán társ, hanem csak valaki akihez alkalmazkodsz és a kevéske öröm nem fedezi azt, amennyi problémát tud generálni egy kapcsolat.

Most ne értsen senki félre, nem kapcsolat ellenes vagyok, csak azt mondom, hogy egy rossz kapcsolat közel sincs olyan jó, mint szabadnak és függetlennek maradni :)

2012. nov. 15. 01:23
 14/15 anonim ***** válasza:
0%
Az ember társas lény, nem egyedüllétre született. Ennek ellenére, azt hiszem te vágy normális kapcsolatra csak a félelmeid nagyobbak ezért, egyedül neked kell tudnod, hogy mi a jó, mi itt nem fogjuk ezt a problémát megoldani. Van, akinek egyedül jó, van akinek nem. Én mindig utáltam egyedül lenni, be is golyóznék, ha hazajönnék és a kutya nem szólna hozzám, de ez én vagyok. De valószínűleg a legtöbb egyedül élő ember, boldogtalan és besavanyodott.
2012. nov. 15. 07:53
 15/15 anonim ***** válasza:
77%
Én 45 éves koromra jöttem rá, hogy jobban érzem magam egyedül.
2012. nov. 15. 08:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!