Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi van, ha az ember nem...

Mi van, ha az ember nem alapít családot? Nehéz az egyedüllét?

Figyelt kérdés
Ma volt egy beszélgetésem, én voltam a fél, aki azt mondta soha nem megy férjhez. Ennek a beszélgetésnek voltak előzményei, amikbe most nem mennék bele. A másik fél szerint kell az embernek egy társ, főleg ebben a világban. Én úgy gondolom, vannak barátok, testvér stb. A másik fél szerinte ez nem elég, hisz előbb-utóbb a barátok is családot alapítanak ha még nem tették meg, és a barát különben sem ugyanaz, mint egy társ. Nincs mindig ott, és nem is lehet, mint egy társ lenne. Ebben egyet értek, de ebben a világban nagyon nehéz párt találni hosszú távra, akivel tényleg működne is a dolog. Nagyon sok negatív példát látok magam körül, hallok róluk, ahogy ma is.. Nem csak megcsalások, válások, de még fenyegetések, és gyilkosságok is egyre gyakoribbak.. hírekben is egy lányról hallani akit féltékenységből agyonvert a pasija.. már nem tudom kire hogy szabad nézni, jó tudom, hogy ez most túlzás de a világ tényleg rossz irányba megy. Elhatároztam, hogy egyedül maradok, volna, aki érdeklődik, de barátnál többet nem engedek senkinek. Már rá akarnak beszélni 2 emberrel is kapcsolatra, de nem akarom. Nem tudom, hogy a döntésemmel nehezebbé teszem-e az életemet, mit gondoltok, kinek van igaza ha a fentieket nézzük?
2012. nov. 14. 22:06
1 2
 1/15 anonim válasza:
87%
Sajnos nagyon hülye világot élünk!Van abban is sok igazság amit az ismerősöd mond,és sokban van neked is igazad!Tényleg rengeteg ember vállik el megy tönkre stb!De a te döntésednek kell lenni hogy döntesz!
2012. nov. 14. 22:26
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem nehéz az egyedüllét, ha valaki arra vágyik. Aki viszont félelemből van egyedül, mint pl te, az valószínűleg nehéznek fogja találni.
2012. nov. 14. 22:26
 3/15 anonim ***** válasza:
62%

Rossz egyedül egy idő után.

Jó, lehet mondani, hogy "élj, bulizz, szórakozz", de egy idő után kivel?

Mert a barátoknak is lesz előbb-utóbb családja, és nem veled fognak foglalkozni.

Egyedül szórakozni, mint egy birka, meg kinek jó?

2012. nov. 14. 22:28
 4/15 anonim ***** válasza:
96%
Most még nem akkora probléma, de idős korban iszonyatosan sz@r egyedül lenni.
2012. nov. 14. 22:29
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Én azt mondom, hogy ne határozd el teljesen, hogy már pedig te egyedül maradsz, de ne is marjon belülről az, hogy kell valaki melléd.

Egyedül lehet élni, és sok ember egy-egy kapcsolat, házasság után azt mondja, hogy sokkal boldogabb egyedül az élete, mint amikor társa volt.

2012. nov. 14. 22:31
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Az egyedüllét nem feltétlenül jelent magányosságot, de ezt sokan nem tudják elképzelni. Nekem pl. egyelőre legalábbis eszemben sincs családot alapítani, tök jól elvagyok egyedül is (nem magányosan!!): rengeteg barátom van, mindkét nemből, mindig más programok, más emberek, nem igazán akarom lekötni magam. És nem, nem a szexre értem a változatosságot, még mielőtt valaki félreértené!! Hanem arra, hogy egyik nap színház egy társasággal, másnap mozi egy másikkal... Tapasztalatom szerint, aki komolyabb kapcsolatban van, nem nagyon tudja, vagy akarja ezt megtenni.

Én nem nézem őket se le, sőt, biztos (remélem), hogy tök jól érzik magukat. De nekem meg így jó.

2012. nov. 14. 22:32
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem olyan jó az egyedüllét, de teljesen jó a belátásod.

Nekem sincs barátnőm jelenleg, 1 hónapja szakítottunk mert már egy ideje megcsalt és ez ugye kiderült. Én is így vagyok vele hogy minek nekem barátnő, meg csak a baj lenne, meg úgysem működne, igaz nem vagyok egyedül, szüleimnél lakok, eljárok dolgozni, szórakozni, ugyanúgy élem az életem mint eddig. Nekem nagyon nehéz volt a szakítás főleg akkor amikor a barátnőm bevallotta hogy neki már van valakije és hozzá vonzódik igazán, én örültem hogy ennyivel letudtuk zárni a kapcsolatot, legalább nyíltan elmondta hogy mi a helyzet, ami teljesen korrekt én szerintem.

Ha társat akarsz magadnak, azt úgy is érezni fogod, hidd el egyszer elkap a szerelem, gondolj bele, elég rossz lesz ha teljesen egyedül maradsz majd minden nap az üres lakásban és így éled a nyugdíjas pillanataidat is, egyszer neked is lesz társad előbb utóbb, én is azt mondom most hogy házasság, család minek az, de pár év múlva lehet már gyerekem lesz, kitudja mit hoz a jövő.

2012. nov. 14. 22:33
 8/15 anonim ***** válasza:
76%

"rengeteg barátom van, mindkét nemből, mindig más programok, más emberek, nem igazán akarom lekötni magam."

Ez megy is majd egy darabig, aztán látni fogod, hogy mindenki a társával, gyerekeivel foglalkozik, te meg szépen ki fogsz maradni az életükből.

Ez így van, csak huszonévesen buli, utána már nem.

2012. nov. 14. 22:34
 9/15 A kérdező kommentje:
Csak érszben félelem, vagyis inkább tisztában vagyok a kockázatokkal. De nekem jó egyedül, tényleg, legalábbis ami a társat elleti. Beszélgetőtársam volt teljesen ellene ennek a gondolatomnak, hisz szerinte mindenkinek szüksége van valakire, aki nem csak barát. Főleg ebben a világban, mert kettem könnyebben átverekszik magukat a nehézségeken.
2012. nov. 14. 23:01
 10/15 anonim ***** válasza:
72%
Annak, hogy valaki egyedül van, semmi köze "az élj, bulizz, szórakozzhoz"... Sőt a párok legtöbbje él így, bulizik, szórakozik. Én pl nem bulizok, nem szórakozok pedig egyedül vagyok és nem is akarok társat. Látom egyesek tényleg nem tudják elképzelni, hogy valaki normálisan is tud élni egyedül...
2012. nov. 14. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!