Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Barátok nélkül, sok egyedüllét...

Barátok nélkül, sok egyedüllét után ténylegesen megbomlik az ember elméje? Mit tegyek, ha TÉNYLEG nincs kivel találkoznom?

Figyelt kérdés
Eleve kevés barátom van, de így nyáron senki nem ér rá. Egész nap itthon ülök, semmit nem csinálok, és egyre több, mentális betegségre, depresszióra utaló tünetet produkálok. A barátaim ilyenkor nyaralnak, de van olyan is, akivel megbeszélem, hogy találkozzunk, de mindig kiderül, hogy nem ér rá, vagy elfelejt visszaszólni, pedig látom, hogy másokkal szokott eljárni. Olyan is van, akivel nemrégiben összevesztem, és azóta azzal a társasággal nem is találkozom. Kamaszkorom óta elég rosszul alakul a személyiségem, tele vagyok félelemmel, komplexussal. Mostanában pedig (de már kb. egy éve tarr) egyre szétcsúszottabb, rendetlenebb vagyok. Döntésképtelen vagyok, a jövőmet érintő legfontosabb kérdésekben nem tudok dönteni, nem érdekel semmi, és nem is nagyon járok el sehova. A fél napot átalszom, a tudatom mintha menekülne a valóság elől. Mostanában már evési zavaraim is vannak. A rövidtávú emlékezetem is rossz már egy ideje. És nagyon rosszul esik látni, hogy az emberek mennyi őrültséget csinálnak a nyáron, én meg strandra se megyek el, mert egyszerűen tényleg nincs kivel. Egyedül nincs értelme elmenni sehova, barátja meg nem lesz az embernek automatikusan. Tudom, hogy nekem kell kimenni és tenni valamit, de nem tudok. Túl sok düh, keserűség, utálat, félelem van bennem az emberek felé. Nincs senki, akihez fordulhatnék. Ezt meddig lehet bírni? Úgy érzem, nem húzom már így sokáig.
2012. aug. 10. 13:22
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
vegyél egy kutyát, lesz barátod, akire odafigyelhetsz. Elviszed sétálni szerezhetsz ember barátokat azt jön minden magától.
2012. aug. 10. 13:26
 2/16 anonim válasza:

Vagy barátkozhatsz neten is, pl. azonos érdeklődési kör alapján.

Persze lesz sok fura fazon, arra készülj fel.

2012. aug. 10. 13:28
 3/16 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy? Munka, suli stb? Vagy ez csak most a nyáron van így. Én is kutyát vennék:) Olyan termetűt amekkorával elbírok és hordanám sétálni. Ne tudd meg mennyi emberrel meg lehet így ismerkedni. Vagy ha diák vagy akkor keress diákmunkát. Én rengeteg ismerőst szereztem így is. Jó, ők nem barátok, de elhülyéskedtünk :) Amúgy én is voltam így. Most dolgozgatok, gyakorlaton vagyok, tanfolyamra járok stb. De akikkel eddig jártam pl bulizni leszakadoztak rólam. Ők járnak, engem meg nem hívnak. Sétálni is ha hívom őket leráznak. Ez van. Ez most nem tűnik fel, de mikor nem csináltam pl tavaly nyáron semmit, nem volt munka stb akkor nagyon rossz volt. Így barátom sincs, de most annyi dolgom van hogy bele se igen férne. Másik ötlet valamilyen tanfolyam vagy konditerem. csak mozdulj ki valamerre és máris jobban leszel :) De még a könyvtárba is elsétálhatsz.
2012. aug. 10. 13:36
 4/16 A kérdező kommentje:

Mindig mindenki a könyvtárral jön.

De komolyan, kérlek, írd már le, hogy képzelsz egy ilyen helyzetet! Oké, elmegyek a könyvtárba. Odamegyek egy szemüveges csajhoz: "Szia, én egy magányos, begyöpösödött lúzer vagyok, látom egyedül vagy, akarsz barátkozni?" vagy hogy? Komolyan...

2012. aug. 11. 11:01
 5/16 anonim válasza:

"Szia, én egy magányos, begyöpösödött lúzer vagyok, látom egyedül vagy, akarsz barátkozni?"

Ha így nyitsz a lányoknál, akkor értem miért nincs sikered.

Nem, ez általában nem jön be. Vagy neked már volt olyan akinél bevált?

2012. aug. 11. 11:30
 6/16 A kérdező kommentje:
Ironizáltam, mert nem értem, miért jöttök a könyvtárral. Szerinted ott hogy lehet ismerkedni?
2012. aug. 11. 11:40
 7/16 anonim válasza:

Értelemszerűen, ne azért menj a könyvtárba, hogy becsajozz, hanem mert kiakarsz kölcsönözni egy könyvet/utána akarsz olvasni valaminek.

De ha meglátsz egy édes könyvmoly lányt, akkor tényleg nem tudnál odamenni hozzá?

2012. aug. 11. 12:02
 8/16 A kérdező kommentje:
Tényleg nem.
2012. aug. 11. 22:09
 9/16 anonim ***** válasza:
meleg vagy?
2012. aug. 12. 00:52
 10/16 A kérdező kommentje:
Nem.
2012. aug. 12. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!