Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Barátok nélkül, sok egyedüllét...

Barátok nélkül, sok egyedüllét után ténylegesen megbomlik az ember elméje? Mit tegyek, ha TÉNYLEG nincs kivel találkoznom?

Figyelt kérdés
Eleve kevés barátom van, de így nyáron senki nem ér rá. Egész nap itthon ülök, semmit nem csinálok, és egyre több, mentális betegségre, depresszióra utaló tünetet produkálok. A barátaim ilyenkor nyaralnak, de van olyan is, akivel megbeszélem, hogy találkozzunk, de mindig kiderül, hogy nem ér rá, vagy elfelejt visszaszólni, pedig látom, hogy másokkal szokott eljárni. Olyan is van, akivel nemrégiben összevesztem, és azóta azzal a társasággal nem is találkozom. Kamaszkorom óta elég rosszul alakul a személyiségem, tele vagyok félelemmel, komplexussal. Mostanában pedig (de már kb. egy éve tarr) egyre szétcsúszottabb, rendetlenebb vagyok. Döntésképtelen vagyok, a jövőmet érintő legfontosabb kérdésekben nem tudok dönteni, nem érdekel semmi, és nem is nagyon járok el sehova. A fél napot átalszom, a tudatom mintha menekülne a valóság elől. Mostanában már evési zavaraim is vannak. A rövidtávú emlékezetem is rossz már egy ideje. És nagyon rosszul esik látni, hogy az emberek mennyi őrültséget csinálnak a nyáron, én meg strandra se megyek el, mert egyszerűen tényleg nincs kivel. Egyedül nincs értelme elmenni sehova, barátja meg nem lesz az embernek automatikusan. Tudom, hogy nekem kell kimenni és tenni valamit, de nem tudok. Túl sok düh, keserűség, utálat, félelem van bennem az emberek felé. Nincs senki, akihez fordulhatnék. Ezt meddig lehet bírni? Úgy érzem, nem húzom már így sokáig.
2012. aug. 10. 13:22
1 2
 11/16 anonim válasza:

Először mondjuk mosolyogj rá, ha nem küld el az anyádba a nézésével mikor visszanéz rád, akkor megpróbálhatod a következő lépést. Menj oda. Beszélgess vele a könyvről amit olvas, érdeklődj, hogy mit csinál/keres/kutat. Ha ilyenekről nem tudsz, akkor csak róla meg, hogy egyáltalán miért mentél oda. Hívd el kávézni.

De ha az első rész nem megy, azaz nem szeretsz olvasgatni, akkor ne nagyon menj a könyvtárba, fölösleges.

2012. aug. 12. 13:14
 12/16 anonim válasza:

Szerintem igen megbomlik :(( Én 3 éve csinálom ezt nap mint nap, itthon vagyok,eldobtam mindenkit magamtól, ha nagyon nem bírom sétálok egyet a kutyámmal akkor kicsit jobb de ennyi..

én nekem beteségem is van amit a szüleim nem tudnak, és már alig bírom h ne végezzem magammal nagyon Nagyon nehéz..

Amíg a nagymamám él nem tehetem meg:(((( Nem okozhatok neki rosszat!

2012. aug. 12. 16:17
 13/16 anonim ***** válasza:
Nekem is volt olyan nyaram mikor senki nem ért rám a soook barátom közül... Mégis feltaláltam magam. Felpattantam a bicajra és kibicajoztam a strandra teljesen egyedül :-) Össze is haverkodtam egy sráccal aki a haverjaival volt lent és nagyon jól éreztem magam...Nem kell ám félni, hogy egyedül kell menni valahova. Csak találd fel magad...Én mentem futni is esténként, kutyát sétáltatni meg minden ilyen. Találd fel magad, egyedül is ki lehet menni a szobából, nem csak társasággal...
2012. aug. 17. 12:24
 14/16 anonim ***** válasza:
Én írtam a könyvtáros választ. Most ismeretlenbe hogy adjak normális "találka" helyre tanácsot? Amúgy a kérdés nem is arról szólt, hogy be akarsz csajozni, szóval gondolkodni kéne. Az sem derült ki belőle hogy fiú vagy, szóval nem értem itt a rinyát. A könyvtárba való elsétálás közben is kimozdulsz, esetleg hazafele elnyalsz egy fagyit vagy mittomén. de a konditerem és a kutya sem rossz ötlet. Vagy menj el sétálni, bicajozni. Ha csajt akarsz magadnak akkor a legjobb ha bulizni mész, de mivel nem tudom a korod, és a kérdésben sem szerepeltek hasonló tervek, így ezt nem írtam. Amúgy én találkoztam már könyvtárban is olyannal, akivel beszélgettünk pár szót és még most is köszön az utcán is. De már mindjárt itt a suli és akkor jobb lesz.
2012. aug. 18. 15:38
 15/16 CsicsiCsibe válasza:

Sziasztok!

A kutya nem rossz ötlet, de az ember elsősorban emberi társaságra, közösségre szocializálódott lény. Ebben kellene segítenünk.

2015. ápr. 13. 16:42
 16/16 anonim ***** válasza:

Én gyermekkoromban nagyon extrovertált voltam, szerencsére azon barátaim meg is maradtak igaznak és nem ölte meg őket az idő vasfoga. Azóta nem tudom hogyan, de nagyon kis csendes lettem ismeretlenek közt, csak akkor tudok beszélni, ha már viszonylag megismertem az illetőt, mondom is hogyan csinálom:

Egyetemista vagyok, harmadik egyetememen most (mindig más szak tetszett és váltanom kellett). A titok pedig a dohányzás, akármilyen csúnyán is hangzik. Eddig mindenhol így kezdtem beszélgetni valakivel, hogy órák közt kimentem a dohányzóba és mindig ha csak egy ember volt ott elkezdtünk beszélgetni és meglátták bennem, hogy milyen kis kedves vagyok és azóta is tartom velük a kapcsolatot.

Ehhez nem kell egyetemistának lenni, ha az utcán csinálom ezt pl egy parkban (ott persze rikta), de pl egy kocsmában este lehetetlen így nem szocializálódni. Látod kint vannak a lányok keresik az öngyújtót, de te megelőzöd és meggyújtod neki, szegény részeg úrnak, ki elitta minden pénzét megkínálod eggyel, biztos hálálkodva leáll beszélgetni! Sok a lehetőség, csak légy kicsit kreatív.

2018. júl. 13. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!