Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mit tennétek? A férjem ha...

Ti mit tennétek? A férjem ha éjszakás azon veszekszik hogy nemtudom a 2 pici gyerekemet csendben tartani akkor amikor ő épp aludni támad kedve. Ez a nap bármely szakában lehet. A lányom 2éves a picifiam fél éves.

Figyelt kérdés
Már azon gondolkodom hogy elhagyom.Nemérti meg hogy nem egyszerű lefoglalni őket.Főleg most hogy mindkettő bárányhimlős és nyűgösek.Anyósom felajánlotta neki hogy aludjon nappal nála hogy ki pihenje magát,de nem.Inkább itthon kiabál velünk.Tanácstalan vagyok
2012. nov. 14. 20:34
1 2 3 4 5
 31/47 Jégtánc ***** válasza:
Tök mindegy mennyi a korkülönbség,mindkettő beteg,bárányhimlős.....
2012. nov. 15. 10:07
 32/47 anonim ***** válasza:
7%

Ha elolvastátok volna az előzményeket drága, édes, nagyokos kommentelők, akkor tudnátok, hogy nem a két gyerekről szólt már a beszélgetésünk!

Hanem erről a mondatról:"ha fáradt vagyok alszom. Ezek szerint nem viseli meg eléggé az éjszakai műszak."

Én erre írtam azt, hogy van olyan ember, aki csak csöndben és nyugalomban tudja kipihenni magát, és bunkóság azt mondani, hogy ha valaki igazán fáradt, akkor aludjon zajban.

Erre írtam azt, hogy én is csak csöndben tudok aludni, és még jó páran, vagyis nem kell a férjet oltogatni, hogy "Akkor biztos nem fáradt el eléggé".

Erről ment a vita, nem arról, hogy egy 2 éves, meg egy fél éves csendben tud-e maradni.

Nyilván nem!

Viszont szerintem ez a fenti mondat nem vall semmi együttérzésre az éjszakázó férjjel szemben.

Persze: Aludj zajban, ha tényleg fáradt vagy!

Van, aki nem tud zajban aludni, aki tud, az örüljön neki.

Nem a gyerekekről vitáztunk, hanem arról, hogy ezt tiszteletben kell tartani.

Nem a gyerekekről írtam a TAPINTATOT, hanem az ilyen fajta hozzáállásról.

De, mindegy itt széttépik az embert, ha mondjuk mást is mer írni, nem csak azt, hogy "a férjed egy büdös bunkó".

Persze!

Minden férj egy büdös bunkó itt, meg lelketlen állat.

Kérdező, a férjed tök fáradt, ezért ingerült.

Még egyszer mondom: nem a gyerekektől kell várni a tapintatot, hanem te legyél megértő vele.

És mielőtt jönnétek a szöveggel: igen, van férjem és gyerekem is, úgyhogy tudom, mivel jár, és éjszakai műszakban is dolgoztam, és azt is tudom, hogy mivel jár.

2012. nov. 15. 10:13
 33/47 Jégtánc ***** válasza:
Te is olvasd már el a kérdező kommentjét kedves válaszoló.Ideig óráig megy,de egy idő után főleg ha betegek a gyerek nem tud elmenni.Ha meg elmegy akkor meg azért morog az ember.... Olvass vissza...
2012. nov. 15. 10:15
 34/47 anonim ***** válasza:
7%

NEM ERRŐL VOLT MÁR SZÓ!!!!!!

Nem érted?

Megértem a Kérdezőt, menjen a férje haza az anyjához aludni!

Pont!

Azon kaptam fel a vizet, amit írt valaki, hogy "Aki igazán fáradt, az aludjon zajban!"

FELNŐTTRŐL írtam a tapintatot, nem gyerekről!

Meg nem is erről a helyzetről!

2012. nov. 15. 10:19
 35/47 Jégtánc ***** válasza:
100%
Akkor tiltsd meg a kinti zajokat is:D Ne kapd fel a vizet,nyugi van:)))))
2012. nov. 15. 10:21
 36/47 anonim ***** válasza:
57%

Jégtánc!

A kinti zajok ellen füldugót kell a füledbe tenni.

Nem vattát, meg zsepi-galacsint, hanem FÜLDUGÓT.

Én a munkavédelmi boltban vettem füldugót magamnak, szép rikító zöldet, és azzal aludtam.

Plusz a függönyt is behúztam, plusz meg is ágyaztam, és hálóinget is vettem.

Így aludtam, és így pihentem napközben, hogy éjszaka helyt álljak.

Ki lehet készülni az éjszakázásban, az idegeid pattanásig vannak feszülve, pláne olyannak, mint én, aki nagy alvós, és sokat is alszik.

Én úgy éreztem, ha nem tudtam rendesen aludni akkoriban, hogy szétb.asz az ideg.

Éjszakára menni amúgy sem kellemes, sőt sz.ar, pláne télen, amikor látod, hogy máshol ég a lámpa, otthon vannak már, te meg most mész és dolgozol.

Éjszakáztam, mert akkoriban muszáj volt, 4 évig, de nagyon megviselt.

Ezért erre az "aludj zajban, ha fáradt vagy" témára nagyon érzékenyen reagálok.

2012. nov. 15. 10:29
 37/47 Jégtánc ***** válasza:
Ne nekem magyarázd el,tudom mit kell tenni,dolgoztam én is éjszakában úgy hogy hazajöttem,gyerekek ovi suli,és mentem nappal is melózni,ugyh ne magyarázd el nekem hogy műkődik.Te vetted magadra az egészet,nem Rólad szól a kérdés.Ennyi.Megválaszoltad a kérdést,mint én is és mások is.Kész.
2012. nov. 15. 10:33
 38/47 anonim ***** válasza:

Így van!

Én vettem magamra.

Ebben igazad van, mert tényleg nem a kérdésre válaszoltam.

Mindegy mostmár, az a lényeg, hogy nem kell éjszakáznom.

Az éjszakázós apuka meg menjen haza az édesanyjához, már, hogy válaszoljak is a kérdésre.

2012. nov. 15. 10:41
 39/47 anonim ***** válasza:
100%

Jááááj... Vegyetek füldugót, és meg van oldva.

Az meg, hogy a férj a pénzkereső, és ezért éjszakázik és maradjon csendben fél nap az egész család...

Nem tudom, én mondjuk nem gyest, hanem gyedet kapok, a maxot, ez kb annyi, mint egy átlagkereset. Nem azért dolgozik a férjem, hogy nekem ne kelljen visszamennem dolgozni, nem ő tart el minket. Ez a kapcsoltok nagyrészében így van. A felek egyenrangúak, a gyerekek közösek, mindenkinek ki kell vennie a részét belőle. A kérdező meg éjszaka nem tud aludni a gyerekektől. Vajon az apuka segít ilyenkor, ha otthon van? Vagy pl tegyük fel, mind a ketten éjszakáznak, az anya a gyerekekhez kel 5x az apuka melóba van. Dőljenek le mind a ketten aludni egyet, és kiabáljanak a gyerekekkel ha hangosak. Jó vicc :D

Apuka felnőtt ember. Ha aludni akar, és nem tud a gyerekektől, használjon füldugót, vagy menjen az anyjához. Nyilván szüksége van az alvásra. A gyerekeknek meg a játékra, szaladgálásra, hangoskodásra.

2012. nov. 15. 14:23
 40/47 anonim ***** válasza:
61%

"Mindkettőtöknek igaza van és egyikőtöknek sem. Igaz, h két kisgyereket nem lehet csak úgy csendben tartani, de gondolom, a férjed sem a poén kedvéért éjszakázik, hanem értetek. Hogy te otthon tudj maradni velük. Hogy két gyereketek lehessen kis korkülönbséggel és neked ne kelljen visszamenned dolgozni. Neki joga van a pihenéshez, mert ha ő nem dolgozik, éhen haltok. A gyerekeknek is joguk van élni. Te azért vagy otthon, azért kapod a GYes-t, h ezt megoldd. A személyes véleményem az, ha ilyen pici a lakás, h nincs csendes része, akkor praktikusabb lenne a nagyobb korkülönbség a gyerekek között. Mert akkor a nagyobb napközben oviban lenne, a félévesnek meg napirendje van. Jó esetben."

Mekkora szöveg már ez?! Gondolom a férj is jelen volt mikor összehozták a gyerekeket ilyen kis korkülönbséggel,és nem erőszak áldozata lett! Biztos nem azért született a 2.gyerek hogy a feleségnek ne kelljen dolgozni menni. De idegeneknek meg semmi joguk ebbe beleszólni! Nem is ez volt a kérdés.

Mivel az apuka nem képes gyereket szülni ezért evidens hogy neki kell dolgoznia,de 1év után már ő is otthon maradhat a gyerekkel! Sok férfi fel sem fogja mekkora "munka" a gyereknevelés még ki nem próbálja. Nehogy már még meg kelljen dicsérni hogy dolgozik,és eltartja a családot. Neki meg az a dolga!!!

Mindenkinek szüksége van a pihenésre,a gyereknevelés is igen kimerítő ami nem 8 meg 12órás műszak hanem 24.

Értelmes felnőtt embereknek tudni kéne gondolkodni,és a legjobb megoldást keresni nem egymást csesztetni! És attól mert a férfi dolgozni jár ha minimálisan is neki is ki kell vennie a részét a gyereknevelésből mert az ő gyereke is!!! Sok nő is dolgozik és gyereket is nevel nem kényelmesedik el.

2012. nov. 15. 14:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!