Miért baj ha kényeztetem a gyerekemet?
Van egy kislányom akinek mindent megveszek ami kell neki (játékok,ruhák stb)
Ha betölti a 18.-at és meglesz a jogosítványa veszek neki egy autót.
A munkatársaim és barátaim folyamatosan okoskodnak ,hogy nem kéne így elkényeztetni.
Ha van pénz akkor minek legyek garasoskodó?
Ne legyél garasoskodó. Ez egy nagyon buta elmélet, hogy a gyereknek jobb lesz, ha nem adsz meg neki mindent, amit tudsz. Nem attól lesz jobb ember, hogy nem kapja meg a játékokat, hanem attól, ha jól neveled. Ez a pénztől független.
De sajnos manapság mindenki iszonyú anyagias, főleg ezen az oldalon.. :(
Unokatesóm így nevelte a gyerekeit, ma már csak akkor kedvesek vele, ha a markukat tartják a pénzért.
Nem baj, ha jó minőségű cuccokat veszel (én is azt teszem, pl. ceruza, festék, stb), azt se ha kap kocsit ha telik rá (én lakást kaptam a szüleimtől), csak ne azt érezze, hogy ez JÁR és neki semmit nem kell tennie érte, továbbá nem kontroll nélkül bármit amit csak kér.
22:13
Nem is az a baj, hogy elégedetlen lesz, hanem hogy nem fogja tudni értékelni a pénzt. Hát még ne adj' isten, megkeresni!
Kell, hogy az ember érezze a saját bőrén, hogy x összegért egész nap dolgozni kell - és hogy elkölteni milyen könnyű.
Nekem viszonylag sok mindent meg tudtak adni a szüleim, lány létemre kocsit is kaptam a jogsihoz (tizenéves ócskavasra tessék gondolni, de én voltam a legboldogabb frissjogsis a városban szerintem).
De azt az érzést nem tudom semmihez sem hasonlítani, mikor pl. sikerült összespórolnom (diákmunkáért kapott pénzből) az első mobiltelefonomra valót (7-8 éve volt), vagy azt az érzést, mikor magamnak tudtam venni laptopot.
És mi van ma? Minden kisgyerek mobillal rohangál, laptopja van... Szerintetek tudják értékelni? Szerintem nem.
Ismerek egy nőt,akit hasonlóan neveltek,mint te most a lányodat.Mindene megvolt,amit csak kiejtett a száján.Elsők között kapott meg mindent,ami épp akkor divatos volt a világban.Felnőtt,de dolgozni nem akart.Keresett egy hasonlóan jómódú férjet és vele tartatta el magát tovább.Született egy kislányuk. A lány szülei 3 hónap eltéréssel haltak meg,a lányra hagyva minden vagyonukat,mivel egyke volt.A férje lelépett egy másik nővel,elhagyta az országot.A lány egyedül maradt a kislányával és az örökségével.Most pedig jön a tanulság: 2 év alatt elvert MINDENT! Bevétele nem volt,az örökségből akarta fenntartani azt az életszínvonalat,amit megszokott.Először csak a házat cserélte kisebbre,aztán eladta a telkeket,nyaralót,autót,bevágta az ékszereket a zaciba és ma egy kis faluban él,egy olyan házban,ahol nincs angol wc és beázik a tető.
Vagyis ez a nő minden volt,csak életképes nem.A körülményeiket már vizsgálja a gyámhatóság! Ne akarj ilyen életet a lányodnak,mert iszonyú nagy bajban lesz,ha egyedül marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!