Miért baj ha kényeztetem a gyerekemet?
Van egy kislányom akinek mindent megveszek ami kell neki (játékok,ruhák stb)
Ha betölti a 18.-at és meglesz a jogosítványa veszek neki egy autót.
A munkatársaim és barátaim folyamatosan okoskodnak ,hogy nem kéne így elkényeztetni.
Ha van pénz akkor minek legyek garasoskodó?
én ezzel a válaszolóval értek egyet:
"Nem attól lesz jobb ember, hogy nem kapja meg a játékokat, hanem attól, ha jól neveled. Ez a pénztől független. "
Ez a válasz 45%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 22:19
Én is nagyon nagy anyagi jólétben nőttem fel. Anyukám mindent megadott, megvett nekem, amit csak akartam. Míg élek nem felejtem el azokat a karácsonyokat amikor telis tele volt a fa alja ajándékokkal. Nagyon sok pénzünk volt.
Aztán egyszercsak vége lett mindennek, anyukám meghalt, majd a nagymamám is, egyedül maradtam 20 évesen egy lakásmaffia perrel a nyakamban, majdnem elvitték a házunkat is. De végigcsináltam ezt is, megmaradt a ház, közben elvégeztem egy egyetemet, mellette dolgoztam, lehet hogy már nem adidas cipőben futkostam, hanem kínaiban, de nem igazán számított. Most átlagos körülmények között élünk a férjemmel és a 2 éves fiúnkkal. Sokkal sokkal szerényebben, mint ahogy annak idején anyuékkal. De ez nem baj. Nem lettem elkényeztetett, dolgozom, és én is megpróbálok mindent megadni a kisfiamnak amit szeretne :) Szóval szerintem is az a lényeg, hogy hogy neveled.
mond nem tűnik fel hogy ismerős-ismeretlen ugyanazt mondja el neked?
sok embernek van rajtad kívül élettapasztalata.
nem baj ha ezt csibálod később is. neked látom 1000 példát is fel lehet hozni, az sem változtat a nézőpontodon. de komolyan ne csodálkozz ha jön a kamaszkor és csak pénzért áll veled szóba a gyerek.
páromék nem tul tehetősek, de az egyik tesója magától midnent megvonva megvesz a gyereknek, holott nem tehetnék meg. ott tartanak h csórók, de a gyereknek lcd tvje van és 11 évesen csak a pénzt kéri. karácsnyra legót kapott sokat (márpedig az rohadt drága) és csak húzta rá a száját. már semminek nem tud örülni. és elég nyámnyila is.
amugy Kedves Kérdező. nézz bele a viasat másorán az aranypart című valóságshowba, pont ilyen szülők kölykei vannak benn, akik 20évesek, sosem dolgoztak, nem tudják h mi az és most ország-világ előtt égetik magukat.de nem is kell tv-t nézni h ilyet láss. menj be hétköznap délelőtt a westendbe. tele van iphone-nal rohangáló, iskolából lógó 15 évesekkel.
A szülő mindig a legjobbat akarja és adja a gyerekének.
De a sok anyagi dolog, egy nem megfelelő szellemi neveltetéssel (nem mutatják meg neki a dolgok valódi értékét) borzalmas lényt tud produkálni a gyerekből.
Nem mindig történik ez, de 10 esetből 9-el ez történik sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!