Hogyan értessem meg anyámmal, hogy már "felnőtt" vagyok?
16/F
Figyelt kérdés
Jó még nem vagyok felnőtt, csak 16 éves. De már gyereknek sem mondanám magam. Egyke vagyok, ezt mindig nyűgnek éreztem, mindig tőlem vártak mindent. Nem tanulok rosszul, négyest-ötöst kapok. Mindig otthon kell legyek este 7re, pénteken, szombaton 9re. Míg mások tovább vannak elengedve, elég ciki. Nem akarok minden nap kimaradni, de az hogy szombaton 9kor már otthon üljek enyhe túlzás szerintem. Főleg anyám hozza a szabályokat, apám meg pincsikutya. Próbálkoztam már nála is, de mindig csak azt mondja ne vitatkozzak. Most eltiltott a barátnőmtől az anyám (megtudta, hogy pettingelünk), mondván még fiatal vagyok a csajozáshoz. Szerintem ez nem normális. Hogyan próbáljak meg vele beszélni?
A bikát is úgy lehet kordában tartani, ha nem hergeled és lenyugtatod. Ezt jobb észben tartani, ha szeretnél valamit elérni :)
2012. nov. 13. 21:07
22/41 anonim válasza:
Engem 16 évesen már hajnali 2-3-ig is elengedtek, vagy nem mondtak időt. Teljesen normális, hogy van barátnőd és érdekel a szex is.
Egyébként megjegyezném, hogy ők még csak pettingeltek. A másik meg hogy 40 éves koráig maradjon szűz? Most miért kel ezen az egészen kiakadni, egyáltalán nem siette el a dolgokat, a védekezést is fontosnak tartja, értelmes gyereknek tűnik, normális amit csinál.
Neked van igazad kérdező, szépen üljetek le és beszéljétek meg. Mondjuk anyukádat is megértem valahol, hogy félti az egyetlen gyerekét, de már nem vagy olyan kicsi.( azért felnőtt sem)
25/N
2012. nov. 13. 21:08
23/41 anonim válasza:
némelyik válasz elég megdöbbentő...
azt megértem hogy leszóltok egy 14 éves lányt mert nemi életet él, és ilyeneket írogat, hogy együtt fürödtünk, lehetek terhes?
de a kérdező jó tanuló, rendes gyerek, normális stílusban leírja a problémáját és szemmel láthatólag jobban képben van a helyes védekezés terén mint némelyik felnőtt
mégis miért normális hogy mindezek mellett az anyja eltiltja a barátnőjétől? hogy az a kis jó sem lehet az életében?
gondolom itt mindenki otthon ült világ életében, 25 évesen házasodott, utána vesztette el, vagy még ez se sikerült,amin nem csodálkoznék...
2012. nov. 13. 21:11
24/41 A kérdező kommentje:
Köszi az értelmes válaszokat (értsd: nem az a gondom, hogy ha valaki azt írja nincs igazam, hanem hogy a ne szexeljek, mert juj mi lesz) A barátnőm pedig nem 13-14 éves, hanem velem egyidős, 3 hónappal idősebb
2012. nov. 13. 21:12
25/41 anonim válasza:
nem olvastam a válaszokat, de az én válaszom:
járj el valahova sportolni, szakkörre, esti programra, hogy hivatalosan legyél távol otthonról késő estig. így hozzá fognak szokni, hogy hétköznap is soká érsz haza, aztán idővel úgyis enyhülni fog a dolog.
2012. nov. 13. 21:30
26/41 anonim válasza:
Na ez az, amit sosem értettem: ha egy szülő fizikailag nem erősebb nálad, akkor hogyhogy nem tudod keresztülvinni az akaratodat? Legalábbis olyan esetben, amikor tényleg irreális szigorról van szó.
2012. nov. 13. 21:31
27/41 anonim válasza:
"De, olyan szexeljen, akinek nem töri derékba az életét, ha mégis becsúszik az a terhesség."
Hát ezen besz.rtam! Én soha nem akarok gyereket, akkor soha ne szexeljek? áááááááááá
2012. nov. 13. 21:33
28/41 anonim válasza:
De, olyan szexeljen, akinek nem töri derékba az életét, ha mégis becsúszik az a terhesség."
Ez a mondat nálam is betette a kaput és levitt a házból is egy kicsit. 24 éves vagyok. Mikor szexeljek? Majd 45 évesen mikor már lesz biztos meló meg minden? És különben is, a gumi szinte 100%-os, sőt én úgy gondolom, h helyes használattal az is. Ha kiszakad még mindig ott az esemény utáni tabletta. Ennyi!
2012. nov. 13. 21:48
29/41 anonim válasza:
Drágám engem az apám az érettségim napjáig kocsival vitt iskolába és naponta 10x felhívott hogy hol vagyok. Amikor a barátnőimmal mentem el őket is felhívta. Most 20 éves vagyok de még mindig nem maradhatok ki éjszaka max hajnali 3kor jöhetek haza de mindeképp itthon kell aludnom. És még egyetlen pasimnál sem aludtam ott soha. Na erre varrjál gombot. Persze sokszor ígyis megoldottam ha akartam valamit de korántsem ugy ahogyan elképzeltem és még igyis sok szarba belekveredtem....kis pisis vagy még ne akard hogy úgy kezeljenek mint egy felnőttet! majd ha úgy is viselkedsz! Még nagykorú sem vagy mit akarsz szombat este csinálni? Se kocsmában se szórakozó helyen nem szolgálnak ki normál esetben. ha meg ilyen helyekre akarsz menni akkor ne mondd h jó gyerek vagy. Hidd el pár év múlva baromi hálás leszel a szüleidnek hogy egy csomó szarságtól megvédtek és tiszta lappal kezdheted a felnőtt életed nem pedig, alkoholizmussal, meg 2 törvénytelen gyerekkel a nyakadon. Legyél türelmes
2012. nov. 13. 22:18
30/41 anonim válasza:
Utolsó vagyok. Beszéld meg velük de semmiképp se követelőzz vagy emeld fel a hangod mert akk tuti nem mész sehova jó darabig. Én szüleimnél sosem merült fel a lehetőség h ellentmondjak a véleményem se érdekelte őket ezért hazudoztam ha valami olyat akartam amit ők nem engedtek. de ez nagyon rossz mert megmérgezi a kapcsolatot. Mondd meg nekik h nem akarsz hazudni vagy rosszat csinálni. Kössetek kompromisszumot. Ha nem megy akkor törődj bele ők tartanak el ők is mondják meg mit tegyél!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!