Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan értessem meg anyámmal,...

Hogyan értessem meg anyámmal, hogy már "felnőtt" vagyok? 16/F

Figyelt kérdés
Jó még nem vagyok felnőtt, csak 16 éves. De már gyereknek sem mondanám magam. Egyke vagyok, ezt mindig nyűgnek éreztem, mindig tőlem vártak mindent. Nem tanulok rosszul, négyest-ötöst kapok. Mindig otthon kell legyek este 7re, pénteken, szombaton 9re. Míg mások tovább vannak elengedve, elég ciki. Nem akarok minden nap kimaradni, de az hogy szombaton 9kor már otthon üljek enyhe túlzás szerintem. Főleg anyám hozza a szabályokat, apám meg pincsikutya. Próbálkoztam már nála is, de mindig csak azt mondja ne vitatkozzak. Most eltiltott a barátnőmtől az anyám (megtudta, hogy pettingelünk), mondván még fiatal vagyok a csajozáshoz. Szerintem ez nem normális. Hogyan próbáljak meg vele beszélni?

2012. nov. 13. 20:24
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:
Mondom fogok védekezni. Tudom hogy nem 100%-os de mi az esélye, hogy terhes lesz? Ilyen alapon senki ne szexeljen. Ettől nem hiszem hogy meg kellene ijednie
2012. nov. 13. 20:46
 12/41 anonim ***** válasza:
100%
Talán hétvégén tényleg engedhetnének 1-2 órával tovább, de mindig is lesz olyan osztálytársad, aki tovább maradhat (meg olyan is, akinek sokkal hamarabb haza kell mennie, vagy nem is mehet buliba)
2012. nov. 13. 20:46
 13/41 anonim ***** válasza:
44%

"Ilyen alapon senki ne szexeljen."

De, olyan szexeljen, akinek nem töri derékba az életét, ha mégis becsúszik az a terhesség.

2012. nov. 13. 20:47
 14/41 A kérdező kommentje:
Aki szerint a gumi nem 100%-os, a tabletta sem véd teljesen. Az addig nem szexelt, míg nem volt munkája, lakása, megtakarítása nehogy ha véletlen terhes lenne ő vagy a barátnője. Ne álszenteskedjünk már
2012. nov. 13. 20:48
 15/41 A kérdező kommentje:
Jó akkor majd 30 éves korom környékén amikor már diploma után dolgoztam eleget, hogy legyen egy kis megtakarításom elkezdek nemi életet élni. Köszönöm a válaszokat. Úgy néz ki sok olyan ember van mint anyám. Nem azt mondom hogy egy főnyeremény vagyok de van olyan barátom aki bukásra áll, megszakítással védekezik. Akkor ezek szerint én sem vagyok jobb nála. Hát kösz
2012. nov. 13. 20:50
 16/41 betlindis ***** válasza:
71%

ne rémisztgessétek már ilyenekkel ezt a szegény fiút, szemmel láthatóan tisztában van a fogamzásgátlással, és alkalmazni is akarja. teljesen normális dolog az, hogy a tizenévesek szexelnek, akár tetszik ez a szüleiknek, akár nem. akkor már jobb, ha felelősségteljesen teszik, mint ez a fiú is. inkább titkolózzon és hazudozzon és bénáskodjon?

kérdező, jól csinálod, és neked van igazad, bár nem biztos, hogy a hajnalig kimaradásban is, de pár órával tovább azért elengedhetnének szerintem is. főleg, hogy van nálad mobil, stb.

tedd azt amit már írtam, az lesz a megoldás.

2012. nov. 13. 20:52
 17/41 anonim ***** válasza:
19%
Ne hisztériázz! Éppen ez az: senki nem írta, hogy rossz vagy, link vagy, vagy bármi egyéb. Mi annyit írtunk, hogy édesanyád normális módon viselkedik. Legyél büszke arra, aki vagy, és arra is, amilyenné nevelni akarnak!
2012. nov. 13. 20:54
 18/41 anonim ***** válasza:
52%

Nyugi kérdező, itt az a hobbija a sok begyepesedett, besavanyodott vidéki anyukának, hogy lehordjanak mindenkit.

Próbáld megbeszélni a szüleiddel, hogy pont abban a korban vagy, amikor szükséged van egy kis szórakozásra, semmi bajod nem lesz, ha kimaradsz hétvégenként tovább. Én 14 éves koromban már 12 el voltam engedve hétvégén, 15-16 évesen már 1-2-ig, aztán ameddig tartott a buli.

Az meg, hogy mit csináltok a barátnőddel, csak RÁTOK tartozik, nem kell arról tudni senkinek, de tényleg vigyázzatok.

24/N

2012. nov. 13. 20:54
 19/41 anonim ***** válasza:
33%
Kiváncsi lennék, hogy mit mondanál anyukádnak, ha mondjuk terhes lenne a kislány? az, hogy azt mondod, hogy érett vagy, bizonyítja, hogy nem vagy még elég érett.
2012. nov. 13. 20:59
 20/41 betlindis ***** válasza:
89%

aki szexel, az terhes lehet. ennyi. mit kell ezt ennyit szajkózni? tudnak védekezni, ha ismerik a módját, és ismerik. ha egy tizenévest állandóan ezzel fenyegetnek, egy életre tönkreb.szhatják a szexuális életét, olyan gátlások épülnek bele! aztán meg, ha évekig azzal fenyegetik a fiúkat, hogy csak gyereketek ne legyen, mert az milyen szar, ne csodálkozzanak a nők, ha később sem akarnak majd a férfiak gyereket, hiszen erre neveltétek őket, hogy az gáz!

persze, ez nem most időszerű, de egy gyerekkel úgy kell beszélni, hogy közben az ember folyamatosan szem előtt tartja, hogy ez milyen hatással lesz a személyiségfejlődésére és a jövőjére!

aki csak károgni tud, arra nem kell hallgatni!

2012. nov. 13. 21:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!