Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha nem él anyukám és nincs nő...

Ha nem él anyukám és nincs nő a családban hogy menjek nőgyógyászhoz?

Figyelt kérdés
Nyilván nem az elmenetellel van bajom hanem nem tudok tanácsot kapni hogy kihez. 21 éves szűz vagyok (igen tudom fura) eddig egyszer voltam de nem ért kb semmit. SZTK-s orvos volt. Csütörtök óta peteérésem van, pénteken jött egy kis folyékony, víz szerű vér, szombaton semmi és most megint vérzek. És ez 2-3 havonta így van. Az SZTK-s orvos erre fog.gátlót írt...Nem tudom mit csináljak...
2012. nov. 11. 14:48
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Budapesti vagyok, de Dél-Pesti: 18. kerület. Elsősorban női orvoshoz szeretnék menni. De közben találtam egyet, szerintem fel fogom hívni. Csak az ára nincs kiírva a neten, és erről nem találtam infót sem. Gáz ha megkérdezem telefonban? Csak hogy nehogy meglepetés legyen hogy mondjuk 15 ezer ft...

2012. nov. 11. 16:57
 12/20 anonim ***** válasza:
Szerintem egyáltalán nem gáz, a kérdés után tedd hozzá, hogy "csak hogy tud mire számíts" és ennyi. Egyébként az én dokimnál 5 ezer egy alkalom, ha rákszűrés is van, akkor 7500.
2012. nov. 11. 17:21
 13/20 anonim ***** válasza:
Hát nálunk Kelet-Magyarországon bizony 8-10E egy vizsgálat magándokinál. Kérdezz rá, mert én simán kinézem egy sztár-dokitól, hogy elkér 15-öt.
2012. nov. 11. 17:35
 14/20 anonim ***** válasza:
Kérdező, én megértem a dolgot, nekem hálistennek még él az anyukám, de nem vagyunk olyan viszonyban sajnos, hogy bármit is megbeszéljünk, pláne ilyen dolgokat, én is gondban vagyok ezzel. Egyszer rászántam magam, hogy elmegyek, de a rendelőben elájultam, azóta se merek oda visszamenni többet, meg eleve nőgyógyászhoz sem. Remélem sikerül, majd találond valakit!:)
2012. nov. 11. 18:52
 15/20 A kérdező kommentje:

Köszi!

Hát akkor felhívom, bemutatkozom és megkérdezem hogy fogadna-e. Aztán megkérdezem hogy mennyibe kerülne egy vizsgálat. Ha irreális árat mond legfeljebb azt mondom még át kell gondolnom és majd újra jelentkezem (és nem hívom vissza). De most meg elbizonytalanodtam, mert most már nem vérzek. És lehet hülyének fog nézni hogy minek megyek, mert hát elvileg létezik a pecsételő vérzés.

2012. nov. 11. 20:24
 16/20 anonim ***** válasza:

Ha nem vérzel, akkor legalább megtud vizsgálni, hogy minden a "helyén" van-e, nincs e ciszta, stb. Elmondod neki, hogy ez nálad visszatérő probléma, ezért jöttél el és kész.

A pénzre pedig egészen nyugodtan kérdezz rá!

2012. nov. 11. 21:17
 17/20 anonim ***** válasza:

Ha nem rendszeres a ciklusod, mindenképp szakemberhez kell fordulni. Ne félj tőle, nem olyan borzalmas. Én sokkal jobban rettegek a fogorvostól, mint a nődokitól :). Persze nem kellemes, de egyáltalán nem vészes. Ne parázz rajta!

A lényeg: mindenképp be kell állítani a ciklusod. Az nem jó, ha össze-vissza jövöget a dolog. Nekem az első 5 évem volt anno katasztrófa (11 évtől 16-ig), ha még éltetek rendszertelen vérzést...? 13 évesen voltam először nődokinál, igaz, csak beszélgettünk, sosem vizsgált meg. De évekig jártam hozzá, mire beállt a dolog. Nekem semmilyen hormontartalmú gyógyszer nem használt, a fog.gátló sem, csak a Clostylbegit nevű gyógyszer, ami az agyalapi mirigyet megregulázta :), és így beállt a peteérésem. Azóta nincs gondom (kopp-kopp-kopp). Neked is biztos megtalálják a megfelelő szert. Nem biztos, hogy a fog.gátló a megoldás.

27/N

2012. nov. 12. 17:47
 18/20 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom mi számít rendszertelennek. Most kiszámoltam hogy idén hány napra jött meg:

27, 24, 26, 27, 27, 24, 28, 21, 26, 27.

De amúgy nem is a számokkal van bajom, hanem hogy néha jön ilyen közti vérzés....

Akinél SZTK-ban voltam mondtam hogy rendszertelen, meg néha vérezgetek. Meg sem kérdezte hogy mit jelent hogy rendszertelen, csak megírta a bogyókat...

2012. nov. 12. 18:48
 19/20 anonim ***** válasza:
Ez nem rendszertelen, ennyi ingadozás normális. Egy orvostanhallgató ismerősöm mondta egyszer, hogy "csak a tankönyvek menstruálnak 28 naponként" :) A köztes vérzést érdemes megnézetned orvossal. Az SZTK tényleg nem jó, ott csak felírják a fogamzásgátlót mindenre, amivel találkoznak.
2012. nov. 13. 16:22
 20/20 anonim ***** válasza:
A 21 ami kicsit jobban kilóg, de szerintem olykor ennyi csúszás is belefér. Én is a köztes vérzések miatt aggódnék jobban, az nem hangzik túl jól. Minden sz*rra meg ne írjanak fogamzásgátlót, meg lehet oldani máshogy is, ez biztos.
2012. nov. 13. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!