Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a férjem nem...

Mit tegyek, ha a férjem nem hajlandó elfogadni, hogy meleg a fiunk?

Figyelt kérdés
Fiam 17 éves, miután elmondta a dolgot, én elfogadtam őt és a barátját is. Nem örültem neki, de elfogadtam. A férjem viszont hallani sem akar arról, hogy például meghívjuk, megismerjük a fiam barátját. Egyszerűen elzárkózik előle, ha csak szóba kerül, annyit mond, hogy "ebben a házban nem lesz b...lás".

2012. nov. 10. 22:12
 101/138 anonim ***** válasza:
78%

00:27

Zsákot ne húzzon a fejére a srác?

Így nem lehet normális apa fiú kapcsolatot kialakítani, hogy az egyik elítéli a másikat olyasmiért, amiről nem tehet.

2012. nov. 12. 00:36
 102/138 anonim ***** válasza:
14%

"Egy kapcsolat nem lehet jó, ha ilyen lényegi dolgokról nem eshet benne szó!"

Szerintem meg, de. Ez csak rajtuk múlik. Sok olyan téma van, amivel kapcsolatban a család tagjai eltérő véleményen vannak, így nem esik szó róla. Meg különben is. Miért ne lehetne ez a meleg téma tabu köztük? Szerintem egy hetero fiú se beszéli meg az apjával a szexuális dolgait.

2012. nov. 12. 00:37
 103/138 anonim ***** válasza:
79%

Nem fogadták el rögtön. Sokat kellett tennem azért, hogy megértsék semmi rosszat nem teszek azzal, ha meleg vagyok. Sokáig nem ismerték a barátomat. Aztán azért rájöttek, hogy illő lenne megismerni. Főleg, hogy a család egyik közeli barátjának a lánya leszbikus és ott ismerték a lány barátnőjét.

Ilyenkor azért mondom el az én esetemet is, hogy hátha másoknak ez pozitív példát jelenthet és gyorsabban megy az elfogadás.

Egyébként édesanyám akkor tudta teljesen elfogadni, amikor rájött arra, hogy ez nem róla szól, hanem a fiáról. Nem neki kell, hogy jó legyen, hanem a gyermekének.

És ezt ő mondta!

23 meleg F.

2012. nov. 12. 00:38
 104/138 anonim ***** válasza:
88%

De ez nem, csak a szexről szól!! Értsétek már meg! Abban semmi szexuális töltet sincs, ha például elmondja, hogy a barátjával voltak moziba. De az ő esetükben erről se eshetne szó. A heteró fiúk is elmesélik otthon, hogy merre voltak suli után a párjukkal. Egy meleg mért ne tehetné?

23 meleg F.

2012. nov. 12. 00:40
 105/138 anonim ***** válasza:
86%

00:37

Ha a fiú komoly kapcsolatban él ne kelljen már azt titkolnia! Mi lesz később, ha majd együtt él valakivel és gyereket vállalnak? Akinek nem tetszik a családom, azzal nem állok szóba.

2012. nov. 12. 00:41
 106/138 anonim ***** válasza:
9%

00:36

Nem kell zsák. Viszont nem értem, hogy miért kéne elfogadnia maximálisan ezt azért, hogy jó viszony legyen köztük? Különben is, elképzelhető, hogy idővel elfogadja majd az apja is. Ezért kell rá is tekintettel lenni. Ha meg a fiú így gondolkodik, hogy vagy elfogad teljesen, vagy nem beszélek vele... akkor a kapcsolat megszakadásában neki legalább akkora része lesz, mint az apának, hiába nem tehet róla.

2012. nov. 12. 00:42
 107/138 anonim ***** válasza:
69%
A melegeket sok támadás éri. Nehogy már otthon se legyen nyugtuk.
2012. nov. 12. 00:43
 108/138 anonim ***** válasza:
22%

"Nem fogadták el rögtön. Sokat kellett tennem azért, hogy megértsék semmi rosszat nem teszek azzal, ha meleg vagyok. Sokáig nem ismerték a barátomat. Aztán azért rájöttek, hogy illő lenne megismerni. Főleg, hogy a család egyik közeli barátjának a lánya leszbikus és ott ismerték a lány barátnőjét.

Ilyenkor azért mondom el az én esetemet is, hogy hátha másoknak ez pozitív példát jelenthet és gyorsabban megy az elfogadás."

Na látod. Itt meg a férjnek van szüksége időre... Mivel te ugyanebben a helyzetben voltál, így pont neked kellene megértened az apát is. Idővel ő is megváltozhat. Nyilván mikor elmondtad, te sem kezdted el utálni a szüleidet, mert nem fogadtak el azonnal. Tisztában voltál vele, hogy ez milyen érzés lehet nekik és ez szerint cselekedtél. Itt ugyanez a szitu.

2012. nov. 12. 00:45
 109/138 anonim ***** válasza:
57%

a sok homofób mindig mondja, hogy a melegek maradjanak a négy fal között. "ebben a házban nem lesz b...lás"

Szép. Mégis hova menjenek? Az erdőbe?

2012. nov. 12. 00:46
 110/138 anonim ***** válasza:
14%

"De ez nem, csak a szexről szól!! Értsétek már meg! Abban semmi szexuális töltet sincs, ha például elmondja, hogy a barátjával voltak moziba. De az ő esetükben erről se eshetne szó. A heteró fiúk is elmesélik otthon, hogy merre voltak suli után a párjukkal. Egy meleg mért ne tehetné?"

Az anyjának elmesélheti. Idővel majd talán az apjának is. A heteró poedig azért mesélheti el, mert a heteró az elfogadott, természetes, egészséges identitás. Akár támadásnak veszed ezt, akár nem, attól még így van.

2012. nov. 12. 00:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!