Gyerekek közötti kivételezés? Mi a tapasztalatod? A kicsit és a nagyot jobban szeretik a szülők? És a középsőő?
Általános tapasztalat, hogy a több gyerekes családokban (pl.3 gyerek esetén) A nagyobbat és a kissebbet jobban szeretik. A középsőről pedig úgy mond "elfeledkeznek".
Szerintetek igaz??? Miért lehet ez??? Van rá vmi értelmes magyarázat? Vn személyes tapasztalatod???
Nekem 2 testvérem van egy báttyám és egy húgom. És én többször is tapasztaltam, hogy ők több figyelmet, szeretetet kapnak, "rajongásból" több jut nekik.
Nálunk ez úgy működik 3gyerek(2 nagyobbik fiú,legkisebb lány)
Szerinted?
Tippelj!
Ki kap a legtöbbet?
Én a legnagyobb fiú vagyok,kitűnő tanuló,de én kaptam mindig a legkevesebbet,mert én nem voltam követelőző.
Nálunk az kapott a legtöbbet,aki a legjobban követelte:(
Ez egy közhely. Én a 3 gyerekes család legkisebb gyereke voltam és tény hogy "legkisebbként" többet figyeltek rám, de viszont gyerekként pont emiatt nem tudtam kijönni a korombeliekkel, mert rám hagytak mindent. Míg én ezt a két nővéremben mindig is irigyeltem hogy ők a társaság központja. A fiatalabb nővérem "elfeledettnek" érezte magát és anyám sajnos ezt a mai napig teszi.
A kivételezésről az a véleményem, hogy arról nem a kivételezett tesó tehet főleg gyerekként mert nem érti még ezeket a dolgokat, később igen. Én fiú vagyok és anyámnak a "szeme fénye" ami engem 26 évesen már zavar, mindenről tudni akar. A nagyobbik nővérem nem is volt igazán a nővérem, hanem ilyen "anyáskodó" volt, teljesen olyan mint apám, aki "tyúkanyó", magyarul mindenbe beleszól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!