Gyerekek közötti kivételezés? Mi a tapasztalatod? A kicsit és a nagyot jobban szeretik a szülők? És a középsőő?
Általános tapasztalat, hogy a több gyerekes családokban (pl.3 gyerek esetén) A nagyobbat és a kissebbet jobban szeretik. A középsőről pedig úgy mond "elfeledkeznek".
Szerintetek igaz??? Miért lehet ez??? Van rá vmi értelmes magyarázat? Vn személyes tapasztalatod???
Nekem 2 testvérem van egy báttyám és egy húgom. És én többször is tapasztaltam, hogy ők több figyelmet, szeretetet kapnak, "rajongásból" több jut nekik.
Igen, sajnos én is ezt látom, amit te utolsó :(
Bár nálunk ez nem volt, nálunk simán csak a kicsi volt a kedvenc.
A lepontozóknak pedig egészségére, remélem azért a ti gyereketekkel nem csináljátok ezt.
Nálunk nincs ilyen, legalábbis én nem veszem észre.
Persze máshogy kell velünk bánni: én, a legidősebb nagyon makrancos vagyok, nehéz természetű, mindig is afféle lázadó személyiség voltam (bár kezdek "lecsillapodni"), az idősebbik húgom pedig a nyugis művészlélek, akivel könnyű kijönni, míg a legkisebb kettőnk keveréke, dacos, de mégsem annyira, mint én. Néha úgy érzem, hogy a többieket jobban szeretik, de ők pedig azt sérelmezik, hogy én több mindent megkaptam, és régen, amikor zűrös voltam, sokkal több figyelemben részesültem.
Viszont a barátoméknál úgy gondolom, jelen van a kivételezés, legalábbis kívülállóként így látom, és nem ő a kedvenc. Néha a hányinger elfog emiatt, és legszívesebben felcsattannék, de inkább lakatot teszek a számra, és magamban ezt gondolom: "oké, legalább tudom, milyen anya NEM leszek".
#8 Dehogynem igaz. Te nem vagy úgy érintett mint a kérdező mert nincs nagytesód, de ha lenne akkor most ő panaszkodna itt hogy miért kellett valaha rád vigyázni. Illetve a kistesód is épp azon gondolkodik sokszor hogy neked mennyi mindent megengednek amit neki nem. Csak te efelett finoman elsiklasz, hogy te már kimehetsz este is, a kistesód meg épp erröl ábrándozik.
A szüleitek szemében ugyanazokat a lépcsőfokokat járjátok be, ahogy bánnak most a kishugoddal anno épp úgy bántak veled is és ahogy bánnak a nagytesóddal épp úgy fognak veled is mikor eléred azt a kort. Nincs ilyen hogy jobban v. kevésbé szeretnének, a nevelési hozzáállás más a korodhoz igazodva.
Csak ilyenkor mind a két oldalról azt veszed észre amire te is vágysz, hogy a kicsit milyen sokat babusgatják, a nagynak pedig mennyi mindent megengednek. Észre kell venni azt is ami a kicsinek vagy a nagynak annyira nem is jó, pl a kicsi ide vagy oda nem mehet vagy hogy a nagynak már komolyabb feladatai vannak, ha ezeket képes vagy meglátni rögtön helyére billen a mérleg a lelkedben.
red, van, ahol ez így működik, de van, ahol nem.
Én felnőttként írtam a válaszomat, 24 éves vagyok. Tudom, hogy kivételeztek, és távolról sem arról volt szó, hogy kit engedtek ki meddig.
Hanem miröl, vigyáznod kellett a kistesódra? Ebben látsz bármi kivetnivalót 24 évesen?
Gyakorló anyukaként te majd másképp fogod megoldani, hogyan? Mond el, kiváncsian várom.
Nem én vagyok, aki azt írta, hogy vigyáznia kell a kistestvérére.
Érzed, hogy téged nem szeretnek annyira, mint a testvéredet.
Olyat is ismerek, aki nyíltan kinyilvánítja, hogy az egyik gyerekét jobban szereti, mint a másikat. Még ide, az oldalra is írnak ilyen anyák vagy apák.
Nem tudom miért vitatkozol ezzel, sajnos létező jelenség.
Azzal pedig, hogy valakire rásózzák a gyereket attól, hogy velem nem történt meg, nem értek egyet. Nem a gyerek dolga a másikra vigyázni.
A gyakorló anyukás kérdésedre pedig már fentebb válaszoltam.
Engem a víz kiver, ha gyerekekkel kell lennem. Nem akarok gyereket.
Ha gondolod fogadhatunk :)))
A páromat már megtaláltam, de a véleményem nem változott.
Igazat is adnék neked, ha olyan indokok miatt nem akarnék, hogy idegesítőek, elviselhetetlen az ordításuk stb. ami egyébként teljesen igaz, de nem akadálya a gyermekvállalásnak.
Viszont nálam nem erről van szó. Ebben vagyok a legbiztosabb :)
Megígérem, hogy, ha változik a véleményem, azt megírom :) Egyébként is kedvellek, szoktam olvasni a válaszaidat, a többségével egyet is értek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!