Gyerekek közötti kivételezés? Mi a tapasztalatod? A
kicsit és a nagyot jobban szeretik a szülők? És a
középsőő?
Figyelt kérdés
Általános tapasztalat, hogy a több gyerekes családokban (pl.3 gyerek esetén) A nagyobbat és a kissebbet jobban szeretik. A középsőről pedig úgy mond "elfeledkeznek".
Szerintetek igaz??? Miért lehet ez??? Van rá vmi értelmes magyarázat? Vn személyes tapasztalatod???
Nekem 2 testvérem van egy báttyám és egy húgom. És én többször is tapasztaltam, hogy ők több figyelmet, szeretetet kapnak, "rajongásból" több jut nekik.
5 évvel fiatalabb öcsémet nagyon elkényeztették, mindent megkapott, meg is lett az eredménye, teljesen kezelhetetlen lett kamaszkorára, azóta is egy léhűtő alak.
Rám nagyon kevés idő maradt, mert vele kellett foglalkozni...
2012. nov. 13. 23:51
32/44 anonim válasza:
Hálistennek,h nincs testvérem?
Ez a kivételezés dolog eléggé érdekes. Olyan ide, miért nem ír, h én mindent megkaptam bezzeg a testvérem nem? Engem elengedtek 16 évesen, bezzeg a testvérem nem? Én ölembe csak úgy idepottyant a jogsi a testvéremnek meg meg kellett dolgoznia érte? Jah, h ha Te/Ti kapsz/kaptok akkor jó a tesó meg le van szarva?
Hm???? Látott itt valaki olyat, h anyám engem jobban szeret? Legkisebb vagy a legnagyobb gyerek hol van? Hol a kis kedvenc? Miért nem írtok kedvenc gyerekek?
2012. nov. 14. 12:34
33/44 anonim válasza:
Azért, mert a kedvenc gyereknek is megvannak a maguk sérelmei, és sosem látnák be, hogy ők többet kaptak, mint mások.
2012. nov. 14. 13:19
34/44 anonim válasza:
Szerintem minden gyerekét másképp szereti egy szülő, mivel különbözőek, de ez nem jelenti azt, hogy az egyiket jobban szeretné, mint a másikat. Pl velem mindig aranyosak, mert ritkán látnak, elkerüljük az esetleges mindennapi konfliktusokat.
2012. nov. 14. 13:34
35/44 anonim válasza:
Kedvenc gyerekek még mindig nem írtak...
2012. nov. 16. 19:51
36/44 anonim válasza:
Hát, amíg húgom kisebb volt, őt jobban szerették, okos volt, szép, kedves.. én is kedves voltam, de sajnos csúnya:( És nem voltam olyan tündéri mint ő... eltelt 6 év, most engem ajnároznak mert már sokkal szebb lettem, sok mindent elértem, ővele meg csak a gond van, már sokszor annyi pasija volt mint nekem, pedig én vagyok az idősebb, nem is kicsit..:S És az a durva hogy azért nekem is volt kb 3-4 már, szóval ennek a sokszorosát el lehet képzelni..:D
2012. dec. 11. 21:11
37/44 anonim válasza:
Ez általában mindenkinél máshogy van. Sok 2 gyerekes családot ismerek ahol a kicsivel jobban foglalkznak. Ill. több olyan ismerősöm van ahol min 4 gyerek van. Ott sokszor meglepődök, hogy mennyi szeretet van egy emberben. Ott pl:. egyik gyereket se klönböztetik meg. /már akiket én ismerek/
Nálunk olyan van, hogy nővérem dicsőítik. Ő a kedvenc. Ez nagyon sokszor látszódik olyankor pl:.. hogy ha veszekszik velem /ordít és hisztizik/ akkor én vagyok lecs*szve.
2012. dec. 31. 16:47
38/44 anonim válasza:
Mi harman vagyunk lanyok. Az idosebb tesom az abszolut kedvenc, pedig o egy igazi taho, de gyerekkent elkenyeztettek es ez megmaradt felnottkent is. En 10 ev kulonbseggel szulettem harmadikkent, engem mar nem ajnaroztak ugy, de tobbet foglalkoztak velem, mint a kissebb tesommal. Ot is szereti mindenki, de valahogy tenyleg kevesbe van benne a csalad kepbe, mint mi. Otletem sincs, hogy miert.
2012. dec. 31. 17:26
39/44 anonim válasza:
Mi 3an vagyunk. Én a legnagyobb (lány), öcsém a második és a húgom a harmadik. Jó leosztás szerintem, mert mindegyikünk "különleges" valami miatt (nagy, kicsi meg az egyszem fiú :)). Szóval nálunk nem volt elfelejtett középső.
2012. dec. 31. 20:22
40/44 anonim válasza:
Mi ketten vagyunk lányok, 1 év korkülönbséggel. A nővéremmel jobban kijönnek a szüleim, ha itthon van mindent vele csinálnak, engem meg kihagynak mindenből. Én olyan "ha nincs ló, jó a szamár is" vagyok. Ráadásul amióta depresszióm van, szinte kiközösítenek a jó programokból.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!