Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Haszonleső vagyok, ha ez...

Haszonleső vagyok, ha ez nekem nagyon nem tetszik? (lent)

Figyelt kérdés
A néni jött a panelből elválik gyorsan az alkesz férjétől megszakítja a kapcsolatot a 4 felnőtt gyerekével 2 unokájával és beköltözik a családi 2 szintes balatoni nyaralóba és mert szét tette a lábát 68 évesen apám elveszi. feleségül. Nahát ilyenkor azért egyetértenék egy jól megfogalmazott házassági szerződéssel. Kiráz a hideg, ha anyám holmiaiban fog turkálni. Nem tetszik. Miért kell ilyen korban nősülni? Mi az oka?
2009. aug. 13. 12:59
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
51%

Úgy bírom, hogy mindig előkerül egy-egy épületes b.nkó a válaszadók közül aki kishitűségét trágárság mögé bújtatja. Hogyan lehet bárkiről is úgy következtetést levonni, hogy nem is ismerjük?

A kérdezőnek: az érzéseid félelmek.Az első nagyon fontos dolog,hogy próbáld megismerni azt amitől félsz.

Amúgy az elég rusnya fölállás , hogy édesanyád hamvai ott vannak aztán ezek között meg ott dúl a la'more. Valamit le kell zárni ahhoz, hogy új kezdődjön és úgy látom édesapád érdekesen zárta le, vagy még magában sem zárta le az előző házasságát. Java részt ez bánthat téged meg sok apró dolog amit nem írtál le nekünk.

Nem lesz semmi baj! Kitartás!

2009. aug. 15. 13:14
 42/52 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2009. aug. 16. 17:52
 43/52 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a nagymamám lelkileg nagyon erős, fegyelmezett asszony volt, de amikor 1 év alatt elvesztette az egyik fiát, az egyik lányát és a férjét, abba belebetegedett és felére fogyott. Sajnos nem sokkal élte túl a szeretteit, de amíg élt, a nevelő apukámat tisztelte, becsülte, elfogadta, hogy a fia helyére lépett. Hálás volt érte, hogy engem, az unokáját tisztességgel neveli és mindig helyünk volt az asztalánál minden ünnepen az apukám többi testvérével együtt.

Meg kell tanulni elengedni a szeretteinket, ha már a sors így hozta, hogy eltávoztak mellőlünk. Meg kell érteni azt, hogy az élőknek tovább kell élni, lehetőleg boldog és minőségi életet.

Részvétem édesanyád elvesztés miatt, de ha lehet, ne tedd tönkre magadat a gyásszal és a gyűlölködéssel és ne keserítsd meg jobban édesapád életét, hiszen a szívében biztos, hogy ott van még édesanyád, egész biztos, hogy fáj neki az elvesztése.

2009. aug. 17. 20:39
 44/52 A kérdező kommentje:

Biztos , hogy ott van a szívében valahol. Ha ez így van akkor sem értem, hogy anyám halála után 3 hónappal , hogy tudta már más nőnek a bugyiját lehúzni. Mert így volt.

És a te példád megható, megrendítő és mindenki csak tanulhat belőle. Mégis más. Nagymamád nem ugrott rá a férje halála után 3 hónappal egy másik férfire. Gondolom érdekesen nézett volna mindenki.

2009. aug. 19. 12:24
 45/52 A kérdező kommentje:

Ha még valaki olvassa tobzódásomat, akkor kérném erre is válaszoljon: megnéztem az iwiw-en a néni adatlapját.

Naponta fölmegy az iwiw-re. Ha annyira szereti apámat és már vele él és hozzá fog menni feleségül, akkor miért használja még mindig a volt férje nevét. Akit annyira utál. Ez nem személyigazolvány, hogy kérelmet kell benyújtani ahhoz, hogy megváltoztassa a nevét. Miért nem gépeli be az apám nevét vagy a sajátját? A képei között is szerepel a férj az egész családjával....... És hogy az apám ilyen hülye legyen!

Utálom őket úgy, ahogy vannak!

2009. aug. 19. 15:41
 46/52 A kérdező kommentje:

Megígértem, hogy írok. Mára már tisztán látszik, hogy a nő a haszonleső és nem mi a testvéremmel. Annyit kértünk, hogy ami megjárna anyánk halála után akkor azt kérnénk. Hát kérhetjük mi azt szépen . Elvitte a kiscica.

Nem írok részleteket. Apám kifordult magából és mint egy szent tehenet őrzi a vénasszonyt. Mintha valami szerepjátékba menekülne az az érzésem. Jöhet az ügyvéd.

Akik meg látatlanban engem ítéltek el elsőre annak azt kívánom járjanak ugyanúgy mint én. Akkor beszélgethetünk!

2009. szept. 14. 17:41
 47/52 anonim ***** válasza:
Én személy szerint sajnálom, hogy ez történt veled. Őrület! Igazi boszorka.
2009. szept. 15. 14:45
 48/52 anonim ***** válasza:

Nem írtál részleteket, így nem tudjuk, mi járna neked, amit nem ad oda apukád.

Nekem furcsa lenne anyukám halála után kikérni a "részemet", pedig nevelőapám van, a saját már meghalt.

A házból kéred a részedet? Mert ha volt kp., azt a hagyatéki tárgyaláson elosztották, elvileg ott megkaptátok az ingóságokat. Az ingatlanból kéritek a részeteket? Nem derül ki semmi...

2009. szept. 16. 09:57
 49/52 A kérdező kommentje:

Igen volt hagyatéki tárgyalás, csakhogy előtte nem vettek lajstromba semmit. Mi álltunk ehhez a dologhoz naívan. Mi nem vezettünk listát mi az ami jár így a közjegyző előtt nem lökdösődtünk, hogy de még volt ez meg az.. Ráhagytunk mindent apánkra, apánk meg nem mondott semmit, hanem ami anyánk nevén volt azt is a magáéra iratta. Ezzel nem is lett volna semmi probléma, csináljon amit akar.

Na de így? - hogy pont az ellenkezője sül el.

Amúgy nem fogok magyarázkodni senkinek. Aki nem akarja hinni, hogy megtörténhet ilyen az ne higgye!

2009. szept. 16. 14:20
 50/52 anonim ***** válasza:
Szia! Megkérdezhetem, hogy hogy áll az ügyetek apáddal? Én most, 20 év után akarom kikérni az anyai részem a házból. Tehát nagyon hasonló a problémánk.
2009. dec. 29. 10:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!