Haszonleső vagyok, ha ez nekem nagyon nem tetszik? (lent)
"nem fogok akarni"... anyám borogass...
De most azért utálod apád mert az idén egyszer adott csak pénzt? Gondolom, "remélem", hogy nem csk emiatt szemétbunkózod le (jó, igen aki nem fizet gyerektartást az eléggé egy legalja ember, de más téma)
valszeg 12-13éves lehetsz, így még nehézkes, hogy, átlásd az egészet.
Anyádnak meg persze joga lenne egy férfihoz, de ez az ő döntése, hogy összejön e valakivel vagy sem. ez mindnekinek a saját döntése.
Szerintem teljesen jogos félelem részedről, hogy az apukád házát, aminek felépítésében, anyagilag is részt vettél, nem szívesen látnád más vagyonaként, de az már nem túl bölcs dolog, hogy alapból elutasítod az új feleség személyét és nem fogadod el, hogy abban a házban él, azok között a holmik között, ahol anyukád élt. Először is, ha csak a "praktikus" oldalát nézed, apukád nem magányos, bármi gondja, baja van, nem fog folyton hozzátok rohangálni, mert van társa. Érzelmi oldalról, ha nézem, szintén nagy öröm, ha az apukád ennyi idősen talált magának valódi társat. (Remélhetőleg igazi társat talált és nem haszonlesőt.) A szavaidból azt veszem ki, hogy számodra alapból elutasítást kapott az új feleség érzelmi okokból és mert azt feltételezed, a vagyonra pályázik.
Gyerekként éltem át, amikor az elhunyt édesapám helyére/ágyába/asztalához "új apuka" került. Rendes, szerető ember, apám helyett apám lett. Tudom, hogy felnőtt fejjel ezt nehezebb megemészteni, elfogadni, de pont az életkornak kellene annyi bölcsességet adnia, hogy el tudd fogadni, apukádnak (bármennyi idős) joga van a párkapcsolathoz, a társhoz.
Azt tanácsolom, először ismerd meg az új feleséget, utána alkoss véleményt. Ne ítélj alaptalanul és főleg ne ellenségeskedj csupán azért, mert az a nő létezik és abba a házba költözött, ahol anyukád is élt.
Nagymamám igen bölcs asszony volt. 65 évesen elvesztette a fiát, az apukámat. Amikor anyu 2 év múlva új "apukát" talált nekem, azt mondta neki nagymamám, hogy "fiam". Igen, ehhez nagyon sok lelki erő, tolerancia, szeretet, befogadóképesség kell és amint látod, nem korfüggő.
Minden tiszteletem a nagymamádé. Hihetetlen lelkierővel megáldott, remek ember lehet.
A többihez annyit fűznék, hogy lehetséges könnyebb lenne elfogadnom az egészet ha édesanyám alig 1 éve elhamvasztott porai nem náluk az előszobában a sarokba lenne elrakva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!