Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Haszonleső vagyok, ha ez...

Haszonleső vagyok, ha ez nekem nagyon nem tetszik? (lent)

Figyelt kérdés
A néni jött a panelből elválik gyorsan az alkesz férjétől megszakítja a kapcsolatot a 4 felnőtt gyerekével 2 unokájával és beköltözik a családi 2 szintes balatoni nyaralóba és mert szét tette a lábát 68 évesen apám elveszi. feleségül. Nahát ilyenkor azért egyetértenék egy jól megfogalmazott házassági szerződéssel. Kiráz a hideg, ha anyám holmiaiban fog turkálni. Nem tetszik. Miért kell ilyen korban nősülni? Mi az oka?
2009. aug. 13. 12:59
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
52%
A válaszok olvasása közben sokszor azt éreztem , hogy nem így kéne hozzáállni a dologhoz . Én a férjem második felesége vagyok , van két felnőtt gyereke az elöző házasságából , én is voltam minden csak rendes ember nem a szemükben . Aztán amikor rájöttek , hogy szeretem az apjukat és próbálom összetartani a családot , tartani velük a kapcsolatot stb. ... akkor már másképp néztek rám . Nem vayg haszonleső , félted az apukádat és a munkájának a gyümölcsét .
2009. aug. 13. 14:05
 22/52 anonim ***** válasza:
75%

Álljon már meg a menet!!!

Nem azt írta a kérdező, hogy az a baja, hogy ha a néni összeházasodik az apjával, akkor neki nem marad semmi!

Akkor mitől is lenne haszonélvező sz*r???

Ha bármelyikünk lenne ilyen helyzetben, akkor mi nem féltenénk apánk egész életen át tartó munkájának gyümölcsét egy olyan nőtől, aki egy fűszálat nem tett keresztbe???

kedves Kérdező!

Nősüljön, legyen boldog, ezt ne akard megakadályozni, akárhogy is fáj, hogy már nincs anyukád!

Ne akard őt házassági szerződésre rábeszélni. Próbáld megbeszélni apukáddal, hogy fogalmazzon meg egy olyan végrendeletet, ami igazságos. Persze tudasd vele, hogy ha akar akkor téged ki is hagyhat, mert neked tényleg az a fontos, hogy ne használja ki a nő.

na és persze tisztázd vele azt is, hogy nem azért kell a végrendelet, mert azt akarod, hogy meghaljon vagy valami baja legyen. Ha ügyes vagy és jószándékú meg fogja érteni, hogy nem akarod a boldogságát akadályozni, csak azért a nagy szerelemben nem árt, ha ott van a józan ész is.

2009. aug. 13. 14:06
 23/52 anonim ***** válasza:
80%

"Azért arra kíváncsi leszek, hogyha a fölépített családi vagyonkádat majd egy idegen ember és népes családja fogja megkaparintani mert apád újranősül 68 évesen majd akkor is így vélekedsz ?"

Ez nem a te föléptett családi vagyonkád, hanem apukádé.

Anyukád halálakor ti örököltetek. Amije apukádnak jelenleg van, az mind az övé, akár holnap fel is gyújthatja.

Ettől függetlenül nekem se tetszene a dolog, csak bánt a megfogalmazás, mert enyhén olyan szaga van, mint aki apát tulajdonképp letojja, csak a lóvét meg ne kaparintsa a nyanya.

Én a kérdésben és a kommentjeidben sem láttam akegyeleti okot és apád boldogsága iránti törődést/nem törődést, csak "a pénzzel most mi lesz" hozzáállást. Ezen el kellene gondolkodnod.

És csak akkor nyugodtál meg, mikor felvilágosítottak, hogy attól még a nyanya nem örököl utána semmit se. Csak most beleülhet átmenetileg a készbe. Persze a készpénz el fog tűnni apád halálakor, az tuti egyébként... No, mindegy, ez van, próbálj apával beszélni az anyagiakról, bár neki tök mindegy, mi lesz a halála után, úgyhogy nehéz dió...

2009. aug. 13. 14:13
 24/52 anonim ***** válasza:
81%

Azért arra is gondolj : valószínűleg ez az "öreg nyanya" lesz az, aki apádat majd ápolja, ha ágynak esik...

Gondolj arra, hogy apukád nem akar egyedül élni, egy társsal sokkal könnyebb (neki is anyagilag!), mintha egyedül van...

Apukád után te és a testvéreid örököltök, a házastársa maximum haszonélvezetet kaphat arra a lakásra, ahol laktak (ha apukád nem iratja a gyerekeire a teljes ingatlant még halála előtt). Nem tud tehát semmi olyat "megkaparintani", amit nem közösen szereztek!!!

Ha szereted apukádat, akkor próbáld az ellenérzéseidet félre tenni, nézd az ő érdekét!

2009. aug. 13. 14:17
 25/52 A kérdező kommentje:

Igazatok van sokmindenben.

(Aki sérteget azt leszarom. Örüljön neki.)

Azon a ponton túl vagyok, hogy érzelmileg hogyan álljak a dolgokhoz. Ezt úgy értem, legyen boldog az apám , ha neki ez a jó. A jogi hátterét nem ismertem de most már kezdek megnyugodni az egy-két értelmes hozzászólás miatt.

Abban viszont téved az, aki azt írja, hogy nincs semmi közöm az apám részéhez. Persze így is föl lehet fogni de remélem nem fogja fölgyújtani mert rengeteget dolgoztam és építettem azt a házat gyerekkorom óta és rengeteg pénzt, anyagot adtunk bele a testvéremmel.

Na és persze anyám gyönyörű dolgai amit mi nem kértünk szétosztásra ( ami megjárt volna) a testvéremmel mondván hadd maradjon apánknak. De így ?

Senki se oktasson ki engem amíg nem járt az én cipőmben!

2009. aug. 13. 14:30
 26/52 anonim ***** válasza:
83%

Az én nagyikám is 60elmúlt mikor újra férjhez ment.Miért? Mert nem akart egyedül élni.

Több java volt a bácsinak,mint neki,mégsem feltételezte róla senki,hogy a pénzéért ment hozzá vagy hogy bárkit ki akarnának semmizni az örökségéből.

20éve vannak együtt.

2009. aug. 13. 14:32
 27/52 anonim ***** válasza:
68%

Amiket mondtam azt tartom, de azé azt megjegyzem, hogy ehogy olvasom ,erről a nyanyáról egyedül a te fejedben alakult ki az a kép, hogy jön röhögve és majd tömi a zsebét a ti vagyonotokkal meg szétrakja a lábát mint vmi krva. Nah meg ugye csóró nem olyan nagy és hatalmas mint ti, hogy gondolhatta apád, hogy egy ilyen snekivle kezd mi? Vagy hogy gondolhatta, hogy kezd egyáltalán?

De most tényleg van bármi is ami arra utal, hogy ő azért megy oda, hogy ingyenéljen meg kisemmizzen stb?

2009. aug. 13. 14:38
 28/52 A kérdező kommentje:

Most költözött oda , majd ha lesz fejlemény megírom.

És én is panelből jövök és amim van a két kezemmel, ahogy mondani szokás.

Ne legyen igazam de akkor kezdjenek új életet. Ne az anyám holmijából..........

És elnézést kérek mindenkitől de az Anyám után nekem ő CSAK nyanya .

2009. aug. 13. 14:46
 29/52 anonim ***** válasza:
64%
Na ez a gáz amikor valakit még életében temetek és jönnek rá a keselyük! Élő Apám javaira fájjon a fogam?! Akkor inkább éhen halok....
2009. aug. 13. 15:12
 30/52 anonim ***** válasza:
100%

nos, én nem tudtam kivenni elsőre a kérdés alatti magyarázatból, hogy mit is akarsz mondani nekünk :) néhány vessző jól jött volna oda, hogy értsük elsőre is :)

különben ne félj, nem anyukád helyébe akar lépni, csak boldogságot keres

2009. aug. 13. 15:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!