Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Haszonleső vagyok, ha ez...

Haszonleső vagyok, ha ez nekem nagyon nem tetszik? (lent)

Figyelt kérdés
A néni jött a panelből elválik gyorsan az alkesz férjétől megszakítja a kapcsolatot a 4 felnőtt gyerekével 2 unokájával és beköltözik a családi 2 szintes balatoni nyaralóba és mert szét tette a lábát 68 évesen apám elveszi. feleségül. Nahát ilyenkor azért egyetértenék egy jól megfogalmazott házassági szerződéssel. Kiráz a hideg, ha anyám holmiaiban fog turkálni. Nem tetszik. Miért kell ilyen korban nősülni? Mi az oka?
2009. aug. 13. 12:59
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
61%
nem mind1, mert ha az apád a 68 éves akkor abból nem jön le, hogy a nő hány éves és kétértelmű. Tanulj meg helyesen fogalmazni és utána lepontozni.
2009. aug. 13. 13:24
 12/52 anonim ***** válasza:
68%

Amúgy igen. Haszonleső kis sz.r vagy.

Én sosem gondolok így apámra, hogy lesz e örökségem vagy sem. Nem érdekel így. Nem fogok fölötte keselyűként keringeni mint te. Pont az ilyen gyökerek akikkel kivan a fszom akik mindent a seggük alá akarnak, hogy megadjanak neki. Meg is halnál gondolom ha a néni lenyúlná a "pénzedet" mi? (persze ha így történne akkor apád hibás lenne, de ettől még te ugyanúgy sz.r vagy.

Jah amúgy azt meg nem értem, hogy az alkoholista férjétől elválik ezért már hazsonleső? Jah és az zavar, hogy panelból jött? Hát lófszt a seggedbe kis szros! Én is panelban lakom, az ilyen sznob szemetektől tudok hányni.

2009. aug. 13. 13:27
 13/52 anonim ***** válasza:
90%

Megnyugtatásul, és a további mocskolódás elkerülésére:

CSAK a házasság ideje alatt szerzett vagyon feleződik.

2009. aug. 13. 13:28
 14/52 A kérdező kommentje:
Bocs, való igaz nem fogalmaztam egyértelműen.
2009. aug. 13. 13:28
 15/52 anonim ***** válasza:
80%

1. Hogy apád mit csinál, hányszor nősül, hány szeretőt tart ahhoz semmi közöd, örülj, ha boldog.

2. A "családi vagyont" ő kereste meg, azt csinál vele amit akar. Neked csak a köteles rész jár. Ha akarja most a felesége nevére iratja. Ne arra bazírozz, hogy majd örökölni fogsz.

3. Nem ártana az családjogi/örökösödési törvényt elolvasni mielőtt elkezdesz szitkozódni és informálódni, hogy apád halála után, ha nincs végrendelete (miért? tudod, hogy van-e neki?) ki mit fog örökölni.

Én boldog lennék, ha édesapám idős korára mégegyszer boldog lehet, ha talál még valakit akivel a fennmaradó 15-25 évet eltöltheti. És semmiképp sem nyanyáznék valakit aki 65 éves és az apám szereti.

2009. aug. 13. 13:33
 16/52 A kérdező kommentje:
Köszönöm a 13.28-AS válaszát.
2009. aug. 13. 13:33
 17/52 anonim ***** válasza:
78%
Hát, kicsit az érzelmi oldalát figyelembe véve... nos felteszem senkinek se esne jól ha valami idegen nőn a halott anyja ékszereit látná...
2009. aug. 13. 13:34
 18/52 anonim ***** válasza:
75%

Én viszont teljesen megértem a kérdező aggodalmát! Könnyen oszthatjátok úgy az észt, ha ti még nem éltétek át, hogy anyátok halála után egy senkiházi jöttment beleül(fekszik) a készbe. Engem rohadtul zavarna, egyrészt kegyeleti okból, (azaz én anyám ágya, szekrénye, tányérja stb....), másrészt igenis félteném azt a vagyont, amit anyám gürizett össze!!!!

Szóval szerintem nem vagy haszonleső, hanem teljesen jogosak az érzéseid!

2009. aug. 13. 13:35
 19/52 anonim ***** válasza:
81%

A házasság előtt szerzett vagyon a házassággal nem válik közössé, viszont ismerek olyan 75 éves férfit, akivel eltartási szerződést kötött az új élettárs azért, mert így akarta magát bebiztosítani a házban. Az apósom megígérte, hogy a szolgálati lakásába bejelenti a fiainkat, hogy a családban maradjon a 3 szobás lakás. Az új feleség, aki mellesleg gyermektelen volt, 1 év házasság után, amikor az apósom váratlanul meghalt, erre nem kívánt emlékezni. Inkább minden kapcsolatot megszakított velünk és nagyon gyorsan bejelentette a saját unokaöccsét, ezzel kitúrva az unokákat a lehetőségtől, hogy valamikor majd ők lakhassanak benne. 2 év múlva fillérekért megvásárolhatta, így szerzett magának 1 év házasság alatt egy nagy értékű pesti lakást.

Igen, nagy sok "ügyes" ember/nő van, megértelek, hogy aggodalommal tölt el apukád viselkedése. Beszélgess el vele és ha rossz szándékúnak látod az új feleséget, légy résen,de ne nevezd "nyanyának" az új feleségét, mert ez csak olaj a tűzre, apukád elfordulhat tőled.

2009. aug. 13. 13:37
 20/52 anonim ***** válasza:
59%
A többi választ is megköszönhetnéd. Írásaidból ítélve épülésedre válnak. Nem biztos, hogy a "nyanya" édesanyád holmijait akarja. (nekem nem kellene...) Erről beszélj apuddal.De a házasságához tényleg semmi közöd! Akkor sem, ha elherdálja a vagyonát, ami az övé. Ha beszámítható és nem beteg, akkor semmi közöd hozzá. Gyűjtögess magadnak!
2009. aug. 13. 13:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!