Csajok ti mennétek tüntetni, ha visszahoznák a régi hagyományos szerepmodellt, nem dolgozhatnának a nők, és 3 gyerek kötelező lenne?
férjed uralkodna feletted stb stb.
tudom ezt elég lehetetlennek hangzik, csak házidogám az lenne,hogy a hagyományos szerepmodellek visszahozásáról kellene írni és kíváncsi vagyok a nők hagynák magukat,mint régen vagy tüntetnének?
23F
Két gyerekem van, nem azért szülném a harmadikat, hogy ne kelljen dolgoznom, mert dolgozni is szeretek! Jó munkahelyem van/volt, bármikor visszavesznek, bármikor szívesen bemegyek helyettesíteni, de a gyerekeimet akkor is jobban szeretem, mint a melót. Szeretek otthon lenni velük, mert jó érzés együtt lenni.
Kedves kérdező, szerintem tedd fel a kérdést a gyereknevelés témakörben, mit vársz itt, ahol a válaszadók negyedének sincs gyereke, munkatapasztalata? abszolút nem releváns a válaszuk, szerintem.
Csak a szátok jár. Ha kimennétek miért nem húztok ki most?
Ilyen jól éltek? Érdekes, miden anyagi kérdésnél a 90% majd meg hal éhen....szájkaratésok.
Sokan irjatok ilyen szerepkor nincs Sajnos letezik az arab vilagban igy mukodik a rendszer a nok nem dolgozhatnak nem vezethetnek utcara nem mehetnek es a ferjuk teljess uralommal rendelkezik.Ha egy ferfi ott el akar valni eleg 3x kimondani hangossan neki ezt es kiteheti az asszonyt az utcra.A nok nem valhatnak el.A gyerek a ferfi tulajdona es valas eseten az o csaladjahoz tertozik automatikussan.A nok a ferjek beleegyezese nelkul nem hasznalhatnak fog gatlot.Ha egy no ott nem szul a ferje 2 3 feleseget vehet maga melle es a meddo nottol joga van elalni. stb Az orszagban az osszes noi munkat fulopszigeti bevandorlo nok vegzik.
Tehat ez az utopia letezik !!!
Tüntetnék, de ha nem járna eredménnyel, akkor bizony én is lelépnék.
Mégis milyen élet lenne az, ahol egy nőnek csak a mosás-főzés-takarítás-gyereknevelés jut? Esetleg minimális képzettséget igénylő, alacsonyabbrendű munkák. Rengeteg nagyon okos nő van, akik igenis dolgozzanak, hogy előbbre vigyék az országot. Legyen meg minden nőnek a lehetősége arra, hogy ha akar és megvannak a képességei, akkor dolgozhasson teszem azt kutatóként. Valószínűleg több haszna van a társadalomnak is ebből.
Sokakat ki sem elégít egy életen át csak a háztartásban dolgozni. Hiszen halálosan unalmas, nulla szellemi kihívást jelent.
Emellett ez a rendszer a nőket gúzsba kötné. Ha nincs semmi jövedelmed, akkor esélytelen, hogy például elválj. Akkor is, ha a kedves, megértő férjedből az évek során egy részeges, csapodár állat lett, akinek a kedvenc szórakozása, hogy a kocsmából hazamenve alaposan elver, hiszen az asszony verve jó. Lehet nosztalgiázni, hogy régen alig volt válás: persze, mert a nők nem tudtak hova menni. Tehát tűrtek. Nem kéne a váltás lehetőségét senkitől elvenni.
Mondjuk az megdöbbentő, mennyien hajtanák a fejüket önként és dalolva ilyen igába. Persze, lehet szép élet is ebből, ha az embernek nincsenek nagy igényei és a férj normális marad, de mennyire kockázatos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!