Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csajok ti mennétek tüntetni,...

Csajok ti mennétek tüntetni, ha visszahoznák a régi hagyományos szerepmodellt, nem dolgozhatnának a nők, és 3 gyerek kötelező lenne?

Figyelt kérdés

férjed uralkodna feletted stb stb.

tudom ezt elég lehetetlennek hangzik, csak házidogám az lenne,hogy a hagyományos szerepmodellek visszahozásáról kellene írni és kíváncsi vagyok a nők hagynák magukat,mint régen vagy tüntetnének?

23F

2012. nov. 5. 16:50
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 anonim ***** válasza:
55%
1 gyerek is sok nem hogy 3.
2012. nov. 5. 22:36
 52/66 anonim ***** válasza:
45%
Én elhúznék külföldre (valószínűleg így is ezt fogom tenni). És elkeserítő, hogy több válaszoló is örömmel vállalná a teljes anyagi függőséget és kiszolgáltatottságot, csak dolgoznia ne kelljen.
2012. nov. 5. 22:51
 53/66 Septimius ***** válasza:
80%
Előbb vágom fel az ereimet, minthogy ilyen "kompromisszumokat" kössek! Ilyen szerepmodell még a középkorban sem volt! Amúgy a tüntetésnek nem látom értelmét, tényleg az a legjobb, hogy jogtiprásért kiáltunk és valami felsőbb jogvédelmi szervezethez fordulunk.
2012. nov. 5. 23:04
 54/66 anonim ***** válasza:
48%

Két gyerekem van, nem azért szülném a harmadikat, hogy ne kelljen dolgoznom, mert dolgozni is szeretek! Jó munkahelyem van/volt, bármikor visszavesznek, bármikor szívesen bemegyek helyettesíteni, de a gyerekeimet akkor is jobban szeretem, mint a melót. Szeretek otthon lenni velük, mert jó érzés együtt lenni.

Kedves kérdező, szerintem tedd fel a kérdést a gyereknevelés témakörben, mit vársz itt, ahol a válaszadók negyedének sincs gyereke, munkatapasztalata? abszolút nem releváns a válaszuk, szerintem.

2012. nov. 6. 07:55
 55/66 anonim ***** válasza:
20%

Csak a szátok jár. Ha kimennétek miért nem húztok ki most?

Ilyen jól éltek? Érdekes, miden anyagi kérdésnél a 90% majd meg hal éhen....szájkaratésok.

2012. nov. 6. 08:26
 56/66 anonim ***** válasza:
67%
igen, tüntetnék! nem tűröm, hogy bármit is megmondjanak nekem...
2012. nov. 6. 08:29
 57/66 anonim ***** válasza:
62%
Hát ezt bíztos nem vállalnám be.
2012. nov. 6. 09:13
 58/66 anonim ***** válasza:
47%

Sokan irjatok ilyen szerepkor nincs Sajnos letezik az arab vilagban igy mukodik a rendszer a nok nem dolgozhatnak nem vezethetnek utcara nem mehetnek es a ferjuk teljess uralommal rendelkezik.Ha egy ferfi ott el akar valni eleg 3x kimondani hangossan neki ezt es kiteheti az asszonyt az utcra.A nok nem valhatnak el.A gyerek a ferfi tulajdona es valas eseten az o csaladjahoz tertozik automatikussan.A nok a ferjek beleegyezese nelkul nem hasznalhatnak fog gatlot.Ha egy no ott nem szul a ferje 2 3 feleseget vehet maga melle es a meddo nottol joga van elalni. stb Az orszagban az osszes noi munkat fulopszigeti bevandorlo nok vegzik.

Tehat ez az utopia letezik !!!

2012. nov. 6. 09:17
 59/66 Jégtánc ***** válasza:
81%
Magyarországról van szó,nem az arab államokról
2012. nov. 6. 09:33
 60/66 anonim ***** válasza:
86%

Tüntetnék, de ha nem járna eredménnyel, akkor bizony én is lelépnék.

Mégis milyen élet lenne az, ahol egy nőnek csak a mosás-főzés-takarítás-gyereknevelés jut? Esetleg minimális képzettséget igénylő, alacsonyabbrendű munkák. Rengeteg nagyon okos nő van, akik igenis dolgozzanak, hogy előbbre vigyék az országot. Legyen meg minden nőnek a lehetősége arra, hogy ha akar és megvannak a képességei, akkor dolgozhasson teszem azt kutatóként. Valószínűleg több haszna van a társadalomnak is ebből.

Sokakat ki sem elégít egy életen át csak a háztartásban dolgozni. Hiszen halálosan unalmas, nulla szellemi kihívást jelent.

Emellett ez a rendszer a nőket gúzsba kötné. Ha nincs semmi jövedelmed, akkor esélytelen, hogy például elválj. Akkor is, ha a kedves, megértő férjedből az évek során egy részeges, csapodár állat lett, akinek a kedvenc szórakozása, hogy a kocsmából hazamenve alaposan elver, hiszen az asszony verve jó. Lehet nosztalgiázni, hogy régen alig volt válás: persze, mert a nők nem tudtak hova menni. Tehát tűrtek. Nem kéne a váltás lehetőségét senkitől elvenni.

Mondjuk az megdöbbentő, mennyien hajtanák a fejüket önként és dalolva ilyen igába. Persze, lehet szép élet is ebből, ha az embernek nincsenek nagy igényei és a férj normális marad, de mennyire kockázatos!

2012. nov. 6. 10:52
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!