Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csajok ti mennétek tüntetni,...

Csajok ti mennétek tüntetni, ha visszahoznák a régi hagyományos szerepmodellt, nem dolgozhatnának a nők, és 3 gyerek kötelező lenne?

Figyelt kérdés

férjed uralkodna feletted stb stb.

tudom ezt elég lehetetlennek hangzik, csak házidogám az lenne,hogy a hagyományos szerepmodellek visszahozásáról kellene írni és kíváncsi vagyok a nők hagynák magukat,mint régen vagy tüntetnének?

23F

2012. nov. 5. 16:50
1 2 3 4 5 6 7
 21/66 anonim ***** válasza:
60%

Milyen modell az, amiben nem dolgozhattak a nők? Mert soha nem volt ilyen világ. Amit feladatul kaptál, az egy negatív utópia. Ha a tanárod, nem így mondta, te értetted félre. A nagymamáim idejében volt az, hogy nem minden nő dolgozott, hanem otthon is maradhattak, és hivatalosan is háztartásbeliek lettek. Ha meg esetleg régebbi időkre gondolsz, hát ott meg csak a tehetős nők maradtak otthon, a szegényebbek dolgoztak, ha volt munka (napszám, varrás, szoptatós dajka, szolgálólány stb...).

Szóval kérnénk kicsi magyarázatot. Mit takar a nők nem dolgozása? 100%-ot, vagy a családanyákra gondoltál? Mit takar a férj feleség feletti "uralkodása"?

A legfontosabb pedig, hogy valld be, ha ez csak vitaszító kérdés. Ha nem az, akkor mond meg, mihez kell, ennyit talán illene tudnunk.

2012. nov. 5. 17:25
 22/66 anonim ***** válasza:
100%
Minden erőmmel küzdenék az ellen, hogy rámkényszerítsenek valamit. Még akkor is igazságtalan, ha pont ezt szeretném. A jó párválasztást viszont szívesen tenném kötelezővé. :-)
2012. nov. 5. 17:25
 23/66 anonim ***** válasza:
79%
Nem tüntetnék, megoldanám, hogy én ebbe ne essek bele. Élnénk vadházasságban, vagy eleve nem költöznék össze férfivel. Mondjuk már együtt élek a párommal és ő pl. sosem viselné el, hogy én ne dolgozzak, csak ő. :D Amennyit szitkozódna, inkább elmennék dolgozni.
2012. nov. 5. 17:27
 24/66 anonim ***** válasza:
63%
Számomra ez egyenlő lenne a rabszolgasággal. Egyetlen gyereket sem vagyok hajlandó szülni, nemhogy hármat... Nem vagyok sem tenyészszuka, sem háztartási robotgép, úgyhogy vagy dobbantanék innen, vagy én is sterilizáltatnám magam.
2012. nov. 5. 17:29
 25/66 Jégtánc ***** válasza:
89%
Az a helyzet hogy szerencsére nem tudnák egyáltalán visszahozni ezt a modellt ,mert a férfiak gondolkodása is teljesen más mint régen.Nem is lenne olyan párom aki ezt akarná.Egyébként tüntetnék.
2012. nov. 5. 17:35
 26/66 A kérdező kommentje:

Szóval kérnénk kicsi magyarázatot. Mit takar a nők nem dolgozása? 100%-ot, vagy a családanyákra gondoltál?

Kivételeket képeznének a nőies foglalkozások, pár kategória lenne csak. pl. nővér-szülésznő, varrónő, fodrász,óvónő, de olyat amit a férfiak is 100%ban el tudnának látni olyat nem lehetne. pl. nem lehetnének orvosok, rendőrök, tanárok, irodai alkalmazottak stb.

Mit takar a férj feleség feletti "uralkodása"?

A férj dönt mindenben, ő kezeli a pénzt, ő mondja meg mit tehet a nő. Ha kicsit olvastál volna a régi családszerepekről akkor tudnád,hogy régen még az utcára sem mehettek a nők a férfi engedélye nélkül.Azért ilyen komoly nem lenne, de a mostani szabadságukhoz képest rendesen korlátozva lenne az új.

A legfontosabb pedig, hogy valld be, ha ez csak vitaszító kérdés. Ha nem az, akkor mond meg, mihez kell, ennyit talán illene tudnunk.

Megtanulhatnál olvasni, leírtam,hogy házidogához, mivel névtelen az oldal semmi hátránya nem származik senkinek belőle, egyébként szociálpolitikát tanulok és ahhoz.

2012. nov. 5. 17:35
 27/66 anonim ***** válasza:
81%

Nem minden férfi uralkodott a régi időkben az asszonyon. Akkor i voltak rendes férfiak amikor az asszony otthon nevelte a gyerekeket, és nem dolgozott.

Ha 20 évesen kellett volna a kérdésedre válaszolni akkor két választ adtam volna

1. El hagynám az országot ha szabályokat szabnak ki, és akadályozzák a szabad gondolkodásomat.

2. Mennék tüntetni, lázadni, hogy egyenértékűnek tartsák a nőket is a férfiakkal együtt.

Mivel ez már megtörtént, és voltak nők akik az életüket áldozták a női szabadságért így nekem már nem kell ilyen tüntetésekre járnom..

Viszont most 40 éves vagyok. Családanya, és több mint 20 éves munkaviszonnyal.

Most így válaszolnék a kérdésedre.

- Ha a férjem annyi pénzt keres, hogy mind a három gyereket méltóképpen tudjuk iskoláztatni,etetni,itatni. Ha legalább azt az életet tudja biztosítani amivel most a kettőnk fizetéséből telik, (nyaralás, nyugodt élet, gondtalan álmok) akkor simán bevállalnám a 3 gyereket, és hogy otthon éljek..Végre nem kéne dolgozni menni.. Mivel a férjemet ismerem azt is tudom, hogy nem uralkodna felettem, ahogy eddig sem tette..

40/N

2012. nov. 5. 17:40
 28/66 anonim ***** válasza:
51%
sajnos a férjem így is uralkodik felettem de már nem sokáig de a gyerekeket elfogadnám:)
2012. nov. 5. 17:40
 29/66 anonim ***** válasza:
86%

Sokan irjak hogy ismerik a ferjuket es hogy nem olyan aki uralkodna rajtuk. DE!

Ha a rendes ferfi ilyen hatalmat kapna, biztosan megvaltozna valamennyire olyan nincs hogy nem befolyasona az eleteteket valami keppen a valtozas.

2012. nov. 5. 17:44
 30/66 anonim ***** válasza:
56%
A 3 gyereket nem bánnám, és azt sem hogy háztartásbeli lennék. Viszont soha nem tűrném el, hogy egy férfi uralkodjon felettem. Nem hiszem, hogy tüntetni mennék, inkább másképpen próbálnék meg tenni ellene.
2012. nov. 5. 17:44
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!