Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csajok ti mennétek tüntetni,...

Csajok ti mennétek tüntetni, ha visszahoznák a régi hagyományos szerepmodellt, nem dolgozhatnának a nők, és 3 gyerek kötelező lenne?

Figyelt kérdés

férjed uralkodna feletted stb stb.

tudom ezt elég lehetetlennek hangzik, csak házidogám az lenne,hogy a hagyományos szerepmodellek visszahozásáról kellene írni és kíváncsi vagyok a nők hagynák magukat,mint régen vagy tüntetnének?

23F

2012. nov. 5. 16:50
1 2 3 4 5 6 7
 41/66 anonim ***** válasza:
66%
Akkor nem mennék el tüntetni csak, ha a a férfiak keresetét akkor felemelnék annyira hogy egy 3 gyerekes családot el tudjon látni ,számolgatás nélkül. Amúgy nem lenne gondom vele.
2012. nov. 5. 18:16
 42/66 anonim ***** válasza:
84%

ma 17:54

te honnan tudod hogy többet tudsz az életről? :) ismered a kérdezőt?

pont az ilyenek tudnak kb 0-át, mert aki ismeri a való életet az nem henceg vele hanem meghúzza magát. Lehetsz te 50 éves is attól bölcs nem leszel. Az érettség nem kortól függ, ezt itt sokan bizonyítják is.

2012. nov. 5. 18:19
 43/66 anonim ***** válasza:
88%
Én sem tűrném,de nem is tüntetnék,az valahogy nem az én világom.Hagyni nem hagynám magam,szerintem külföldre mennék.
2012. nov. 5. 18:35
 44/66 anonim ***** válasza:
97%
Széép...mindenki menekülne külföldre, ahelyett hogy összefognánk (Y)
2012. nov. 5. 18:39
 45/66 anonim ***** válasza:
70%

Ilyen családmodell sose volt. A férfiak sem mind uralkodtak, és soha nem tették kötelezővé x gyerek születését (illetve bocsi, Kínában van ilyen, de ott 1-ben maximálták).

Az sem igaz, hogy a férj uralkodott mindenben a feleségen, mert ő volt a pénzkereső - sokszor ugyanis pont a nő hozománya teremtette meg az anyagiakat. Gazdasági közösséget jelentett a házasság: a nő nem ment sokra férfi nélkül, de a férfi se nő nélkül, mert nem volt, aki a háztájit ellássa!

A gyerekek pedig a fogamzásgátlás hiánya miatt születtek kontrollálatlanul.

Ebben a tekintetben tehát ez valóban egy negatív utópia. Hogy mit tennék? Nos, én nem semmit nem tennék, mivel évtizedekbe telne, mire ez átmenne a társadalmon és normává válna. Engem már nem érint. :) A szüléshez úgyis túl öreg vagyok, a férjem nem kezdene el egyik napról a másikra uralkodni - vagy ha igen, nagyon megbánná... :P

A lányomat viszont arra biztatnám, hogy meneküljön el innen, mert ahhoz túl intelligens, hogy ne dolgozzon. Az a társadalom is egy idióta, amelyik lemond a nők speciális képességeiről, és csak tenyészfunkciókat szán a nőknek...

2012. nov. 5. 18:58
 46/66 anonim ***** válasza:
86%

Természetesen mennék tüntetni,bármilyen eszközzel.Ha nem jönne össze,mennék külföldre vagy bevonulnék apácának.

Nem tudnám elviselni,ha egy férfi uralkodna fölöttem,annál már a halál is jobb.

Akkor inkább végiggürizem az életemet,minthogy tojós tyúkot játsszak olyan embernek,aki majdhogynem pórázon tart.Olyat úgysem tudnának rámerőltetni,amitől viszolygok.26/N

2012. nov. 5. 18:59
 47/66 anonim ***** válasza:
100%

Én tüntetnék, ha hatástalan lenne az összefogás, hát akkor irány külföld.

Nem bírnám ki munka nélkül. Jelenleg munkanélküli vagyok és a pénz hiányt leszámítva, szörnyű állapot, hogy nem dolgozhatok. Nem elég az otthoni munka, ha lenne 3 gyerekem, akkor meg bele őrülnék, hogy csak gyerek és otthon, semmi egyéb, nem bírnám.

Az, hogy a férjem meg rajtam uralkodna... elképzelni is szörnyű, én szeretetben szeretnék élni, és nem egy másik ember akaratának kényére kedvére.

23/L

2012. nov. 5. 19:09
 48/66 anonim ***** válasza:
100%

Nem azért járok 5 évig egyetemre, és szenvedek, hogy utána ezzel ne mehessek el dolgozni. De amúgy sem szeretném, ha ki lennék szolgáltatva. Mi egyenlő felek vagyunk a kapcsolatban, és ha egyszer gyerekünk lesz, róla is közösen fogunk gondoskodni.

Nem tudom a tüntetés-e a legmegfelelőbb megoldás, de ezt semmiképpen sem tűrném el, hogy az állam mondja meg, hogy dolgozhatok-e vagy nem, ha van a munkámra egyébként igény.

2012. nov. 5. 20:07
 49/66 anonim ***** válasza:
49%

Én boldogan otthon maradnék a gyerekekkel, attól még a férjem nem uralkodna rajtam, régebben talán még jobban megbecsülték a nőket, akik CSAK háziasszonyok és anyák voltak mint a most ötdiplomás karrierp.csákat....akik szintén azon rinyálnak, hogy nem tisztelik őket.

Igen, én biztosítanám a nyugodt családi hátteret, önként és dalolva. (én is diplomás vagyok, de kitörölhetem vele)

2012. nov. 5. 21:16
 50/66 anonim ***** válasza:
45%
ÉS még annyit hozzátennék, hogy talán ha megint ebben a világban élnénk, nem lenne ennyi boldogtalan gyerek, és idegbeteg szülő...
2012. nov. 5. 21:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!