Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tiltanak a szüleim a barátomtó...

Tiltanak a szüleim a barátomtól mert roma?

Figyelt kérdés

Amikor a szüleim megtudták ,hogy a barátom roma kiakadtak...

Megtiltották ,hogy találkozzak vele... Elvették a telefonom és az internetet is , nem mehetek sehova .. és nem találkozhatok vele.

Amikor felhoztam a megismerés témát ők közölték ,hogy nem akarják megismerni és semmiféle képpen nem lehet együtt vele! Mit csináljak?

Igazán nincs rá okuk mert jól nevelt családból való...

Nem kérek olyan megjegyzéseket amik nem ide tartoznak.

2012. nov. 5. 12:14
1 2 3 4 5
 21/47 A kérdező kommentje:

17 évesen már oda megyek ahova akarok?

Én szerintem apukám képes lenne ezért akár megütni is ha megtudná ,hogy találkozok vele.

2012. nov. 5. 12:48
 22/47 A kérdező kommentje:

a szüleim nem 50 meg 60 évesek.. hanem elég fiatalok..

35 évesek mind a ketten.

2012. nov. 5. 12:49
 23/47 anonim ***** válasza:
65%

Mindenképpen meg kell próbálni szerintem legalább azt elérni, hogy a szüleid találkozzanak vele. Nem azért, mert kellene az áldásuk, hanem, hogy ne kelljen velük egy életre összeveszni. Ha látják, hogy rendes, a családja is rendes, szeret téged, és jól bánik veled, akkor csak nem fog számítani, hogy milyen származású!?

Csak sajnos ők is - mint az itt kommentelők nagy része, akik viszont pár normális válasszal ellentétben nincsenek kimoderálva! Gratulálok GYIK!!! - elfogultak és előítéletesek.

De biztos vagyok benne, hogy a konkrét személy megismerése után ez változhat, csak ezt a gátat kellene valahogy áttörni, ezt a szörnyű elutasítást.

Ha viszont nagyon durva és reménytelen a helyzet (azért a telefon és internet elvétele, meg bezárás nagyon túlzás!), akkor pedig sajnos lehet, hogy kénytelen leszel választani. :( Sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy, és kívánom, hogy megoldódjon a dolog!

2012. nov. 5. 12:50
 24/47 anonim ***** válasza:
71%
Igen, a boltba már lemehetsz, meg az osztálytársaiddal is fagyizhatsz, de egy romával nem kezdhetsz. És igen helyesen. Ha majd megjártad, már hiába könyörögsz segítségért, ha minden szálat elvágtál egy hülyeség miatt. Nem ok nélkül nem házasodunk arabokkal sem. Egyszerűen más kultúra és nem rasszizmus. De olyan kis butus vagy még, könnyen teletöltötte a fejed a média, és azt fújod, amit mondtak neked. Kislány, ez realizmus, nem ám rasszizmus.
2012. nov. 5. 12:52
 25/47 anonim ***** válasza:
32%

10-el értek egyet.

Nem vagyok rasszista, de azt tudom, hogy az általad említett "jól nevelt" roma családokban szigorúbbak a gyerekekkel mint veled a szüleid, és kizárólag romákkal házasodnak, járnak stb. Ismertem ilyet, a lányt tervezetten, a szülők adták férjhez és addig nem is járhatott senkivel. Az igazán nívós roma családokban legalább akkora szégyen és ugyanannyira tiltott egy ilyen kapcsolat mint nálatok. Erről ennyit.

2012. nov. 5. 12:54
 26/47 A kérdező kommentje:

Igen... Én is gondoltam már erre de hogyan tudnám megoldani azt,hogy találkozzanak,ha még én sem találkozhatok vele?

Meg el tudom képzelni azt is,hogy valami nagyon nagy balhé lenne ebből a szüleim részéről.. verekedés stb...

2012. nov. 5. 12:54
 27/47 anonim ***** válasza:
100%

Te ismered már a fiú családját? Tudod, hogy milyen a hozzáállásuk az élethez, munkához, házassághoz?

Ez se mindegy. Vannak tényleg normális, kulturált romák, én is ismerek. Csak ritka.

Ezért kell először megtudnod, hogy náluk mi a helyzet.

2012. nov. 5. 12:59
 28/47 A kérdező kommentje:
Igen... Már ismerem a családját.. és ugyanúgy élnek mint a magyarok.... Nem igazán láttam külömbséget! Ha nem így lenne akkor természetesen egyet értenék a szüleimmel!
2012. nov. 5. 13:01
 29/47 anonim ***** válasza:
35%
Érdemes lenne ismerni az egész "csáládot"
2012. nov. 5. 13:04
 30/47 anonim ***** válasza:
40%

#24., valóban, amit írsz, az nem rasszizmus, hanem apartheid...(szegregáció). Semmivel se jobb, csak másként hívják.

Kérdező, ha tényleg szeretitek egymást, akkor simán kibírja a kapcsolatotok azt az évet, amíg 18 leszel, pláne, hogy szerintem valamennyire azért közben is tudtok találkozni, HA akartok. Utána meg a szüleid azt magyaráznak, amit akarnak... maguknak. Az ő rasszizmusuk az ő lelki problémájuk, azzal se kezdeni nem tudsz, se nem feladatod, hogy kezd vele. Vagy képesek lesznek megbírkózni vele (azért az esetek jó részében ez összejön, lehet, csak kell idő nekik, hogy szokják a gondolatot), vagy ők fognak szenvedni tőle...

2012. nov. 5. 13:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!