Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lemenjek bocsánatot kérni?

Lemenjek bocsánatot kérni?

Figyelt kérdés
Vacsoráztunk, mikor az öcsém azt mondta, hogy "bár ne ti lennétek a szüleim". Engem örökbe fogadtak és szerintem nekem vannak a legjobb szüleim a világon. Felkaptam a vizet és arcon ütöttem az öcsémet, úgy hogy vérezni kezdett az orra. Apa felküldött a szobámba és most itt vagyok. Szerintetek is nagyon rossz volt, amit tettem?
2012. nov. 4. 17:19
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Rosszat tettél, de azért tragédia nem történt. Ahogy én látom:

A szüleid azért küldtek fel, mert olyannak képzelted magad, aki nem vagy. A konfliktus köztük és öcséd között van, nekik kell kezelni, neked jóformán semmi közöd nincs hozzá. Ők a szülei, és nem te.

Nem tudom mennyire vagy tisztában az öcséd érzéseivel, hogy ő hogyan látja. Te örülsz, hogy örökbe fogadtak a feltehetőleg tényleg jó szüleid, de az öcsédnek ez teljesen magától értetődő, és éppen elkezdett kamaszodni, amikor a lázadó viselkedés majdhogynem normális.

Részedről érthető a felindulás, mert ahogy ezt az öcséd mondta, megpendítette benned, hogy a te igazi családod már nincs, helyettük ők a családod, és hogy mondhat bárki is olyat, hogy nem akarja a szüleit.

Valószínűleg valami olyan lehet a dolog mögött, hogy az öcséd barátainak szülei megengedtek/megvettek neki valamit, amit a ti szüleitek nem.

Ha tényleg jó szüleid, akkor ha majd lecsillapodtak a kedélyek, beszélgethetsz velük, hogy mi is történt, mit érzel, és hogy bocsánatot kéne-e kérned, és ha igen, akkor hogyan.

2012. nov. 4. 18:17
 12/13 A kérdező kommentje:

Egyhavi zsebpénzmegvonás, ennyi büntetést kaptam, de elmondták, hogy ők is annyira szeretnek engem, mint én őket.

Van igazi családom, az öcsémet is nagyon szeretem, majd tőle is bocsánatot kérek.

2012. nov. 4. 18:50
 13/13 anonim ***** válasza:

Igazad volt, engem nem szoktak büntetni, ezért sem büntettek volna. Sőt ezért pláne nem.

15/f

2012. nov. 4. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!