Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lemenjek bocsánatot kérni?

Lemenjek bocsánatot kérni?

Figyelt kérdés
Vacsoráztunk, mikor az öcsém azt mondta, hogy "bár ne ti lennétek a szüleim". Engem örökbe fogadtak és szerintem nekem vannak a legjobb szüleim a világon. Felkaptam a vizet és arcon ütöttem az öcsémet, úgy hogy vérezni kezdett az orra. Apa felküldött a szobámba és most itt vagyok. Szerintetek is nagyon rossz volt, amit tettem?
2012. nov. 4. 17:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekik kell érezni hogy nemtettél rosszat.de azért ne így intézd legkozelebb.amugy én igazat adok neked.
2012. nov. 4. 17:20
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Én nem tenném...gondolkozzon már el miket beszél. Egyébként hány évesek vagytok?
2012. nov. 4. 17:20
 3/13 A kérdező kommentje:
Én 16L ő 12F.
2012. nov. 4. 17:22
 4/13 anonim válasza:
91%

megérdemelte... nem kelletett volna vérzőt ütni de azért kellett oda egy pofon. Szülővel nem beszélünk így! Ő vesz nekünk meg mindent.. ő fáradozik amikor már amúgyis fáradt. Az én szüleim kezüket vágnák azért hogy engem ne öljem meg valami fickó...

11/F

2012. nov. 4. 17:28
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Maga sem gondolta komolyan, biztos hogy ha nem 5 perc de 1 nap múlva megbánta volna. Elég furcsa módon intézed a dolgaidat...
2012. nov. 4. 17:38
 6/13 A kérdező kommentje:
Nem vagyok verekedős típus, de ez most csak úgy megtörtént és nem bánom.
2012. nov. 4. 17:40
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Te hogy erzed? Es szerinted a szüleidnek ez jo erzest okozott?

Az egy dolog, hogy szemtelen vagy barmilyen is volt az öcsed, nem a te feladatod "elintezni" vagy a 12 eves öcsedet nevelni. Indulatbol ütötted meg, az indulat sosem vezet jora, ezt mindig tudd! :(

Szerintem ne keress itt önigazolast, ne keresd az igazadat itt a forumon, hiszen ez mire jo az egod növelesen kivül? Hanem ezt gondold at, es igen, beszeld meg vele. A helyedben elmondanam neki, hogy bocs, nem testi fajdalmat akarsz okozni neki (ha igy van), hanem csak nem ertessz vele egyet es elkapott az indulat, bocs hogy megis testi fajdalmat okoztal...

2012. nov. 4. 17:40
 8/13 yuda ***** válasza:
100%

Szerintem nyugodtan lehet bocsánatot kérni, attól nem leszel kevesebb.

Bocsánatkérés némely esetben nem arról szól, hogy aki rosszat tett, az kérjen bocsánatot, hanem lehet fordítva is. A lényeg igazából nem az kinek van igaza, hanem hogy rendezve legyen és visszatérjen a béke.

Ha ennek az az ára, hogy bocsánatot kérsz, akkor tedd meg, ami tőled telik és ismétlem nem az a lényeg, kinek van igaza, hanem van egy nagyobb jó, azt pedig úgy hívják: családi béke. Emiatt tedd meg inkább.

Az önigazság keresésének amúgy sincs értelme, mert általában úgysincs senkinek 100 %-ig igaza és ezt tudja mindkét fél.

2012. nov. 4. 17:42
 9/13 anonim ***** válasza:

Szia, szerintem nem így kell elintézni, bár egy ilyen kijelentésre lehet én is ugranék.

Írtad, hogy nem bánod a dolgot. Szerintem amiatt ami a véleményed ne kérj bocsánatot, és azért se amit tettél, ha helyesnek érzed (úgyse lenne őszinte). Azért kérj bocsánatot, ha megbántottál vele valakit. Mondd meg öcsédnek, hogy azt sajnálod, hogy fájdalmat okoztál, de szerinted teljesen jogos volt, és te nem szégyelled magad emiatt, de ő szégyellheti magát azért amit mondott. Kész.

Amúgy szerintem egy szidás is elég lett volna. Mondjuk a testvérek szoktak bunyózni :)

2012. nov. 4. 17:49
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Ertelek, hogy azt hiszed, megvedted a szüleidet, es ezzel jot tettel nekik, de ez a szüleidnek jolesett? Melyik szülö örül, ha a gyerekeik nem egymast szeretni törekednek, nem jo viszonyra törekednek, hanem veresre fajul közöttük a dolog??

Ezenkivül, nem a feladatunk a masik felett itelkezni. Az itelkezes nem vezet sohasem jora! A masik szemszögeböl amugy sem lathatunk 100%-ig. Eleg, ha csak sajat magunkkal foglalkozunk, azzal, hogy hogyan viselkedünk mi az adott helyzetben. Pl hogyan kezeljük es vezetjük le az indulatunkat.

17.40

2012. nov. 4. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!