Miért nem értik meg a szüleim, hogy nem vagyok többre képes?
Valószínűleg nem jól tanulsz. Nem érdekel, nincs motivációd.
"el sem kezdem...mert reménytelen"
A könyvek feletti gubbasztás nem egyenlő a tanulással.
1. Te állsz rosszul a dolgokhoz.
2. Ne hasonlítsd magad másokhoz.
3. Változtasd meg a tanulási szokásaidat. Rosszul tanulsz, ha 3-3,5 óra után nem marad benn az anyag a fejedben. A tanulási módszereket is kell gyakorolni.
4. Attól, hogy ők kedd este félóra megtanulják a folyóanyagot, másnap ötöst kapnak belőle, nem biztos, hogy következő héten is fel tudják mondani a leckét ötösre.
5. Nem mindenki rendelkezik olyan képességekkel, mint a szüleid, akik színötösre vizsgáztak mindenből. De olyan nincs, hogy valamit ne tudj megtanulni.
basszus utolsó,de igazad van!örülök,hogy elolvastam a kérdést,a választ..amúgy én is ilyen vagyok,mint a kérdező.Aztán ott van a pszichológia..ami érdekel..abból meg eddig van egy ötösöm..bioszból,ami nem érdekel,abból meg egy kettesem,meg egy hármasom van.Jesszusom!
Köszönöm,talán ez illik ide.. ráébresztettél valamire,tudod?
17/L
Ámde egy színvonalas iskolában lehet utána nevetve megcsinál az ember egy középszintű érettségit anélkül hogy bármit is készülne rá, míg egy gyengébb középiskolában, ahol kevésbé "verik ki" az emberből a jobb a jegyeket és a több tudást, ott az érettségi egy hatalmas ugrás lesz, amin vagy átmegy az ember vagy nem. Szóval ha ebből indulunk ki, akkor nincs sokkal előrébb azzal, ha gyengébb iskolába megy, mert akkor az érettségivel húzza majd le magát a budin, így meg a jegyei miatt nem veszik fel majd sehova.
Azon kéne gondolkodni, hogy mit akarsz kezdeni magaddal az életben! Valljuk be, tojsz te magasról az egész tanulás témára. Én sem rendelkezem különleges képességekkel és megértem, ha valaki pl a kémia, vagy a matek rejtelmeit és összefüggéseit képtelen felfogni, ámde egy középiskolás tankönyv nincsen olyan bonyolultan írva, hogy néhány olvasás után ne lehessen legalább nagy vonalakban visszamondani a tartalmát, arról nem is beszélve, hogy egy-egy anyag azért nem olyan veszett hosszú.
Azzal van a probléma, amit a többiek is mondtak, hogy úgy ülsz le tanulni, hogy tök fölösleges, mert úgysem fog menni. Azon agyalsz, hogy fogalmad sincs minek ülsz a könyv fölött és így persze hogy nem ragad meg az anyagból semmi, hiába olvasod el 56-szor.
Én már így egyetemista fejjel (4-es tanuló voltam többnyire gimiben) visszasírom azokat az időket, amikor 4-5 oldallal le volt tudva a napi tanulás és az is érthető nyelven volt megfogalmazva. Igaz azóta sokat tanultam magamról, a képességeimről és a határaimról, de most egy ilyen középiskolai anyagra 20 percet mondanék, ami idő kell, hogy megtanulja az ember és én erre nem voltam képes! Miért? Mert baromira lusta voltam és tojtam bele az egészbe, nem volt kedvem hozzá. Ha minden tárgyra csak 10 percet szánok egy nap, akkor éltanuló lehettem volna simán és abszolút az a megérzésem hogy neked is hasonló problémáid vannak, nem a képesség hiánya a gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!