Miért viselkednek így a szüleim a párommal? Hogy tudnám megszüntetni a konfliktust?
A szemébe, bájosak és azt mutatják, h szeretik, elfogadják, ám ha nincs velem és van vmi vita, - legtöbbször azért mert szerintük nem érdekel senki és semmi, (a barátaim a szerelmem és úgy mindenki más szemében normális vagyok, sőt elfogultság ide v oda, a bnőm és 1esek szerint is én vagyok a legodaadóbb ismerősük) - ha nem is rögtön de legtöbbször előveszik és éppen csak le nem k.rvázzák, mindenért őt okolják ami velem kapcsolatos (értsd: viselkedés).
Hiába beszéltem a fejükkel, h rohadtul rossz vágányon vannak és nem értem mire fel mondanak olyanokat amiket. Sztük akkor is "ez így van" meg, én vagyok a szemét, mert nem tettem le semmit az asztalra. Holott most végeztem el a sulit, nem gyenge iskolákat tudtam le egész jó eredménnyel, igaz még melóm nincs, hiába jártam utána közmunkának, Tesconak és minden ilyen sz@rnak.
Mindig azzal, jönnek h ők nem ilyennek neveltek etc... bár a "gondok" (szigorúan idézőjeles, mert tudom, h lusta vagyok de azért na... + egyéb itthoni dolgok amik nem, idevágóak és több kilométeresek) már jóval a barátnőm feltűnése előtt (1,5 éve vagyunk együtt) megvoltak a családban. De csak mostanában, 2-3 hója ilyen seggek.
Mindent felhánytorgatnak, komplett összeesküvés elméleteket gyártanak, és szentül hisznek vmiben, ami szerintem az, h ő a gonosz.
Sajnos ezek miatt, a szakítás szélére sodródtunk, hiszen nem akarja elviselni őket, és meg is értem. U.h. kezd elegem lenni.
Munkám még nincs de intenzíven keresek, h elszabadulhassak innen és megmentsem a kapcsolatunkat.
Kezdek besokallni a szüleimre és kezd fogyni az erőm, h napi szinten leboxoljam velük ugyanezt újra meg újra
[elnézést a vulgáris szövegért].
20/F
Hát barátom először is azok a fantasztikus erős iskolák úgy látszik a helyesírást nem tanították meg kellőképpen.
Ráadásul az olyan emberek ítéletét fogadod el magadról, akik ugyancsak a (lázadó) korosztályból valók, valószínű ugyanilyen seggek, mint Te (bocs tőled vettem a szót!) és biztos nagyon elfogulatlanul, tele élettapasztalattal látják a helyzetedet.
Lusta vagy! Hát akkor kezd talán ezzel! Változz meg! Majd ha otthon is helyt állsz akkor legyél tökös legény!
BAROM
Áhhh... Figyelj, 30-ig anyáméknál éltem igaz egy külön bejáratú kis lakrészben. Semmit sem csináltam, semmi sem érdekelt, csak ültem a gép előtt, meg elmentem dolgozni. Kinyúlt 10 éves melegítőkben jártam, mint valami csöves, nem érdekelt semmi, ültem egész nap a sötétben. Ez szerintük jó volt!
Lett egy párom, és néhány év alatt teljesen megváltoztam. Eljárunk ide-oda, mindenféle érdekel, igényesebb lettem magamra, a munkahelyemen nem csak vegetálok, hanem egyre jobb pozíciókat csípek meg, vettünk egy szép saját lakást, lassan gyereket szeretnénk.
Szerinted rossz irányba ment az életem? Mégis anyámék ugyanilyenek. Szemtől-szemben bűbájosak vele, de ha nincs ott, elmondják mindennek, közös ismerősöknek is panaszkodnak, már elegem van belőlük. Csak a hibát keresik bennem. A kedvencem az, hogy szerintük kihasznál engem és rossz hatással van rám, amit nem igazán értek, hogy gondolják, mivel ha ő nem lenne, akkor még mindig a kis konyhában laknék, és az életem abból állna, hogy ledolgozom a nyolc órát a villanyszámla miatt és csak vegetálok tovább. Ahelyett, hogy örülnének, hogy valamire jutottam, és nem magamtól.
Mondd meg neki, hogy állítsák le magukat, és költözz el minél előbb. Ez jobb nem lesz! Akármit csinálhat a párod, akkor is utálni fogják!
Pár dolog nem világos:
1. Azt irod, hogy nem dolgozol - akkor jogos, hogy azt állitják, hogy még nem tettél semmit az asztalra
2. Ha lusta vagy (meg egyéb gondol is voltak/vannak), akkor ne csodálkozz, hogya szüleid nincsenek ettöl elragadtatva.
3. Ezt viszont tényleg nem tudom hová tenni: azt irod, a barátnöddel szemben kedvesek, csak akkor emlegetik negativan, ha TE csinálsz valamit, ami nem tetszik nekik.
Akkor a barátvök ERRÖL honnan tud? Mert neked az jön le, hogy TE pletykálsz róla, máshonnan nem tudhatná.
A kapcsolatotok NEM amiatt romlik meg, mert a szüleid mondanak valamit, hanem mert TE továbbadod, adott esetben kiszinezve. Másrészt ha másfél éves kapocslat ATTÓL meginog, hogy a a szülök nem helyeslik, akkor ott maga a kapcsolat nem jó.
A megoldás, hogy sürgösen keresel munkát, adott esetben máshol, nem feltétlen a szülök környékén, elköltözöl és a saját lábadra állsz. Akkor senki nem fog beleszólni, hogy kivel és milyen kapcsolatot tartasz fenn.
Ezt hagyjuk már, hogy ne menjen oda a párja. Mert mintha az lenne a baj, hogy odamegy. Ha nincs ott akkor is szapulják, sőt, csak akkor igazán! Nálunk ugyanez van!
Különélünk, de ha sapka van rajtam akkor az a baj, ha nincs akkor az. Ha a férjem odamegy, akkor neki mindennek elmondanak, nem tudom azt hiszik, hogy nem meséli el nekem vagy mi?
Persze időnként "kötelező" menni, mert ha nem megyek, akkor még annál is jobban utálnak, mert milyen paraszt vagyok már akkor. Ugyanis ők ebbe is belekötnek, hogy mégis miért nem megyek gyakrabban. Miért nem megyek oda EGYEDÜL is? Semmi sem jó nekik.
Már a férjembe is mindig belekötnek, mert olyan nevetséges dolgokat találnak ki, hogy hihetetlen, ő meg sokszor nemet mond, vagy nem ugrik azonnal. Na ezért őt is szidják, meg engem még jobban, mert biztos én nem engedem.
Na ja, egy 35 éves felnőtt férfinek majd engedélyezek meg nem engedélyezek dolgokat. Hihető. Én soha egy rossz szót nem mondok a férjem előtt róluk, egyszerűen annyit mondtam, mikor sokadjára mesélte, hogy milyen képtelenségeket beszélnek neki, meg miket mondanak rám, hogy akkor én nem akarok menni, csak ha nagyon muszáj.
Kérdező, keress munkát, költözzetek el és kész! Nincs ezen mit megszüntetni.
Azoknak akik a helyesírásom szapulják:
A diszgráfiáról és az idegről ami bennem van nem tehetek. Ha a helysírásom érdekel, vagy úgy egyébként mások helyesírása akkor takarodj egy könyvtárba.
Azoknak akik csak cseszegetni akarnak:
Lehet itt sokaknak az jött le h egy 20 éves ecsetfejű, beképzelt gyökér vagyok aki sír a világ minden baján és unalmában vagdossa az ereit, vagy mittom én... nem baj, sztereotípia. Nem nem vagyok, se nyomi kis gyökér aki rinyál mert a gonosz szülei nem engedik játszani, se az ereimet nem vagdosom. Akik szerint normális vagyok, nem csak a "lázadó" korosztályt képviselik, vannak jóval idősebbek is, pl a barátnőm szülei, nagyszülei.
Azoknak akiket a tanulmányaim izgatnak:
Igen köszönöm az értelmes hsz-eket, azoktól akik azt képzelik könnyű, végzettséggel munkát találni. Figyelj! Nem könnyű, és 3-4 hó után arra jutottam, hogy inkább a kulimunka, mint a semmilyen. Elegem van az itthoni dolgokból, és valahonnan pénzt kell keresnem. Képzeld informatikusnak tanultam, mert azt hittem, az kelendő meg elismert, sőt már-már jól kereső. De tévedtem, és attól mert azt írtam, h nem gyenge sulit végeztem még nem nagyzoltam, csak éreztetni próbálom, h semmi elismerés nincs itthon. És lehet meglepő, de a helyesírásnak semmi köze sincs ahhoz, h milyen erős a suli, azt már általánosban illik megtanulni nem középben, vagy OKJ-n vagy egyetemen.
Akik szerint nem beszéljem meg a dolgaimat a barátnőmmel:
És mért nem beszéljek a barátnőmmel a gondjaimról? Akkor mitől barátnő a barátnő? Azért mert megdugom? Na nőjél fel kicsi csíra, képzeld nem abból áll egy járás, h naponta lefeküdtök és/vagy minden péntek este elmentek seggig leinni magatokat.
Akik szerint munkát találni oly egyszerű:
Oh igen.. majd kifelejtettem. Igen lusta vagyok, de nem végtelenül. Ha felfogta volna a kedves kommentelő amit írtam, nem írna ilyen nagy hülyeséget. Keresek munkát, azt is ami a végzettségem, és azt is ami nem, de ha nem válaszolnak még a jelentkezésre sem, akkor mit csináljak? Voltam személyesen is keresni, és a legtöbb helyen a kövi volt: "Interneten nézzen utána", "Neten lehet jelentkezni, ha beküldi az önéletrajzát el fogják olvasni." és ilyenek. na akkor mond meg nekem honnan a fenéből akasszak le munkát? Ráadásul ha nem tudnád, mindenhol, kivéve egy-két területet, -amihez szagolni sem tudok- leépítések vannak. Így honnan legyen munkám? Napi 10-12 önéletrajzot dobok szét, gondolkodj már.
És végül akik a problémával is foglalkoztak:
Nektek nagyon köszönöm a hsz-eket, látom nem egyedüli a gondom. Ezek szerint tényleg a legjobb, vagy leghatékonyabb ha elköltözök, h ne legyen konfliktus.
"Persze, a fejleordítás a legjobb módszer mások szimpátiájának megnyeréséhez..."
Ja ha sokszor beléd rúgnak, akkor még jobban hunyászkodj meg! Az biztos segíteni fog. Képzeld néha oda kel csapni az asztalra, hogy megértsék te nem egy lábtörlő vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!