Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elhagynád a férjed ha eladósodna?

Elhagynád a férjed ha eladósodna?

Figyelt kérdés
Van 2 gyerekünk egy 4 éves s egy 3 hós.Teljesen eladósodott a férjem.A házat csak a nevire iratta hitel van rajta,tele van személyi hitellel,hogy felújítsa.Nem futja bőven a fizije a hitelre én gyesen vagyok s minden mit kapok a gyerekekre az is megy a hitelre.Nem marad 50 ft.-om se,hogy a gyereknek vegyek valamit.Kaját is anyósom főz már mert nem tudunk venni így segít egy darabig.Amúgy nem szeretem anyósom mert egy hárpia.Sehogy sem látok kiutatt,hogy valaha sikerűl e kifizetni a hiteleket.Viszont ha elhagynám meg szünne a hitel problémám s ami pénzem van be tudnám osztani.Nem iratta a nevemre a házat mert neki az anyáék annak idején vettek s mi eladtuk s kertesett vettünk de nagyobb értékű így több milliót vett fel rá még,hogy meg tudja venni.Menjek el majd dolgozni s adjam oda a fizimet majd a hiteleire amit nagy részt a házra költött vagy hadjam el s megszünnik a válság amiben élek most.Nagyon rossz így élni semmi pénzem a gyereknek nem tudok venni semmit pedig nekem egy deka hitelem nincs bár providentett vettem fel ami a házba ment de azt sem bírjuk fizetni.Szenvedjek melette,vagy költözzek el?Kellenék valakinek 2 gyerekkel?26 éves vagyok.Mit csináljak?Nem bírom ezt az élet színvonalatt, a nyomort már!!Szerettem a párom 10 éve együtt vagyunk de ez a nyomor lelkileg meg visel.Mikor össze veszünk akkor azt gondolom elhagyom de aztán kibékülünk s akkor nem tudom mit tegyek.Ki akar menni kűlfőldre,hogy kirendezze adóságait mert ott több a havi jövedelem.Viszont munkát még nem talált.Milyen családi élet az,hogy ő ott én itt a gyerekekkel s csak ritkán látjuk egymást?Mit tennétek?(Pocsék a helyes írásom tudom meg most nem is figyelek oda.)
2012. okt. 29. 22:33
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
78%

Miert nem mesz vissza dolgozni a gyereket anyoshoz babysitterhez kesobb bolcsibe lehet adni.

Ha baj van nem a ferjnek kell magat halalra dolgozni hanem kozossen kell penzt keresni!!

Joban rosszban ugye emlekszel z eskudre ne most jott el a rossz resze.

Allj munkaba segits a hiteleket fizetni ennyit tudsz megtenni.Nagyanyaink sok sok gyereke nott fel bolcsodeben es nagymamanal mikor meg nem volt gyes gyed stb. semmi bjuk nem lett. Jobb ehezni mint dolgozni?

2012. okt. 30. 11:22
 32/59 anonim ***** válasza:
74%

Azért nem megy dolgozni, mert nehogymá' a hitelre fizessen. Meg az anyósa is egy paraszt, igaz eteti őket. Dolgoztál te egyáltalán? Menne a férjed külföldre is dolgozni. Nyilván nem véletlen, hogy nem eladni akarja az egészet.

Ha elhagyod, hogy osztod be a pénzed? Mit osztasz be, a 40ezernyi államtól kapott pénzt? Abból élsz majd két gyerekkel? Vagy azokat is otthagyod, ne kelljen a pénzed rájuk költeni, mert egyedül majd jól beosztod?

Gondolom jó volt, addig míg az anyjáék adták a pénzt, meg nagyobb házat vettetek, gyorsan kipottyantottál két gyereket, dolgozni se kellett, most meg bajba vagytok, aztán kézzel lábbal menekülnél, mintha neked közöd semmihez se lenne.

2012. okt. 30. 11:31
 33/59 anonim ***** válasza:
100%
Közös a hitel mert házasság alatt vettétek fel. Így ha elválsz akkor a hitel felét neked kell törleszteni. Nem lehet egy hiteltől ilyen könnyen megszabadulni mint te gondolod.
2012. okt. 30. 11:35
 34/59 anonim ***** válasza:
72%
Ne haragudj meg érte, de az az igazság, hogy keményen mindketten tehettek erről az egészről! Miért kellett a nagyobb ház, miért kellett a nagy hitel? Miért vállaltatok gyereket, ha ilyen helyzetben vagytok? Főként a pici, biztosan már akkor sem volt jó,amikor megfogant. Az egészben őket sajnálom a legjobban, mert marha felelőtlen szülei vannak. Anyósod meg lehet, hogy hárpia, de próbál segíteni, hogy legalább ne éhezzetek.... A kérdésedre nem tudok mit írni, mert ha elhagyod sem lesztek jobb anyagi helyzetben, a 3 hónapos mellől nem hiszem, hogy el tudsz menni dolgozni, mihez kezdenél? Patt helyzet. Mondom a két gyereket nagyon sajnálom, mert ők csak belepottyantak két ember felelőtlen életébe. :(
2012. okt. 30. 11:38
 35/59 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

MI is voltunk hasonló helyzetben, bár nem ennyi adóssággal, és elhiszem hogy megvisel téged, hogy nem tudsz a gyerekeknek megadni mindent amit szeretnél, de ez közös teher. Nekünk is volt egy olyan évünk, amikor a gyed amit a kisfiam után kaptam ment arra, hogy a vállalkozást fent tudjuk tartani. Önhibáján kívül a férjemet nem fizették ki egy nagy projektből (körbetartozás) és ez padlóra küldött minket is. Nagyon bántott, hogy nem vehetek meg a gyerekemnek azt amit szeretnék, de talpra álltunk, és tudod mit? Egyszer sem vágtam a fejéhez hogy bezzeg te miattad...sohasem veszekedtünk ezen, sőt minket jobban összehozott. Tudtam, bíztam benne, hogy ha ezen túl vagyunk, akkor minden csak jobb lehet. Túl vagyunk rajta, és mindent de mindent megad nekünk, amit csak tud. Én szerettem akkor is, és most is, és eszembe nem jutna emiatt elhagyni. Inkább örülj, hogy külföldben gondolkodik, hogy kimásszatok a gödörből más férfi le se szarná, hogy mi lesz. Inkább támogasd, és szeresd továbbra is. Hosszú, és nehéz lesz, de ha ilyen a hozzáállása, akkor előbb utóbb kimásztok a gödörből.

2012. okt. 30. 11:49
 36/59 anonim ***** válasza:
89%

Sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültetek.

Azt nem értem, ha a férjed banki ügyintéző volt, hogy lehetett olyan hülye, hogy személyi hitelt vegyen fel...

A válás pedig nem megoldás, mivel a hitel közös!!!, tehát válás esetén a felét neked kellene fizetni. Egyedül tudnád nevelni a 2 gyereket és mellette még fizetni albérletet, rezsit és a hiteleket? Mert a válás csak akkor megoldás, ha igen.

Tudom, hogy pang az ingatlanpiac, de nem tudnátok esetleg eladni a házat?

Milyen nagyságrendű hitelösszegről lenne szó???

2012. okt. 30. 12:31
 37/59 anonim ***** válasza:
87%
dolgozz te is kisbaba nem kifogas egyetlen nyugati orszagban sincs gyes
2012. okt. 30. 13:14
 38/59 anonim ***** válasza:
48%
magyarul, most megint azt írtad le, hogy te tudtad nagyon jól, hogy ilyen, arTATOK nagyobb házat, tehát te is, annak ellenére, hogy ilyen, meg még csak rosszabb lett a helyzetetek, azért te még szültél két gyereket neki, most meg csak szépen elosonnál. Most ezért sajnáljunk? Mindenki a maga szerencséjének kovácsa.
2012. okt. 30. 14:27
 39/59 anonim ***** válasza:
akarTATOK*
2012. okt. 30. 14:28
 40/59 anonim ***** válasza:
58%

Ismétlem saját magam. Sőt még jobban bebizonyosodott, hogy elég butus vagy, ha már kezdetektől fennállt a dolog. Hát megmondom őszintén, ha velem közölték volna, hogy lakáshitel plusz 2-3 féle személyi hitel, meg isten tudja milyen hitel, amit felvett, első gondolatom az lett volna, hogy ÓVATOSAN, mert ezzel az emberrel valami gond van.... De nem még két gyereket szülni....

Én nem bántani akarlak, csak a tényeket közlöm, hogy elszúrtátok rendesen. Ezt megoldani csakis úgy lehet, hogy fizetitek a hitelt, más megoldás nincs. Ellentmondásban is vagy önmagaddal, azért tetted fel a kérdést, hogy elhagyd-e a férjed, most meg azt írod, hogy szereted és semmi pénzért nem hagynád el.... Ismétlem: A gyerekeiteket sajnálom. :( Keress magadnak munkát, bár így, hogy semmit nem dolgoztál, nehéz lesz, de rajta kell lenni.

2012. okt. 30. 14:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!