Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért baj nekik, hogy sokat...

Miért baj nekik, hogy sokat vásárolok? Szerintetek igazuk van?

Figyelt kérdés

Lefogytam 1,5 év alatt 30 kg-t, mostmár tök csinin is tudok öltözni. Tavaly nyár óta nem fogyok a betegségem miatt, de mindegy.

Szóval pl tavaly vettem 1 szövetkabátot, de idén is vettem már egyet. Ugyanez a csizmával is. Semmi baja, 4 hónapig hordtam, de vettem újat.

Havonta vásárolok legalább 5 felsőt, egyedül a nadrágok nem érdekelnek különösebben.

A szüleimet baromira zavarja, hogy ennyit vásárolok. Pedig saját pénzemből vásárolok. Lehet, hogy az zavarja őket, hogy lefogytam és most már érdekel az öltözködésem is?

16/L

2012. okt. 29. 19:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
48%
Gondolom azt akarják hogy félretedd, vagy nem tudom, de ne foglalkozz velük, ennyi idősen még nem kell spórolnod egyáltalán. Ha marad, azt nem kell csak azért is elkölteni, de nyugodtan vedd meg ami megtetszik.
2012. okt. 29. 19:29
 2/13 A kérdező kommentje:
Igazából nem költök olyan sokat, 5 felsőt 5000 ft-ért veszek turiban. Kabátot is ott vettem pár napja, 4000 ft-ért. És jó minőségű, volt már ilyen szövetkabátom:)
2012. okt. 29. 19:30
 3/13 anonim ***** válasza:
90%
Miből van rá pénzed? lehet meg akarják tanítani neked a pénz értéket,és hogy költhetnéd hasznosabb dolgokra is,mint ennyit ruházkodásra.
2012. okt. 29. 19:30
 4/13 anonim ***** válasza:
91%
Talán azt szeretnék, hogy értelmesebb dolgokra költsd a pénzed pl; nyelvvizsga, jogsi.
2012. okt. 29. 19:31
 5/13 A kérdező kommentje:

Dolgozok suli mellett. :)

Angol, francia középfokúm van. Előrehozott angol+szakmai érettségit csinálok májusban.

Jogsi nem kell, BP-en tök felesleges szerintem. Ráadásul utálom a kocsikat. Nemhogy még javíttassam a sajátomat, stb...

2012. okt. 29. 19:32
 6/13 A kérdező kommentje:
A pénz értékét fel tudom fogni, én rohadok minden hétköznap 5-10-ig a boltban, este fél 11-re érek haza jó esetben, utána még tanulás, jó, ha 3 órát tudok aludni. Azt is úgy, hogy félóránként felkelek.
2012. okt. 29. 19:35
 7/13 anonim ***** válasza:
87%

Gondolom, eddig nem vásároltál..legalábbis ennyit sem.

Most feltűnik nekik, szokatlan. De nem vásárolsz drágán, megdolgozol érte, nincs ezzel semmi baj.

Tudod, mikor kövér voltam, én sem vettem szinte semmit. mikor lefogytam, olyan boldog voltam, végre én is tudok normálisan öltözködni....:)

Ezt csak egy lefogyott értheti meg...Szerintem vedd meg (reálisan) ami jól áll, nem drága. Fogyókúra nehéz (hajaj!), megcsináltad, ez a jutalom.

2012. okt. 29. 19:44
 8/13 anonim ***** válasza:
71%
Így hogy ésszel vásárolsz turkálóban így nem gáz. Jogsi meg bármikor jól jön később, rengeteg meló alapfeltétele hogy legyen jogsid.
2012. okt. 29. 20:32
 9/13 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem sincs ezzel semmi baj. 16 évesen erre való a diákmunka, hogy arra költhesd a pénzed amire szeretnéd, hiszen mikor, ha nem most. :) Ráérsz még spórolni és félretenni, diákmunkából ez utóbbit nem is nagyon lehet amúgy sem. Becsülendő, hogy dolgozol. :) Esetleg néha vegyél otthonra egy kiló krumplit, hagymát vagy lisztet, vagy vásárolj be egy könnyebb ebédhez, az esetleg nagy segítség lenne a szüleidnek, és ők is látnák, hogy nem csak ruhákra "szórod" a pénzed és neked sem lenne nagyon megterhelő.
2012. okt. 29. 21:21
 10/13 anonim ***** válasza:
62%

Mert eddig nem vásároltál,most meg igen.

Amit meg is értek,hisz véknyabb vagy,csinosabbnak érzed magad,persze hogy kell az új ruha.És sok 16 évestől eltérően te dolgozol érte és ésszel vásárolsz.

Én inkább örülnék ha az én lányom lennél.

2012. okt. 30. 08:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!