Igazuk lehet? Valóban ennyire nem éri meg? Megbánom?
Szóval a sztori, hogy találtam külföldön állást szállodában szobalányként. Nagyon minimális nyelvtudást kértek. Regisztráltam egy oldalra ahol a kint élő magyarok tudnak tanácsot adni. Szállás+napi 3X-i étkezés biztosított heti 1 szabadnap, napi 10 óra munka, bejelentett állás, havi nettó 800€. Párom is kint dolgozik csak messzebb és anyagi okok miatt nem költözhetünk össze, mert az ő szállása ingyen van és így az enyém is az lenne a szállodában. De célunk az együttélés akár hosszútávon is kint.
A külföldön élők nem igazán értettek egyet, hogy megéri e nekem van aki szerint kevés a pénz. Lehet ők reálisabban látnak dolgokat de szerintem nem lenne olyan rossz ez a pénz.
A másik amit mindenki mondott, hogy a barátom sem fer velem, mert segíthetne más munkát találni vagy kivenni egy albérletet, hogy a közelében legyek. Illetve nem hagyná, hogy egy szállodában legyek, normális nyelvtudás nélkül csak fizikai munkásként. Szeretnék én is együtt élni vele de meg kell fognia egy darabig minden pénzt.
Ti ezen feltételek alapján elvállalnátok az állást (jelenleg Mo-on van állásom)?
Valóban nem szerethet a barátom ha ezt hagyja?
Már teljesen össze vagyok zavarodva.
Semmi gondot nem látok ezzel. Kezdetnek megteszi, közbe meg kereshetsz jobb munkát.
Az mondjuk tény, hogy az én párom nem engedné hogy messze egymástól külön lakjunk, mert féltene, és egyébként is ahol már mindkét fél dolgozik, ott simán van pénz egy olcsóbb albérletre, amit közösen fizethetnétek. Attól még hogy a barátod nem így akarja nem azt jelenti hogy nem szeret...
Hosszú távon mindenképp jobban jársz ha elmész Magyarországról.
Nálunk is hasonló a helyzet... De akadnak bőven eltérések is. Mi 3 éve vagyunk együtt, 1,5 éve döntöttük el, hogy kiköltözünk Norvégiába. Angolból mindkettőnknek felsőfokú nyelvvizsgája van, és mostanra már norvégul is elég jól megértetjük magunkat, valamint 1,5 évig az utazásra és a kinti költségekre spóroltunk mind a ketten. Az én párom 2 hónapja ment ki, 1 hét múlva utazom utána. Ami a különbség: párom ez idő alatt talált magának állást, albérletet, és állást nekem is, ráadásul a szakmámban, és ugyanabban a városban, ahol ő van. Skype-on beszélt velem a munkáltató, és gyakorlatilag el van intézve minden, próbaidőre felvett szeptemberi kezdéssel. Szóval én is csodálkozom azon, hogy miért nem segít a párod. Egyáltalán tud-e a szándékodról, hogy kiutazol, vagy teljesen magadtól találtad ki? Milyen cégen keresztül akarsz kimenni, kérnek-e tőled pénzt amiért munkát kapsz, vagy más szolgáltatásért? (Pl. különböző papírok elintézésért, ami többnyire ingyenes, stb.)
Valamint, ha belekalkulálod a kiutazás költségét és azt, hogy lehet, hogy felültetnek az állással, akkor már elég sokba kerülne ez a kis kaland. Én a helyedben megkérném a párodat, hogy keressen neked kint állást, még ha nem is ott, ahol ő dolgozik, de ugyanabban a városban. Sokkal megbízhatóbb ajánlat lenne, mint egy netes hirdetés, és legalább közel lenne a párod is, ha valami probléma akad, ami nagyon jól jönne, mivel nem beszéled a nyelvet! Mivel nem beszéled a nyelvet nagyon kiszolgáltatott helyzetbe kerülhetsz! És a közvetítőcégekkel kapcsolatos probléma mindig csak akkor derül ki, amikor már kiutaztál, ezért sokkal biztonságosabb lenne a párodhoz utazni. Én a helyedben spórolnék, nyelvet tanulnék, és elnapolnám ezt az utazás pár hónappal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!