A családom közölte, hogy karrierista vagyok és ez nem fog jót tenni a későbbi kapcsolataimnak sem. Valóban az lennék?
Szerintem Veled nincs baj. Én örülnék a szüleid helyében, hogy ilyen ügyes vagy. De arra tényleg vigyáznék, hogy ne kapjon el a gépszíj, mert a tanulás egy ideig kell, hasznos, persze nem veszi el tőled senki, de mellette legyen családod, mert a diplomáid nem ölelnek meg, ha bánatos vagy:)
Én is egyetemista vagyok, olyan szakmával, amit legalább 35-40 éves koromra tanulok ki annyira, hogy legyek is valaki. Mondjuk nekem van párkapcsolatom, és azt vallom, hogy ha valaha is választanom kell a karrier és a család között, akkor egy percig nem fogok gondolkodni.
22-L
Én úgy látom, nem a pénz motivál, hanem a mérhetetlen tudásvágy.
Az életben meg kell találni az egyensúlyt, hogy boldog lehess. Persze most jó, és érthető is, hogy miért akarsz egyedül lenni.
Nyugtasd meg a családodat, hogy így van lehetőséged barátságokat, ismeretségeket kötni. Ha rögtön elindulnál dolgozni, beszorulnál egy irodába.
Ez még nem karrieristaság.
Az, hogy 22évesen szívesen tanulsz, az nem baj, sőt jó!
Viszont nem biztos, hogy ebben a formában van értelme, mondom miért: Tudod-e hogy mi a célod, miért tanulsz? Hogy amit tanultál, azzal tudsz-e majd valamit kezdeni? Vagy csak szimplán a suli elvégzése és az oklevél begyűjtése az élmény?
Mert jó, ha ez élmény!!! De ha utána nem tudsz vele mit kezdeni, nem találsz munkát vele, akkor szenvedni fogsz, és rájössz, hogy mást kell tanulni, mást igényel a munkapiac... és akkor már lehet nem lesz akkora lendület, ha csalódtál, hogy eddig hiába tanultál. Ez látod minden, csak nem karrierizmus!
Vagy nem ez van, hanem az, hogy tudod mi szeretnél lenni, mit szeretnél dolgozni? És tudod, hogy ahhoz, hogy bizotsan oda kerülj, ahhoz ezeket a sulikat kell elvégezned? És ami lenni szeretnél az bizony az átlagosnál több munkával járó meló, tehát tényleg a munkádnak fogsz élni és karrierista leszel úgymond? Nem feltétlen lesz így amúgy. Te alakítod. Attól mert okos vagy, tanult és megszerzel majd egy nagy felelősséget jelentő állást, attól még tudod úgy szervezni, hogy legyen párod, családod...!
Jelenleg mindig jobban teszel, mint az a kortársad, aki baromi lusta és nem tudja mit kezdjen magával és mondjuk 1-2 éven belül nekiáll gyereket szülni, de fogalma sincs hogyan tartsa el magát se...
Szerintem nem lehet baj, ha sokat tanulsz. Csak tényleg később rájön az ember, hogy mást kellett volna tanulnia. Ezért kérdeztem, hgoy tudod-e a célodat!!!
szerintem ez egy marha jó dolog, mivel minél többet, többféle dolgot tanulsz, annál műveltebb szélesebb látókörű leszel, és nem csak egy szakbarbár. ez a mai világban nagyon fontos. később biztosan könnyebb lesz elhelyezkedni, hiszen több lábon állsz.
ettől még nem vagy karrierista, a legtöbb szülő sztem örül, ha a gyerek tanul és nem egy semmirekellő naplopó lesz belőle, hanem művelt, iskolázott ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!