Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért csinálja ezt? Nem nagy...

Miért csinálja ezt? Nem nagy kérés.

Figyelt kérdés
Van autónk.Bármire megkérem az édesapámat,hogy el tudna-e vinni xy helyre,az a válasza,hogy el tudsz menni magadtól is.Ma például megy festőboltba(festő,festékeket kell vennie),amerre jön haza,oda be kéne ugranom,egy füzetér,megkérdeztem,mehetek-e veled és ott megállunk 2 percre?Erre is azt kapom,hogy majd elmész ahogy akarsz.De jó bunkón.Megkérdem,ennyire nehéz megállni útközben 1 pillanatra?-Igen.
2009. aug. 10. 14:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Apukám is mindig ezt csinálta és rettentő hálás vagyok érte, nem lettem lusta aki csak kocsival mozdul ki otthonról. (Van jogsim, kb 2 havonta egyszer használok kocsit)

Megvan az oka hidd el, később meglátod. Most biztos ez is csak egy bunkó válasznak tűnik neked.

Esetleg kérdezd meg őt, miért így csinálja?

2009. aug. 10. 16:32
 12/16 anonim ***** válasza:

A szülők sem tökéletesek, csak idősebb gyerekek.

Ne húzd fel magad, használd ki ezt arra, hogy önállósodj.

Ha most egy darabig nem kéred meg, majd ő fog ajánlkozni.

Sokkal belevalóbb felnőtt leszel. :)

2009. aug. 10. 17:24
 13/16 anonim ***** válasza:

Ismerős! Az én apám ugyanezt csinálja. Bármit kérnék tőle, igazán apróságot, azt csináljam meg egyedül, mert már felnőtt vagyok (nem vagyok az...). Nem mintha nem lennék hálás. Igazából soha nem törődött velem különösebben, de lehetne rosszabb is. Még mindig jobb a helyzetem, mint azoknak a gyerekeknek, akiknek alkoholisták a szülei, vagy kirakták őket a kocsiból stb. Szóval idáig jól megvoltunk, békében, mégha néha ki is akadtam a bunkósága miatt.

Na de pár héttel ezelőtt kibújt ám a szög a zsákból! Nem is emlékszem már, mit kértem tőle, de az volt a válasz, hogy NEKEM kéne kiszolgálnom ŐT, mert ő már idős (48 éves), én meg sok mindent meg tudnék helyette csinálni. Kedves, nem? Az az érzésem van, hogy egyszerűen rámunt, és most, hogy lassan nagykorú leszek, már nem tudja "hasznomat venni".

Az én faterommal nem lehet beszélni, de te talán még megpróbálhatod. Méghogy önállóság! Ez csak olcsó kifogás, szerintem csak lusta.

2009. aug. 10. 17:35
 14/16 anonim ***** válasza:
Ahogy elolvastam pár hozzászólást, rájöttem hogy valószínűleg én is ugyanilyen világfájdalmas voltam 15 évesen, aki rettenetesen sajnálta magát, hogy vele mindenki milyen bunkó és hogy az egész világ ellene van, különösen a saját szülei, akik nem állnak mindig készenlétben a kedvéért... Nyugi, elmúlik... :)))
2009. aug. 10. 19:26
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy nem olyan módon kérdezed, ahogyan ő szeretné, azért mondja ezt. Kérdezd meg, kedvesen, hogy ő milyen fogalmazást tartana udvarisanak. Ha a saját apáddal szemben megengeded az "olyan nagy kérés ez?" kérdést, ne csodáld, hogy nem áll meg. Ne beszélj úgy vele, mint a pajtásoddal!

Fogalmazz úgy, mintha az igazgatót kérnéd meg! LEHET, HOG YAKKOR SZÍVESN MEGÁLL.

Mond ezt: Festéket kell vennem, nekem nagy segítség lenne, ha elmehetnék veled. Lenne időd valamikor elvinni? Vagy: ha most veled mennék, nem zavarnálak? Vagy mikor lenne jó? És figyeld meg, hogy reagál. Esetleg hozzáteheted(kedvesen) hogy neked nagyon jó segítség lenne)Ha segített, utána köszönd meg.

És ne érezze ezt úgy, hogy elvárod, hanem hogy szívességet kérsz.

Figyeld meg, ez bejön-e neki!

2009. aug. 11. 00:07
 16/16 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Apám nagyon szeretett, és nem volt nálunk szokás gyereket verni. De ha megkérdeztem volna, hogy "olyan nehéz dolog megállni?" hát biztos hogy taknyon tenyerölt volna. És a fal meg szemből utána. Egy szülővel nem lehet ilyen hangon beszélni. Ha kicsinek rád hagyták, ideje váltani. Kérd udvariasan és soha semmiért ne vondd felelősségre! Meglátod, varázspálca lesz ez a kezedben. Mintha már 90 éves lenne, és most kapott volna Nóbel díjat, úgy szólj hozzá!
2009. aug. 11. 00:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!