Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan fogadnátok azt, ha a...

Hogyan fogadnátok azt, ha a férjetek beleszólna abba, mit adtok a szüleiteknek ajándékba?

Figyelt kérdés
Hárman vagyunk testvérek.Nyáron elhatároztuk hogy a szüleinknek konyhabútort adunk ajándékba. Férjem rögtön kijelentette,hogy ő ebbe nem egyezik bele,hogy ilyen nagy összeget áldozzunk erre. Nagyon megharagudtam rá ezért a kijelentéséért,és a "beleegyezése nélkül" kifizettem a bútorok rám eső részét. Azt tudni kell,hogy az összeget a saját fizetésemből spóroltam ki,a családi költségvetést nem érintette. A héten megtudta a férjem,és hatalmas patáliát csapott miatta. Ő rám haragszik,mert a tudta és beleegyezése nélkül egyeztem bele abba,hogy kifizetem a bútorcsináltatás egy részét. Én pedig rá haragszok,mert sajnálja ezt a szüleimtől valamint azért,mert emiatt patáliázik velem. Szerintetek kinek van "igaza"? Tényleg olyan nagyot hibáztam? Nem is szól hozzám,sőt,még azt is felvetette,hogy ha ennyire nem tartom tiszteletben azt,amit ő mond váljunk el. Mit kellene tennem?
2012. okt. 27. 11:31
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
De mégis mennyibe került a konyhabútor rád eső része?
2012. okt. 27. 12:10
 22/33 anonim ***** válasza:
82%

"ha ennyire nem tartom tiszteletben"

Ez a kettőtök viszonyára és a jövőtökre vonatkozik.

Ne a bútorról meg a pénzről vitatkozz vele, hanem mondd meg, hogy szereted és tiszteled és béküljetek ki. :)

2012. okt. 27. 12:15
 23/33 A kérdező kommentje:

Nem szeretném bizonyítgatni a saját igazam,a kérdésben is írtam,hogy úgy gondolom,jogtalanul bánik így velem a férjem. Én csupán kiegészítem a kérdést,mert úgy gondolom ezek a dolgok is fontosak. Azért tettem fel a kérdést,mert érdekel más meglátása,véleménye is. Hátha így sikerül megértenem a férjemet.

Hát,le se merem írni mennyi volt... nem volt olcsó az biztos. 150 ezret fizettünk fejenként.

2012. okt. 27. 12:18
 24/33 anonim ***** válasza:
82%
Beszéld meg vele, hogy legközelebb ha lenne ilyen időben szólsz és megbeszélitek.
2012. okt. 27. 12:22
 25/33 anonim ***** válasza:

Én is mérges lennék.

Nálunk is van közös kassza meg a maradék saját,de megbeszélünk minden nagyobb összegűt hogy kiadunk-e rá,mert gyűjteni végülis a sajátot gyüjtjük,a közösbe csak az elköltenivaló megy,és ha a sajátot elköltjük az utolsó fillérig,sosem tudunk nagyobb dolgokat venni.

2012. okt. 27. 12:25
 26/33 anonim ***** válasza:
24%
Dobd ki a hisztis "pics@t"! :)
2012. okt. 27. 12:37
 27/33 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem házasság alatt olyan nincs, hogy külön pénz. Olyan nincs, hogy kispóroltad a saját pénzedből. A házasság vagyonközösség, normális pároknál így működik. Ha mégis van is külön pénzetek, akkor is bunkóság, hogy a férjed tudta nélkül adtál bele. Miért utólag kell megtudnia? Engem ez a része zavarna, hogy a párom bele sem avat ebbe, mintha közöm se lenne hozzá. Nem a pénz vagy az érték zavarna, hanem hogy ennyire semmibe vesz.
2012. okt. 27. 13:02
 28/33 anonim ***** válasza:

Ha a szüleivel nincsen jóban,akkor meg van a gond!

Hiszen õ nem ajándékozhat a szüleinek!

De ezért még elválni, nincs ok, tehát más gondotok van a kapcsolatotokban!

2012. okt. 27. 13:32
 29/33 anonim ***** válasza:
Szerintem mind a ketten elcsesztétek. Először is nem kellene lennie egy házasságban én pénzemnek, te pénzednek, hanem mi pénzünk van csak. Ez mondjuk a kettőtök sara. Ergo Neked nem kellett volna eldöntened a nővéreiddel, hogy akkor most veszünk egy konyhabútort és kész, hanem megbeszélni a férjeddel, ahogy az normális. Az hogy a férjed nem ment bele és hogy ebben igaza van-e, az meg csak attól függ, hogy hogy álltok anyagilag. Ha úgy álltok, hogy ez nem jelentett volna különösebb problémát, akkor a férjed is tahó módon kezelte a dolgot. De ha az is kérdéses hogy hónap végén hogy fizetitek be a villanyszámlát, akkor viszont igaza van.
2012. okt. 27. 13:36
 30/33 A kérdező kommentje:

Szerencsére nincsenek filléres gondjaink.

Ejha,ezek szerint mi nem vagyunk normális pár? :) Nem értem,az miért baj egy kapcsolatban,ha van külön pénzünk is? Úgy vagyok vele,mint ahogy az egyik hozzászóló írta: számomra fura lenne,ha azt kellene mondanom hogy elvettem a közösből x ezret,mert veszek neked meglepit. Eddig nálunk bevált az, hogy van külön pénzünk amivel nem kell a másik felé elszámolni. Én nem akadok ki,ha a autómodellekre költ,ő meg nem akad ki,ha megveszem a huszadik üveg körömlakot.

A szüleink mindent megadtak nekünk,most mi szeretnénk az ő életüket jobbá tenni. Én szóltam előtte róla a páromnak,de teljesen elzárkózott előle mikor meghallotta.

Arra is kíváncsi lennék,hogy ha ti hasonló helyzetben lettetek volna,mit tettetek volna? Tegyük fel venni akartok a szüleiteknek valamit,anyagilag is telne rá és senkinek nem kellene semmiről lemondani érte.de a párotok megtiltja ezt. Ti elfogadnátok szó nélkül?

2012. okt. 27. 13:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!