Hogyan fogadnátok azt, ha a férjetek beleszólna abba, mit adtok a szüleiteknek ajándékba?
Sokszor leszel még két tűz között. Sajnos utólag már nehéz ezt rendezni, Még az ötlet idején kellet volna visszatérni rá, vagy a tesóid segítségét kérni a tárgyaláshoz, vagy valami köztes megegyezésre jutni.
Most már Ti vagytok egy család, és a Te kereseted mint ahogy a férjedé is közös, és megbeszélés tárgyát képezi, hogy mi legyen vele.
Beszéljétek át, és egyezzetek meg pl egy összegben, ami a tágabb család ajándékaira fordítható külön megbeszélés nélkül és mi legyen a határ, ahol közösen fogtok dönteni ezután.
neked van igazad. így hogy a saját pénzedből ment így meg pláne meg amúgy is. rossz viszonyban van amúgy anyukádékkal?
de nekem ez is gyanús, hogy ha ennyire nem tartod tiszteletben a véleményét akkor válljatok el... ez nekem olyan mondvacsinált indok mintha ő már amúgy is kiakarna lépni ebből a kapcsolatból..
Jesszus... Ha emiatt el akar válni, akkor nagy gondok vannak és az nem a konyhabútor. Ebből a kijelentésből én azt gondolom, hogy a konyhabútor csak egy jó indok, hogy veszekedést indítson..ilyet mondani, jó ég.
Egyébként én ugyanúgy cselekedtem volna, mint te. Amennyiben a család nem sínyli meg azt az összeget, amit te rááldoztál a konyhabútorra, úgy kifizettem volna én is. Egyébként pedig nem egyeüdl fizetted, hanem a testvéreiddel együtt volt egy közös ajándék, márcsak ezért is belementem volna ebbe.
Annyiban igaza van a férjednek, hogy ha nagy összeg, akkor arról nem árt beszélni, hiszen elvileg házasságban nincs olyan, hogy enyém tied, minden közös, és a nagyobb kiadásokat illik megbeszélni. Ennek ellenére azt mondom, hogy a szüleitek biztos sokat tettek értetek és megérdemelnek ennyit tőletek.
Én megfordítanám a kérdést: hogyan fogadnám azt, hogy a házastársam szerint van én pénzem, te pénzed?
Szerintem az a normális, ahogy a férjed áll hozzá, hogy egy különösen nagy értékű kiadást mindig meg kell beszélni és egyetértésben költeni mindenre. Nem azt mondom, hogy a szülőknek ne lehessen ilyesmit kifizetni, szóval a férjed részéről is hiányolom a kompromisszumkészséget, de a másik háta mögött intézni valami olyat, amiről tudom, hogy nem egyezne bele, na az tényleg elég csúnya dolog.
Szerintem is az elején kellett volna visszatérni rá, én is mérges lennék ha utólag tudnám meg.
Attól is függ, hogy álltok anyagilag.
Párod szüleinek is vesztek drágább dolgokat?
Párodnak is van félretett pénze amit arra költ amire akar?
Köszönöm szépen mindenki válaszát.
Pont azért csodálkoztam a reakcióján,mert nagy jóban van a szüleimmel.
Azt még hozzáteszem,hogy a költségvetésünk úgy néz ki,hogy a fizunk egy része közös számlára megy,ebből fedezzük a családi kiadásokat,a másik része pedig saját számlára megy,és ezt mindig arra költjük,amire akarjuk. Én ebből,vagyis a saját pénzemből fizettem ki. Ha ruhákra költöttem volna,tuti 1 szót sem szólt volna,ezért is lepődtem meg azon,hogy így kiakadt,mint most.
Ritkán veszekszünk és eddig azt hittem,minden rendben a kapcsolatunkkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!