Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan fogadnátok azt, ha a...

Hogyan fogadnátok azt, ha a férjetek beleszólna abba, mit adtok a szüleiteknek ajándékba?

Figyelt kérdés
Hárman vagyunk testvérek.Nyáron elhatároztuk hogy a szüleinknek konyhabútort adunk ajándékba. Férjem rögtön kijelentette,hogy ő ebbe nem egyezik bele,hogy ilyen nagy összeget áldozzunk erre. Nagyon megharagudtam rá ezért a kijelentéséért,és a "beleegyezése nélkül" kifizettem a bútorok rám eső részét. Azt tudni kell,hogy az összeget a saját fizetésemből spóroltam ki,a családi költségvetést nem érintette. A héten megtudta a férjem,és hatalmas patáliát csapott miatta. Ő rám haragszik,mert a tudta és beleegyezése nélkül egyeztem bele abba,hogy kifizetem a bútorcsináltatás egy részét. Én pedig rá haragszok,mert sajnálja ezt a szüleimtől valamint azért,mert emiatt patáliázik velem. Szerintetek kinek van "igaza"? Tényleg olyan nagyot hibáztam? Nem is szól hozzám,sőt,még azt is felvetette,hogy ha ennyire nem tartom tiszteletben azt,amit ő mond váljunk el. Mit kellene tennem?
2012. okt. 27. 11:31
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
83%

Hogy van ez a rész hogy a te fizetésedböl elveszel és az nem érinti a családi költségvetést? Minden hónapban elveszel belöle, ezért nem érinti vagy ezt hogyan kell elképzelni?

Mi az hogy nem érinti a családi költségvetést, ezt nem értem.

2012. okt. 27. 11:45
 12/33 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem, mivel együtt éltek, illene az ilyesmit megbeszélni. Mármint, hiába a saját fizetésed, de gondolom ő is beadja a közösbe az övét, nem?

Persze én nem tudom, hogy oldjátok meg a kasszát, de ha pl. te ezt úgy spóroltad meg, hogy közben az ő pénzét költötted... Na, érted.

Ez tényleg elég nagy kiadás. Szerintem illett volna beszélni vele is róla, és ha nem akarja engedni, akkor valami kompromisszumot keresni.

Elég sok olyan kérdést lehet itt olvasni, ahol fordítva van a dolog, és a nőnek az a baja, hogy a férje túl sok pénzt ad haza. Olyankor mindig azt írják a válaszolók, hogy ezt a feleség ne engedje...

2012. okt. 27. 11:46
 13/33 anonim ***** válasza:
100%
Ja hogy van külön kezelt pénzetek extrákra mind a kettötöknek. Akkor mi a kérdés végülis? Ezt te és a férjed beszéltétek meg anno, akkor most mit ugrál? Nem volt ott a megbeszélésen?
2012. okt. 27. 11:49
 14/33 anonim ***** válasza:
45%
Az ő szüleinek is ilyen értékben fogtok ajándékozni? Mert ha nem, akkor teljes mértékben igaza van. Hiába a saját fizetésed, nélküle azért csak nem tudtad volna osszesporolni
2012. okt. 27. 11:49
 15/33 anonim ***** válasza:
81%
Gondolom neked is rosszul esett volna, ha férjed a beleegyezésed nélkül vásárol valamit a szüleinek. Azért vagyunk házasok, hogy megbeszéljüljük. En is jártam ugy, hogy a férjem pénz adott a testvérének, amit én utólag tudtam meg.
2012. okt. 27. 11:50
 16/33 A kérdező kommentje:

Szerintem nem fogunk ennyi értékben venni nekik ajándékot,mert nincs jóban velük. Ha venne,én akkor sem szólnék bele. Azt én sem értettem,hogy miért van így kiakadva,az ajándékvásárlást a közösből szoktuk intézni mindig és én soha nem szólok bele,kinek mennyi értékben vesz ajándékokat. Ez ráadásul nem is abból ment.

Nem tudtam volna összespórolni? Bár engem ez a része nem érdekel,de többet keresek,mint ő. Ráadásul rengeteget túlórázok. Ezért is esik olyan rosszul,hogy ennyire sajnálja ezt a szüleimtől.

2012. okt. 27. 11:54
 17/33 anonim ***** válasza:
94%
Nem a szüleidtől sajnálja, veled szeretett volna megegyezni. A döntéseddel őt, az életed társát sértetted meg. Nem az számít, hogy futja-e, hanem hogy meg se próbáltad a magad oldalára állítani, vagy a közös döntést felvállalni, hanem tettél valamit a "háta mögött".
2012. okt. 27. 12:05
 18/33 anonim ***** válasza:
63%

Akkor meg minek tetted fel a kérdést? Itt bizonygatod nekünk az igazadat, pedig nem minket kell meggyőzni...

Aki szerint nincs igazad, azokat meg mindig megmagyarázod. Akkor magyarázd meg így a férjednek, hátha ő is megérti.

Vagy mit vártál tőlünk, hogy veled értetlenkedjünk mi is? :s

2012. okt. 27. 12:07
 19/33 anonim ***** válasza:
100%

Itt sokan nem jutottak el addig, hogy elolvassák az előző kommentedet, minthogy van közös kassza és van olyan rész, amit arra költötök mindkettek amira akartok.

Nos mivel abból ment a pénz és nem közösből, nem a családi költségvetés sínyli meg, hanem legfeljebb te nem tudsz magadnak venni egy új ruhát a következő hónapban, így aztán semmi oka ezen balhéznia..

Hogy mit tegyél? Semmit. Vagyis odamennék hozzá és megbeszélném vele, hogy nem gondolnám, hogy igaza van. Pont ezek miatt amit elmondtál. Hallgasd meg, hogy ő mit mond erről, és próbáljátok megbeszélni. Nem szabad annyiban hagyni.

Egyébként lehet sérti a büszkeségét, hogy te többet keresel és megengedheted magadnak, hogy a saját részedből vegyél egy konyhabútort közösben.

Bár továbbra sem gondolom, hogy ez a fő ok, ha ilyen kijelentést tesz a válásról.

2012. okt. 27. 12:07
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

Már miért lenne furcsa, hogy van én pénzem te pénzed?

ne haragudjatok, de nálunk közösen ki van fizetve a rezsi, a kaja, minden ami közösen kell de emellett igenis van külön pénzünk, mert hogy nézne mér az ki, hogy drágám, karácsonyra veszek neked egy x-boxot vagy egy mikrót vagy akármit kivehetem e a közösből?....

Saját megtakarított pénze, ő gyűjtötte, mint írta semmi köze a háztartáshoz, nem mínuszba vette ki. Nem jogos a férj megnyílvánulása és a válási akarata is utal a nem éppen épelméjűségre. Valaki itt nagyon nem szereti az anyós és apóspajtit.....

2012. okt. 27. 12:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!