Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan kezeljem ezt a szitut,...

Hogyan kezeljem ezt a szitut, család, anyagiak?

Figyelt kérdés
Férjem anyuja olyan anyagi helyzetbe került tavasszal h vagy utcára teszik (apeh-autó-lakás) vagy kisegítjük. Odaadtuk minden megtakarításunkat (férjem ragaszkodott hozzá h ne papírozzunk, mert mégiscsak az anyja), majd anyuka eladja a lakást és visszaadja a kölcsönt és a maradékból albérletben elél 10-20évig. 2hónapot ígért, ennek 6hónapja. Épp a kölcsön odaadásakor estem teherbe a második gyermekünkkel, a lakásra állítása szerint egyetlen jelentkező sem akadt és most előállt azzal hogy mégsem adja el a lakását, mert ha áron alul kelne el,abba ő belebetegedne/öngyilkos lenne és akkor a férjem árva marad és ugye én azt nem akarom? Helyette hitelt venne fel, aminek a férjem legyen a kezese, de ha nem megy a törlesztés, a lakása lesz a fedezet, eladjuk, tehát a kezesség végülis semmi.... vagy eladja most az autóját, odaadja azt a pénzt, ami kevesebb mint a kölcsön fele és akkor valószínűleg bebukjuk a maradék összeget. Elmondtam neki hogy konkrétan őmiatta tolódnak havonta a számláink (azelőtt soha nem számolgattam hó végén az aprót), nincs pénzem a szülést kifizetni (van már egy gyermekünk), de nem hatotta meg. Férjem pedig belemenne a kezességbe, mert még mindig azt hiszi, visszakapjuk valahogy a pénzt.Albérletben élünk, ha valaha lakást vennénk, gondolom a kezességet ott is figyelembe vennék? Mindig igyekeztem a konfrontációt anyóssal is, a férjemmel is anyós dolgai miatt, de úgy érzem itt már csak én látok reálisan. Nem akarom hogy a párkapcsolatunk rámenjen erre, de a számlák, a terhesség miatt és amiatt hogy tényleg nincs semmilyen tartalékunk, elég feszült vagyok és ők ketten meg struccpolitikát játszanak, papír nincs, de a férjem amúgy sem menne bíróságra. Most zsaroljam őt az unokákkal? vagy veszekedjek a férjemmel minden nap amíg nem lép? mindig az a válasz h ne bsztassam már, van elég baja más frontokon. Mit tennétek? Köszönöm
2012. okt. 25. 09:56
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
utolsó, ha arra célzol amire gondolok (nem bántasz vele), az anya eltapsol egy lakás nagyanyai örökséget, majd felvesz 2milla személyi kölcsönt (hogy maradjon tartalék vész esetére) ez januárban, nyár végére elfogy a pénz, felvesz egy hitelkártyakölcsönt ami miatt valószínűleg BAR listára kerül, kölcsönkér a gyerekétől, a munkáltatójától és egy ismerőstől mondván, majd eladja a lakást és megadja, majd megzsarolja a saját gyerekét fél év múlva hogy öngyilkos lesz ha el kell adnia a lakást és legyen az összes tartozása kezese a gyereke, az nem önző anya? Aki carte do'r-os jégkrémes dobozban csomagol maradékot, miközben én inkább natúr joghurtba turmixolom az unokájának a gyümölcsöt a gyümölcsjoghurt helyett hogy spóroljak....aki látja hogy adogatom el a könyveimet a vaterán, lemondom a tv-csatornákat hogy ki tudjam fizetni a rezsit az albérletre, miközben ő nagyobb saját lakásban él egymaga, autóval jár az 1km-re lévő munkahelyére (mi már csak nagybevásárlásra használjuk) és még mindig ő szorul ránk? És ez a kialakult helyzet őérte és őmiatta van. Eddig jól éltünk. 10éve csak magára keres és költ, úgy tűnik ezek finanszírozására több millió sem elég neki. Ne haragudj nem tudom őt sajnálni. Egyébként iszik ő is, nem csak apám. Neki arra is jut. Már nem tudok empatikus lenni. Bocs h rád borítottam, de gondold végig.
2012. okt. 26. 07:40
 22/25 anonim ***** válasza:
Ez nagyon durva sztori. Őszintén sajnálom. Megértem, hogy nem tudsz empatikus lenni. Én ebben az esetben biztos nem adtam volna neki az összes megtakarításunkat. Mi a helyzet azóta? Léptetek valamit?
2012. nov. 2. 09:02
 23/25 A kérdező kommentje:

Szia, kérdés másnapján felhívtam és megmondtam hogy nem megyünk bele a kezességbe, szeretném karácsonyig a kocsi árát megkapni hogy meg tudjam venni a babakelengyébe ami nincs meg az elsőében, a többiről meg még beszéljünk, de nem szeretnék emiatt koraszülést és nem szeretnék több feszültséget itthon.

Azt mondta tudomásul veszi, de múltkor nem mondta most akkor kimondja, szerinte én gazdálkodok rosszul a havi bevételeinkkel és tartott egy 10perces kiselőadást gyereknevelésből meg h a fiát ne bántsam őmiatta (nem szoktam). Aztán amikor észrevette h magával beszélget, letettük.

Azért kellett mindent odaadni, mert épp annyi volt a megtakarításszámlánkon amennyit az apeh kért tőle. Kevesebb nem lett volna elég. Itt tartunk, kíváncsian várom a karácsonyt.

2012. nov. 2. 09:53
 24/25 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Az én anyósom is elég pofátlan alak, de ilyet még nem láttam, mint a tiéd. Ez ultra durva. Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem nem fogsz pénzt látni tőle. Hihetetlen, hogy mi fér rá a bőrére, főleg, hogy most vártok babát, ráadásul saját lakástok sincs. Együtt érzek veled. Ha van kedved beszélgetni, kiönteni a lelked, írj nyugodtan priviben.
2012. nov. 2. 14:31
 25/25 A kérdező kommentje:
Nagyon kedves vagy, de úgy érzem most kerültek helyre az erőviszonyok ebben a 10éves "harcban". Eddig nem mertem vele konfrontálódni, nagyon megkönnyebbültem és tényleg erősebbnek érzem magam mint valaha és ez még csak a kezdet.Azóta itthon is nyugi van. Bár irtó drága tanulópénz volt, remélem valamennyi vagy az egész visszajön.
2012. nov. 4. 17:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!