Hogyan kezeljem ezt a szitut, család, anyagiak?
Mennyi hitelt venne fell?
Legalább a lakás megmaradna örökségnek. Persze ha fizetné a hitelt, és nem töletek várná el.
Szia!
Ott rontottátok el, hogy nem írtatok papírt a kölcsönről. Az én nagyapám az unokatesójának adott így 1 millát, és most meg tagadja. Hitelt semmiképp se vegyetek fel. Inkább amit tudtok tegyetek pénzzé(gondolok itt a mami házára, nem fog belebetegedni, csak mondja). A terhességet nem vállaltam volna be a helyedben, de ha már így alakult tegyél meg mindent(zsarolás, férjed baszogatása), mert ez így nem állapot.
szegénykém!nagyon sajnállak!!!
és hidd el megértem mit érzel mert a férjem kb ugyanilyen az anyjával.nem mondhatok az anyjáról rosszat mert ugye az anyja,pedig ő is tisztában van vele hogy korán sem tökéletes.mi azért nem tudunk saját ház irányába lépni mert az anyja akkor nem tudná fizetni a hitelt meg a rezsit is.csak a hitelt fizeti az anyja (50ezer),a rezsit mi (90ezer) plusz minden ami kell egy háztartásba és a kaját is mi fizetjük.én főzök,én takarítok 2 gyerek mellett ,a pici 4 hós a,a nagy 4 éves.
szóval értelek.a drága anyucijuk......
nem sok mindent tudsz tenni,ha nem akarod hogy állandóan veszekedjetek a férjeddel!szerintem nem éri meg.mondjuk ez se jó amit én csinálok hogy nem szólok semmiért,kerülve a konfliktust.próbáld megtalálni az aranyközéputat.tudom nehéz mert nekem se megy.
kitartás!azért tedd szóvá a dolgokat csak finoman.mondjuk hogy mi lesz ha megszületik a baba,meg hogy két gyerekkel kicsi lesz az albérlet és ha elmegy kezesnek a mai világban nem kaptok hitelt se.....
Miután így viselkedett az anyósod, nem hiszem, hogy bele kellene menni kezességvállalásba.
Papír hiánya valóban alapvető hiba, Apu is kért kölcsön a szüleitől, biztosítékként pedig a szülei kaptak tulajdonrészt egy telken, ami Apu nevén van/volt eddig. No mindegy.
Szóval anyósod hitelből akarná visszafizetni a felétek fennálló tartozását, és ehhez a hitelhez szeretné a férjed (az ő fia) kezességét? Ez elég nevetséges...
Maximum úgy, hogy a férjed azonnal magkapja a lakás teljes tulajdonjogát, a kedves mama haszonélvezete nélkül. Na ekkor lenne biztosíték a lakás, de ugye ha gond van a törlesztéssel, akkor a bank nem várja meg, amíg értékesíteni tudjátok a kérót, hanem azonnal követeli a kezestől az egyösszegű (!) kifizetését a tartozásnak.
Szóval sok szempontból nem jó ötlet ez.
Miért nem oldjátok meg hivatalosan ugyan, de magatok közt, közjegyző és tanúk előtt aláírt papírokkal (szerződéssel) az alábbit? Nem kell bank, mert a bankok nem "könyörülnek", felesleges bevonni őket!!
Miért nem fizeti nektek közvetlenül a mama azt a pénzt, amit a hitel törlesztésére szánt? Írtok egy papírt, hogy mondjuk kamatmentesen (mert mégiscsak egy édesanyáról van szó)visszafizeti havont 30e Ft-jával, X évig. Ha nem tud utalni a mama, mert nincs bankszámlája, akkor természetesen ti mindig adtok átvételi elismervényt a részletről. A szerződésben pedig lefektetitek azt, hogy ha 3 hónapig nem fizet, akkor utomatikusan a férjed nevére kerül a lakás haszonélvezete, vagy a tulajdonjoga a mama haszonélvezete nélkül. Ez lenne a logikus, már persze akkor, ha a mama nem eleve el akarná sunnyogni a fizetést. Ugyanis szerintem esze ágában nincs visszaadni nektek a tartozást, arra számít, hogy felveszi szépen a hitelt, ő majd nem fizeti, áthárul a fiára, ti pedig még egyszer kifizetitek a kölcsönt amit neki adtatok, csak ugye sok-sok kamattal. Nem igazán éri meg, szerintem...
Nekem a 7-es válaszoló felvetése tűnik a legkézenfekvőbbnek...
Vagy egy másik verzió (nem ismerjük a ház értékét, sem a tartozás nagyságát, így csak látatlanban):
Vegyétek meg tőle Ti a házat... Önerőnek beszámítani a tartozást, a maradékra vesztek fel hitelt, amit megkap a kedves mama. És utána mint albérlő ( mondjuk egy barátibb, de azért reális összegért) maradna a házban, rendes bérleti szerződéssel.
Így nektek megmaradna a ház, mint örökség, és a bérleti díj fedezné a havi törlesztést. Igaz, most kp-t nem látnátok belőle a tartalékaitok helyett, de legalább nem úszna el véglegesen a pénzetek.
Harmadik verzió: segítsetek vevőt találni a házra. Ha elkezdi az érzelmi zsarolást, akkor te folytasd... hogy ha nem kapjátok vissza a pénzt, akkor nem tudjátok fizetni az albérletet, és akkor a fia az egész családjával az utcára kerül, és ugye Ő ezt nem akarja?
Így a pénzetek meglesz, viszont a későbbiekben a ház, mint örökség, nem...
Azt nem írtad, hogy anyósodnak van-e bármilyen jövedelme? Nyugdíja?
Mennyiből él meg? Van lehetősége (koránál, egészségénél fogva) dolgozni?
Két variáció van, ha önmaga nem tudja magát fenntartani és nem a saját hibájából van ekkora sz.rban, akkor a gyerekének igenis kutya kötelessége őt segíteni (még az új alkotmányba is belefoglalták ezt...).
Viszont ha valójában tudna magáról gondoskodni csak a ti segítségeteket kihasználva akar kényelmesebb életet élni, akkor álljatok a sarkatokra és nyugodtan konfrontálódj a nagyival...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!