Hogyan kezeljem ezt a szitut, család, anyagiak?
Nem vagy könnyű szituban, az biztos. Nehéz helyzet.
Viszont szeretnék mindenképp reagálni arra, hogy sokan írták azt, hogy miért nem írtatok papírt.
1- Megnézném azt, amikor valaki a saját anyjának ad pénzt és papírt írat vele alá.
2- Ha már papír szóba jönne, akkor inkább nem is adnék neki pénzt, mert akkor nem bízok benne.
3- Írtok papírt, és?????? Beperlitek sajátok anyátokat? A bíróság megítéli a dolgot, de anyátok nem fizet. Elmentek végrehajtóhoz aki majd intézkedik. Na eddig ez csomó pénz és idő. A végén a végrehajtó pl. eladja anyátok házát, és akkor mi is történt? Utcára tettétek anyátokat. Na gratulálok hozzá.
A témához hozzászólva, sajnos le kell ülni megbeszélni ezt a dolgot, ha lehet. Azt nem írtad, hogy az autó amit esetleg eladnátok az mennyit ér és mennyi a kölcsön adott pénz. Nagya különbség vagy sem? Azt sem értem ha eladja az autót a mama akkor a többi pénzt /különbözetet/ miért ne tudná megadni?
Adok egy ötletet: Cseréljetek. Ti menjetek a mama házába és Ő menjen a Ti albérletekbe. Ekkor úgy nézne ki a dolog mintha ti tartoznátok neki. Vagyis Ti kaptok egy házat X forintért, viszont az albérletet meg fizetitek a mamának. A különbözet fejében. Papírozzátok le, és rögtön jól jöttök ki a dologból. :)
Első lépésben célszerű lenne felmérned, hogy mennyit ér az ingatlan, mennyi tartozással terhelt, kik lesznek majd valamikor az örökösei, az autóra van-e még fizetendő hitel, férjed anyjának mennyi a havi jövedelme, milyen karban van, ez alapján lehetne meghatározni, hogy mi lehetne számára a fenntartható, reális életmód.
Ha férjed kezességvállalást akar, de te kockázatosnak érzed, akkor mondd meg, hogy határozottan ellenzed azt, hogy kezességet aláírjon, mert ez házassági vagyonközösségben téged is terhel, nyugodtan hivatkozzon rád anyukájánál, neheztelhet rád ezért nyugodtan.
Pl. faterom húga folyamatosan anyagilag padlón van, mindig talál valami szívszorító mesét arra, hogy miért kell neki újabb pénz. A legdurvább húzása az volt, amikor nagyapám halála után 3 hónapig felvette a nyugdíját és földjáradékát (kb. 1 millió volt csak ez), mellyel azt az örökséget terhelték, melyből végrendelet szerint nagyapám húga már életében ki lett fizetve, apámnak kellett kifizetnie az adósságot. Ekkor anyám talpára állt, közjegyző által közokiratba lett foglalva az addigi kölcsön, ingatlanra jelzálogozva. Faterom nagyon jósívű ember, anyám mondta, hogy nyugodtan hivatkozzon a húgánál arra, hogy felesége a szemét.
hát ezt buktad. De ami menthető menteném. Adja el a kocsiját, és azt a pénzt legalább visszakapjátok. többet úgyse láttok tőle. És többet nem lennék kíváncsi a nőre. hozzám nem jöhetne és én se mennék feléje.
A másik, ha a férjed aláír bármit az anyjának, kezesség stb. akkor azonnal beadnám a válókeresetet, hogy egyedül bukjon. Aztán oldja meg az anyjával ahogy akarja. és visszaköltöznék a saját szüleimhez a gyerekekkel együtt. Ja és még valami, ha aláír kezességet az anyjának, azt a hitelt se nektek fogja adni, hanem annak akinek még szintén tartozik, és a férjedtől meg elkezdik vonni a törlesztést, úgyhogy buktok még egyszer ennyit. Ezt én nem várnám meg.
Akárhogy is az anyja, neked viszont nem az anyád. neked nem kötelességed saját rovásodra az ő kényelmét kielégíteni. Ha a fia ezt nem hajlandó vele konfrontálódni, az az ő dolga, de akkor a mi útjank elválnak. Nem szívok más helyett. sajnálom.
Szia!
Nem vagy könnyű helyzetben.
Anyós a hitelt arra venné fel, hogy nektek visszaadja a kölcsönt? Mert, ha igen a hitelnek semmi értelme. Eladja a kocsit, annak az árát odaadja nektek, és a fennmaradót meg törlesztgeti. Erre nem kell hitel.
A kezességet pedig ne vállalja el a férjed, mert ha anyós nem fizet rajta(tok) vasalják be a tartozást egyben, ahogy írták előttem is. Ha eddig nem fizetett semmit, pont a banki részletek fogja.
Amúgy kié a lakása?
Ha nem bírja a korábbi életszínvonalat tartani, akkor sajna le kell faragni a kiadásokat, nem élősködni másokon.
És lesz még újabb két, meg három meg négy hónap, év, stb. Ez időhúzás.
Válaszd a kocsit és utána írjatok egy papírt arról, hogy nektek fizet X összeget havonta. Aztán után X összeg a többi hitelezőnek.
Bár aki már ennyi hitelt felhalmozott,abból nem nézem ki, hogy ténylegesen fizetni akarna. Előre menekül, tologatja, hátha elfelejtődik (??). Ami hülyeség, de számos ilyet láttam.
#17-es, így lesz,ma megmondtam a férjemnek amikor hazajött h nem megyek bele a kezességbe és hétvégén felhívom az anyuját és elmondom neki is, próbált győzködni hogy de hát rögtön a nyugdíjból vonnák, nem érdekel. Kellene a kocsi ára, a maradékról meg szeretnék papírt ügyvéd/közjegyző előtt. Mindig mindent halasztgatnak, ezért tartunk itt.
#18-as fogadott orvosom van, mindkét gyerekem azért maradt meg, mert ő mentette meg, ez sajnos ilyen. Irigylem akinek zavartalanok a terhességei. Nagyon köszönöm mindenkinek, segítettetek felszívni magam és a sarkamra állni, kár h nekem kell konfrontálódnom emiatt.
Bocsi, kora reggeli órákban szeretek kötözködni, ezért felteszek egy-két kérdést.
A saját szüleidnél (akik három jövedelemből élnek) megtalálod a mentséget: Magyarország 2012. Kérlek másnál (aki ráadásul egymaga küszködik) is találd meg ugyanezt azt okot a rossz helyzetére.
Másik. Az élet elég hosszú és változatos ahhoz, hogy észrevedd mik az igazán fontos dolgok és milyen hirtelen mennyire nagyot tud fordulni az ember élete. Az anya nem egy olyan használati tárgy, amit el lehet dobni, ha gond van vele. 1-2 millió pedig korántsem olyan nagy összeg, ami miatt embereknek tönkre kellene mennie, vagy életük végéig haragudniuk kellene egymásra.
Én is vesztettem már három milliós kölcsönt. De túléltem. Sőt voltam olyan helyzetben is, ahol én voltam az adós és sokáig nem tudtam visszaadni...
Ilyen az élet. Egyszer fennt, egyszer lennt.
Persze legyél észnél és ne hagyd magad hüly.re venni! De legyél közben empatikusabb is, mert nem tudhatod, neked mit hoz még a jövő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!