Elvárnád, hogy valamit reagáljon erre a párod? Párom családja kikezdte a külsőmet, mivel nagyon vékony vagyok. Ő nem reagált rá semmit.
Nem hiszem, hogy ezt ennyire a lelkedre kellene venni. Egyrészt neked is van szád és sértegetés nélkül is szóvá tehetted volna, hogy nem esett jól.
Legalábbis férfi engem maximum fizikailag védjen meg, verbálisan én is képes vagyok rá.
A szülei meg ilyenek, nem a jómodoruk miatt fogják ellopni őket. Ezt tudomásul kell venni, mert megváltozni már nem fognak.
A férjem szülei is kissé hasonlóak, nem rosszindulatból teszik, de néha előbb beszélnek, mint gondolkodnak. Viccelődéssel eddig mindig sikerült kicsit rávilágítanom a beszólások erőszakosságára.
Amikor az esküvőre készültünk, én mereven elzárkóztam minden hagyományos dologtól, többek között fehér habos-babos ruhától is. Anyósom felhívott és próbált rábeszélni, végső érvként:
"De hát legalább egy fátyol lenne!"
"Olyan rondának tetszik tartani, hogy le kellene takarni az esküvőn?"
Győzött szabadkozni, hogy nem úgy értette, de utána egy szóval sem említette a ruhát, soha többet :)
"Vannak szókimondó emberek!Van aki kimondja,amit először gondol és lehet ez jutott először eszükbe!Nem mindenki egyforma!4-es voltam!"
Ez nem szókimondás, hanem gyökérség. Én is mindig vékony voltam és nekem is volt egy exem, akinek az anyja képes volt felhívni az én anyámat, hogy kapok-e rendesen enni. Vannak ilyen emberek, akik megrekedtek valahol a második világháború utáni szinten, és a vékony testalkatot a nyomorúsággal, éhezéssel, betegséggel azonosítják. Én megértelek, hogy kiakadtál, ebben semmiféle aggódás, féltés nincs, hanem olyan sopánkodós rosszmájúság. A párod meg azért nem reagált, mert mamlasz.
Mondnám azt, hogy sz@rd le, de én is ilyesmi helyzetben vagyok, csak engem lekövéreztek. Nem csak a párom anyja, hanem a párom is mondta, hogy le kell fogynom. De csak miután összeköltöztünk, azelőtt soha semmivel nem piszkált.
Pedig szerintem nem vagyok kövér, max formásodni szeretnék.
170/56 vagyok. Ők biztos örülnének Neked.
A vérkép nekem is megvolt meg egy csomó más kivizsgálás, nőgyógyász, fogorvos, bőrgyógyász, szemorvos. Magamtól is el szoktam menni kontrollra, szerintem hülyén jön ki, hogy ők küldtek meg intézkedtek. De megnyugodhatnak, nem vagyok sem nemibeteg, sem tetves, sem cukros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!