Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet leszakadni egy...

Hogy lehet leszakadni egy önző, önfejű, akaratos anyáról?

Figyelt kérdés

Idén végzek az alapképzéssel, aztán újra fogok felvételizni, valószínűleg levelező tagozatra, mellette dolgozni szeretnék. Barátommal már 4 éve együtt vagyunk, szeretnénk összeköltözni (egyelőre csak az ő szüleinél, mivel mindketten most csöppenünk bele a munka világába, nincs megtakarított pénzünk), szeretnénk megkezdeni az önálló kis életünket.

Csakhogy édesanyám nem éppen könnyű eset, neki mindig mindenben igaza van és ő úgy gondolja, h egyetem végéig üljek itthon a szoknyája szélén. Az jó esetben +1 vagy +2 év. Nem akarunk addig várni. Ráadásul egyedül nevelt fel, így még nehezebb a dolgom. De egyszerűen megfojt itthon, nem tudunk meglenni békességben egymás mellett egy napig se. Mindig vitázunk, mindegy akármilyen apró jelentéktelen dologról is van szó, mindig felfújja és nyilván mindig én vagyok a "kis hülye".

Szóval a kérdésem: hogy tudnám valahogy úgy "tálalni" neki a költözésemet, hogy ne sértődjön meg, ne kezdjen el fenyegetőzni, ne kapjon hisztirohamot, vagy legalább szóba álljon velem belátható időn belül?

Van esetleg valaki, aki hasonló helyzetben volt? Hogy oldottátok meg? Mi lett a vége?

Köszönöm szépen előre is a válaszokat!

21L

2012. okt. 20. 11:05
 1/10 A kérdező kommentje:
Jaj és kérlek titeket, ne írjatok "anyóséknál nem érdemes" és "próbáljátok békességben megbeszélni" típusú válaszokat. Sajnos anyámra nem lehet észérvekkel hatni, próbáltam már milliószor, sosem sikerült. Anyósomékkal pedig jó a viszonyunk. Persze tudom, hogy kockázatos a dolog, de én alkalmazkodom, hiszen ők tesznek nekünk szívességet azzal, hogy ott lakhatunk. Aztán a többit majd meglátjuk.
2012. okt. 20. 11:08
 2/10 anonim ***** válasza:
90%

Ha el akarsz költözni, akkor menj.

Hiszti meg egyebek nélkül nem valószinü, hogy megy, ha anyád enyire köt téged magához, de ez ne tartson vissza.

MEgszervezed a költözést, és csak az utolsó napon szólsz, hogy elmégy.

A hisztit nem kell sokáig hallgatnod, és idövel úgyis megbékül. Ha meg mégsem, akkor nem veszitettél semmit.

2012. okt. 20. 11:09
 3/10 anonim ***** válasza:
50%
Azért ne vessz össze anyukáddal emiatt! Egyedül nevel vagyis csak te vagy neki!Ezt neked is meg kell értened! De ha mindenképp menni akarsz,mond el neki,hogy szeretnél végre a saját lábadra állni és megpróbálni egyedül,mert úgyis egyszer elmennél otthonról és szeretnéd megpróbálni,hogy milyen nélküle és te már eldöntötted nincs beleszólása,de szeretted volna megosztani vele,hogy tudjon róla!Meg fogja érteni! Ő is volt fiatal!Lehet,hogy nem fog tetszeni neki,de egy idő után úgyis megbékél vele!
2012. okt. 20. 11:29
 4/10 anonim ***** válasza:
egyszerűen közlöd vele, ha nem érti meg elkezdesz agresszívan viselkedni és ordítani vele. van akire csak ez hat.
2012. okt. 20. 11:42
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! 3-as, tudod én nem akarok vele összeveszni, csak tudom, hogy mivel ez ellenkezik az ő elképzeléseivel, úgy is ez lesz a vége. :/ Tudom én, hogy emiatt még nehezebb a dolog, tudom, hogy rosszul fog neki esni, de sztem ha fontos vagyok neki, akkor ezt most is ki kéne mutatnia, nem mindig veszekedni velem, ha van rá ok, ha nincs. :( Aztán persze, majd kelti bennem a lelkiismeret furdalást, hogy itt hagyom egyedül..
2012. okt. 20. 11:47
 6/10 anonim ***** válasza:
3-as vagyok! Igen értem én,de állj ki magabiztosan elé és ha el is kezdene veszekedni veled akkor is próbálj nyugodt maradni és mond neki,hogy te már eldöntötted! Ha arra hivatkozik,hogy egyedül hagyod mond neki,hogy egyszer eljönne úgyis ez a nap és te most szeretnéd ezt a napot!Ezután ne mondj semmit!Ha kiakad akkor sem!Egy idő után úgyis megenyhül! Az anyukád! Szeret téged és nem akar elveszíteni végleg úgysem emiatt!
2012. okt. 20. 11:56
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megpróbálom. :)
2012. okt. 20. 12:19
 8/10 anonim ***** válasza:
3-as vagyok!:) majd írd meg,hogy sikerült!:)
2012. okt. 20. 12:26
 9/10 anonim ***** válasza:

Kedves 3-mas!

Azért ne rakjuk már a kérdező vállára a terhet, hogy az édesanyja nem talált párt magának! A gyerek nem felelős a szülei érzelmeiért.

Valószínűleg lesz cirkusz, neked viszont ne legyen lelkifurdalásod (valszeg lesz :)), ez az élet rendje.

2012. okt. 20. 13:14
 10/10 anonim ***** válasza:
Egy szóval sem említettem a párt,de mindegy! Talán olvasd el még egyszer!Azt mondtam,hogy csak a gyereke van az anyukának ezzel nem utaltam párra és semmi másra(legalábbis nem szerettem volna)! De egy anyának,pláne ha egyedül neveli a gyerekét nehéz megválni az "egyetlen fontos dologtól" az életében!De ez nem azt jelenti,hogy a kérdezőnek élete végéig vele kell élnie!Szóval nagyon félreértetted a válaszomat!3-as voltam!
2012. okt. 20. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!