Hogy lehet leszakadni egy önző, önfejű, akaratos anyáról?
Idén végzek az alapképzéssel, aztán újra fogok felvételizni, valószínűleg levelező tagozatra, mellette dolgozni szeretnék. Barátommal már 4 éve együtt vagyunk, szeretnénk összeköltözni (egyelőre csak az ő szüleinél, mivel mindketten most csöppenünk bele a munka világába, nincs megtakarított pénzünk), szeretnénk megkezdeni az önálló kis életünket.
Csakhogy édesanyám nem éppen könnyű eset, neki mindig mindenben igaza van és ő úgy gondolja, h egyetem végéig üljek itthon a szoknyája szélén. Az jó esetben +1 vagy +2 év. Nem akarunk addig várni. Ráadásul egyedül nevelt fel, így még nehezebb a dolgom. De egyszerűen megfojt itthon, nem tudunk meglenni békességben egymás mellett egy napig se. Mindig vitázunk, mindegy akármilyen apró jelentéktelen dologról is van szó, mindig felfújja és nyilván mindig én vagyok a "kis hülye".
Szóval a kérdésem: hogy tudnám valahogy úgy "tálalni" neki a költözésemet, hogy ne sértődjön meg, ne kezdjen el fenyegetőzni, ne kapjon hisztirohamot, vagy legalább szóba álljon velem belátható időn belül?
Van esetleg valaki, aki hasonló helyzetben volt? Hogy oldottátok meg? Mi lett a vége?
Köszönöm szépen előre is a válaszokat!
21L
Ha el akarsz költözni, akkor menj.
Hiszti meg egyebek nélkül nem valószinü, hogy megy, ha anyád enyire köt téged magához, de ez ne tartson vissza.
MEgszervezed a költözést, és csak az utolsó napon szólsz, hogy elmégy.
A hisztit nem kell sokáig hallgatnod, és idövel úgyis megbékül. Ha meg mégsem, akkor nem veszitettél semmit.
Kedves 3-mas!
Azért ne rakjuk már a kérdező vállára a terhet, hogy az édesanyja nem talált párt magának! A gyerek nem felelős a szülei érzelmeiért.
Valószínűleg lesz cirkusz, neked viszont ne legyen lelkifurdalásod (valszeg lesz :)), ez az élet rendje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!