Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A minap néztem egy szülésről...

A minap néztem egy szülésről készült videót. Nem hinném, hogy egy gyereknek végig kéne néznie, ahogy anyuka megszül. Vagy?

Figyelt kérdés
Otthonszülés volt természetesen és a kisfiú aki olyan 4-5 max 6 éves lehetett,ott törölgette anyuka homlokát meg fogta a kezét,és mikor a baba kibújt azt meg premier plánban nézte végig a gyerek. Lehet én vagyok a maradi,de szerintem nagyon egészséges a gyerek személyiségfejlődésében már az sem,ha pl fiú gyerek anyukával fürdik,lány gyerek apukával...De hogy végignézi anyuka kínlódását meg a szülést.Hát ez nekem több volt mint morbid...
2012. okt. 19. 22:21
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
76%
Más törzsnél pedig minden tag végignézi, kultúrkör függő. Szerintem a szülés egyáltalán nem olyan, mint a szeretkezés (bár valahol azt is végighallgatják a gyerekek, mert a szülőkkel egy légtérben alszanak). A szülőnőt körülvevők dolga az, hogy segítsenek neki, és ha ezt a kicsi mindenféle félelem/stressz nélkül meg tudja tenni, akkor az ő részéről szerintem semmi baja nem lesz.
2012. okt. 19. 22:37
 12/37 anonim ***** válasza:
87%
Ja, és az én páromat, ha akarnám sem tudnám elküldeni a közelemből, mindenképpen ott szeretne lenni velem! Végül is együtt csináltuk, miért zárnám ki abból a csodálatos pillanatból, amikor a gyermekünk a világra jön :) Nagyon sokat tud segíteni egy támogató társ jelenléte. Én pl. az édesanyámat nem szeretném a szülőszoba közelében sem tudni, pedig nem rossz a kapcsolatunk, de ő nem tudna úgy segíteni...
2012. okt. 19. 22:40
 13/37 A kérdező kommentje:

"Nincs ezzel semmi baj. Meg az együtt fürdéssel sem"

Oh igen? És mikor anyukának van valami fincsi kis gomás fertőzése amiről nem is tud és a kislányával együtt fürdik az akkor egészséges? Vagy egy felnőtt férfi szervezetében lévő baktériumok amik neki semmit nem okoznak egy gyereknél súlyos bajokat eredményezhetnek...Ezen kéne elgondolkodni!

2012. okt. 19. 22:44
 14/37 A kérdező kommentje:
Édesanyám adott nekem életet,nekem egyértelmű,hogy ő lesz ott ha szülök! Hogy lássa,hogy akinek ő anno életet adott,ő is életet ad!
2012. okt. 19. 22:45
 15/37 anonim ***** válasza:
82%

És mi van, ha anyuka elejti a csecsemőt szoptatásnál?

Mi van, ha apuka véletlenül rátüsszent?

Mi történik, ha rányitják az ablakot, és megfázik?

Mi van, ha...

Na, ezen kéne elgondolkodni... de akkor bediliznénk.

2012. okt. 19. 22:46
 16/37 anonim ***** válasza:
76%

Egyébként meg mit tukmálod itt a véleményedet másokra? Elmondtad, megértettük. Ne akarjál téríteni!!!

Mi vagy te, valami megváltó, aki majd megmondja, hogyan kell élni, vagy mi?

Felfogta mindenki, hogy te ezt nem tartod helyesnek. Ez a véleményed, oké. Fogadd el, hogy más meg máshogy gondolja. Ez egy fórum, azért van, hogy véleményeket fejtsünk ki. Kérdeztél, válaszoltunk.

Ne akarj mindenkit megváltoztatni.

2012. okt. 19. 22:48
 17/37 A kérdező kommentje:
Az egüttfürdés elkerülhető,a rátüsszentés,megfázás kevésbé. Nem hinném,hogy van olyan doki aki azt mondja,hogy a szülő fürödjön együtt egy csecsemővel.Nálunk és a megyében a dokik le is cseszik érte a kismamákat!
 18/37 anonim ***** válasza:
87%
Ezen logika mentén a párod miért nem lehet benn, amikor a gyereketeknek ő adott az életre lehetőséget? :) Lehet, hogy anyukám szült, de attól még miért kéne néznie, mikor én is fogok? Engem csak hátráltatna, sőt idegesítene a jelenléte, mert semmi köze hozzá. Látod, nem vagyunk egyformák!
 19/37 A kérdező kommentje:
22:48! Mit puffogsz ha szerinted úgyis neked van igazad :)? Volt a rokonságban kislány akit 3 évesen hordtak a nőgyógyászatra mert anyucitól összeszedett valamit.Na az ilyen szülőnek minek gyerek?!
2012. okt. 19. 22:50
 20/37 anonim ***** válasza:
95%

Na és? Nekem az a véleményem, hogy nincs baj az együtt fürdéssel - ettől függetlenül nem KELL mindig együtt fürdeni, csak azt mondtam, hogy NINCS BAJ VELE!!!

Marhára nem hat meg, ha neked nem tetszik a véleményem.

2012. okt. 19. 22:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!