Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire bírod kezelni az...

Mennyire bírod kezelni az emberi esendőséget? Nem jössz tőle zavarba?

Figyelt kérdés

nekem mindig összeszorul a szívem, ha megérzem vkin az esendőséget. H szegénynek milyen nehéz az élete, h milyen nehezére esik kifizetni a boltban a tejet és közben úgy tenni, mintha semmi se lenne, h mennyire tud fájni az embereknek a gorombaság stb.

Ami érdekes, most lesz a barátom szülinapja. Meghívtam vacsorára magamhoz. Nagyon örült és azt mondta őt még soha senki nem hívta meg a szülinapján. Hirtelen megint magába kerített ez az érzés, h elkezdtem őt esendőnek látni. Amikor eljön az a pillanat h hirtelen nagyon az embert látod a másikban, és ez nem jó érzés. El lehet ezt hessegetni? H ne ezt lássam benne, h szegény szerencsétlen ember, akit nem hívtak meg...tök hülyén érzem magam miatta....

2012. okt. 14. 22:52
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
Itt nem lesajnalasrol van szo ahogy egyesek irtak hanem egyutterzesrol. Es en is ilyen vagyok. Szerintem csak annyit tehetunk, hogy ahol tudunk segitunk meg ha par kedves szoval is. 24N
2012. okt. 15. 11:31
 22/31 anonim ***** válasza:
Aki a kérdező mondatait lesajnálásnak vette, az már mehet is innen (szégyen hogy vannak ilyen emberek, ezeknek milyen gyerekük lesz majd?). Ez együttérzés, empátia, ami itt a válaszadók 80%-ban nincs benne (mint ámblok az emberekben).
2012. okt. 15. 13:21
 23/31 anonim ***** válasza:
Én pl. az empátiát másképp értelmezném. Van bennem épp elég belőle, de nem így néz ki.
2012. okt. 15. 13:36
 24/31 anonim ***** válasza:
Az nem empátia. Az empátia beleérzőképességet jelent. Nem részvétet, nem nyavajgást, nem "jajj sírjunk"-ot.
2012. okt. 15. 14:10
 25/31 A kérdező kommentje:
én remélem h sikerült kivenni a szavaimból h nem nyavajgok és "jajj sírjunkolok"....egyszerű érzés nem hangos jajongás amit kivált belőlem az ilyen és hasonló helyzetek
2012. okt. 15. 14:31
 26/31 anonim ***** válasza:

Akiben nincs empátia, az szociopata, és nem hiszem, hogy ennyien lennének.

Teljesen más az, hogy valaki segít a másiknak, és az, hogy sírva fakad, ahányszor mutatnak egy szegény családot a tévében.

Amit a kérdező mond, az lehet, hogy nem is úgy van. Tudjátok, vannak azok az emberek, akik egy szimpla mondaton ("szép az idő") megsértődnek, mert valahogy levezetik, hogy az ellenük szól, vagy akik mindenkiről azt hiszik, hogy flörtöl velük, stb.

Mivel a kérdező azt mondja, ezek az emberek nem mondják, nem mutatják ki a szenvedésüket, ő csak megérzi rajtuk, lehet, hogy nincs is úgy. Lehet, hogy a kérdező túlzásba viszi az empátiát, és megálmodja, hogy ha neki ilyen rossz élete lenne, biztos mindig szomorú lenne, és ezt kivetíti másra.

2012. okt. 15. 14:37
 27/31 A kérdező kommentje:
Egyszer voltam egy esküvőn, ahol az örömszülők már rég elváltak és szóba sem állnak egymással. Az anyuka a gyerekeivel beszélgetett(3an vannak, egy a menyasszony) és hangosan nevetgéltek. Az apuka pár méterrel arrébb ült és szemlátomást nagyon rosszul érezte magát, amiért ő már nem tartozhat ahhoz a családhoz. Láttam a szemén, h fáj neki. Tudom h ő még sokáig szerette volna visszakapni a nőt, de az szóba sem állt vele. Később ő is odament hozzájuk, mire a nő felállt és otthagyta őket. Figyeltem az apukát, közel 60hoz, és láttam a szemén h mennyire szomorú emiatt. Ez lehet kivetítés. De mégis úgy megsajnáltam.
2012. okt. 15. 14:45
 28/31 anonim ***** válasza:
Szerintem túl sok szabadidőd van, hogy ilyen történeteket találsz ki másokról. Valószínűleg olyasmit dolgozol/tanulsz ami nem igényel sok gondolkodást, ezért talál ki ilyeneket az agyad. Keress inkább valami normális hobbit és gondolkozz értelmes dolgokon.
2012. okt. 15. 16:17
 29/31 anonim ***** válasza:
Azért látni kéne az érem másik oldalát is.Lehet,hogy nagyon esendőek,de ez részben a saját hibájuk is.Vannak olyanok,akik nem képesek tenni semmit sem a változtatásért,meg hogy jobb legyen nekik,hanem nyafognak egész nap és várják a sült galambot,meg kihasználják azokat az idiótákat,akik segítenek nekik.Az ilyeneknek később jobbra fordul a sorsa,persze a te károdra és akkor majd a képedbe röhögnek és te leszel a lúzer.Velem ez történt,nem is egyszer,én azóta nem sajnálok senkit.Főleg úgy,hogy én is keresztül mentem egy pár dolgon és qra nem sajnált senki.
2012. okt. 15. 19:04
 30/31 anonim ***** válasza:

Megsajnáltad, mert kitaláltál róla egy szomorú sztorit.

Kinézek az ablakon, és egy random járókelőre kitalálom, hogy jaj, szegény, biztos meghalt az édesanyja, de rossz lehet anya nélkül, én nagyon szeretem az anyukámat. Jaj, istenem, istenem, annyira egyedül lehet.

Kb. ennyi értelme van annak, amit csinálsz. Nincs felétek elérhető szórakozás?

2012. okt. 15. 21:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!