Mennyire bírod kezelni az emberi esendőséget? Nem jössz
tőle zavarba?
Figyelt kérdés
nekem mindig összeszorul a szívem, ha megérzem vkin az esendőséget. H szegénynek milyen nehéz az élete, h milyen nehezére esik kifizetni a boltban a tejet és közben úgy tenni, mintha semmi se lenne, h mennyire tud fájni az embereknek a gorombaság stb.
Ami érdekes, most lesz a barátom szülinapja. Meghívtam vacsorára magamhoz. Nagyon örült és azt mondta őt még soha senki nem hívta meg a szülinapján. Hirtelen megint magába kerített ez az érzés, h elkezdtem őt esendőnek látni. Amikor eljön az a pillanat h hirtelen nagyon az embert látod a másikban, és ez nem jó érzés. El lehet ezt hessegetni? H ne ezt lássam benne, h szegény szerencsétlen ember, akit nem hívtak meg...tök hülyén érzem magam miatta....
Én az ilyen gondolatokat elhessegetem. Baromi megalázónak érzem a másik félel szemben. És főleg a barátomnak tartozok annyival, hogy egyenlő félnek kezelem, látom.
2012. okt. 14. 23:03
2/31 anonim válasza:
Nem szeretek lesajnálni másokat, én sem szeretném ha velem ezt tennék. Ha tudok segítek, de nem sajnálkozok, nem jó az semmire.
2012. okt. 14. 23:04
3/31 A kérdező kommentje:
igen én is így gondolom. De örülök h másnak is vannak ilyen gondolatai. Elég nehéz őket elhessegetni, rám telepszenek, pedig nem akarom. Te h hessegeted el?
2012. okt. 14. 23:05
4/31 anonim válasza:
én nem sajnálom őket, szívesen adok ha látom hogy nem élnek vissza vele.
úgy vagyok vele hogy úgyis visszaadják, ha nem is pont ők, de másoktól megkapom hogy emberségesen viszonyulnak hozzám is mivel én se bántok mást.
és az élet eddig többnyire igazolt
viszont aki próbál rámtelepedni, meg élősködni azt hamar leszerelem. jószívű vagyok de nem naiv.
2012. okt. 14. 23:22
5/31 anonim válasza:
én az ilyeneket mindig kiröhögtem. azt is aki sajnálja meg azt is akit sajnálnak. tudom, hogy ez nem helyes, de nem tehetek róla.
2012. okt. 14. 23:36
6/31 anonim válasza:
De miért látod esendőnek azt, hogy meglepted, és neki jólesett? Ez nem esendőség, ez egy normális emberi reakció.
2012. okt. 14. 23:50
7/31 anonim válasza:
Én nem sajnálom az ilyeneket. Mindenkinek megvan a lehetősége hogy olyan életkörülményeket teremtsen magának, hogy legalább ételre gond nélkül fussa... Aki ezzel nem tudott élni, így járt. Az meg, hogy a barátodat soha senki nem hívta meg... annak is oka van nyilván. (Bár szerintem ez utóbbi egyáltalán nem tragédia, nem kell mindenkinek überszociálisnak lennie, de ha őt ez zavarja, akkor miért nem tett ellene semmit?) Én nem tudok senkit se sajnálni.
2012. okt. 14. 23:57
8/31 anonim válasza:
"Mindenkinek megvan a lehetősége hogy olyan életkörülményeket teremtsen magának, hogy legalább ételre gond nélkül fussa.."
Igen, amíg egészséges valaki.
2012. okt. 15. 00:05
9/31 anonim válasza:
# 7
menj politikusnak, kiváló alapanyag vagy
mellesleg az empátia hiánya egyszer visszaüt majd, meglátod
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!