Mit tegyek? A szüleim semmit sem engednek meg, pedig már 14 vagyok.
Tudom, hogy gáz ilyet mondani, de 14 évesen nincs semmi hobbim. Az osztályból nincs rajtam kívül olyan gyerek, aki ne járna sulin kívül valamilyen sportra vagy szakkörre.
Én jó ideje boxolni akarok, de apám nem engedi, mert szerinte az túl erőszakos egy lánynak.
Aztán mondtam neki, hogy zongorázni szeretnék, erre mondta, hogy járhatok, ha ingyen van. Csakhogy a közelben nincs egy darab zongoratanár se, aki ingyen csinálná...
Bármit akarok csinálni, mindenre van valami kifogásuk, legtöbbször az, hogy én mit járkálnék "este" egyedül a városban. Annyira gáz már, hogy minden osztálytársam csinál valami értelmes dolgot, nekem meg annyi egy napom, hogy felkelek, elmegyek az iskolába, hazajövök és tv-zek vagy gépezek egészen estig. És ez megy minden egyes nap.
Mit tegyek? Miért nem akarják, hogy én is elfoglaljam magam valamivel? Nincs semmi, ami érdekelne és itthon is tudom csinálni.
14l
Köszönöm a válaszokat, főleg 13:52-nek :)
Pontosan ugyanígy vagyok én is, ráadásul én is, ha 5 percet kések, már rinyálnak...
És amúgy a szüleid törődnek veled?
Úgy értem, hogy beszélgettek, érdekli őket, hogy mi van veled, jó hangulat van otthon?
És ők szeretik egymást, szerető a családotok, vagy inkább mindenki magával törődik, és nem foglalkoznak egymással?
Ezt csak azért kérdezem, mert lehet, hogy rossz a légkör otthon, és ezért akarsz valahova elmenni, hogy addig se legyél velük.
Ja, akkor már értem!
Én írtam azt, hogy foglald el magad otthon, mert suli után biztos fáradt vagy, de így, ha ilyen sz.ar légkör van otthon, biztos, még kikapcsolódni se tudsz!
Szóval akkor bocsi, de érvénytelen, amit írtam, hogy főzz anyukáddal vacsorát, meg legyetek együtt, meg beszélgessetek...
Így nem lehet, ha ilyen nálatok a hangulat.
Így már megértem, mert otthon is rossz, de elengedni meg nem akarnak, és így két tűz között vagy.
Nagyon rossz lehet, sajnállak tényleg.
Ilyenkor valóban jó ötlet valami hobbi, ami kikapcsol és feltölt.
Nem tudnád nagyidat, vagy keresztszüleidet, nagynéni, nagybácsi, valaki rábeszélni arra, hogy az legyen mondjuk az ajándékod szülinapra, névnapra, hogy kezdetnek befizetnek valahová.
Ha elkezded, és sikeres vagy, hátha a szüleid finanszírozzák a továbbiakban!
6.-7. vagyok, és elég kíváncsi volnék, hogy miért lettem lepontozva. xD
Nem biztattam a kérdezőt lázadásra, nem mondtam, hogy veszekedjen és rúgja fejbe a szüleit, vagy lógjon el otthonról...
Meg mondjuk bevallom, nem értem ezt a "te még gyerek vagy ne menj sehová" dolgot, hiszen a kérdező nem diszkóba akar menni, nem azon van kibukva, hogy nem mehet piálni és bulizni. Aki táncol, zenél, sportol, nem is 14, hanem 7 évesen kezdi el. Már egy ÁLTALÁNOS iskolában (14 év alatt!!) vannak szakkörök, én speciel rajzolni jártam. Most a szüleim felelőtlenek, amiért 12 évesen elmehettem rajzszakkörre, vagy 13 évesen agyagozni?
Jobb a kérdezőnek, ha Facebookfüggő kocka lesz, amikor még lenne is, ami érdekli?
Biztos, hogy az a legjobb neki, amit ti csináltok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!