Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak nekem az a velemenyem a...

Csak nekem az a velemenyem a hazassagi-szerzodesrol, hogy bizalmatlansag?

Figyelt kérdés

Tegnap lattam kiirva egy ilyensmi kerdest, szamomra a hazassag bizalmat jelent, huseget. Nem szerzodeseket, holmi penzrol, vagyonrol. Ha szeretek valakit nema penze miatt szeretem vagy sem. es ha valakivel orok huseget eskuszom akkor miert gondolok mar elore hogy "majd mi lesz, ha..."

A parommal egy velemenyen vagyunk ezzel (o orvos lesz), es valoszinuleg ketszereset keresi majd mint en, megis kijelentette szo sem lehet hazasagi szerzodesrol. es en is sertesnek vennem, nem mert a majdani penzere faj a fogam, hanem mert bizalmatlansagnak tartom. Ti hogy vagytok ezzel?

2009. aug. 6. 12:39
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
94%

Nagyon jó és helyes a házassági szerződés, mert sok mindentől megvéd. Sokan írták már előttem, hogy az ember soha nem úgy házasodik, hogy "úgyis elválik". Van, hogy csak évek, évtizedek múlva derülnek ki dolgok, és akkor nem jó, ha az ember ki van szolgáltatva a másiknak.

Mi nem kötöttünk házassági szerződést nagyon egyszerű okból kifolyólag: egyikünknek sincs vagyona. Vagy írtuk volna bele, hogy az én különvagyonomnak számít egy hajszárító, egy kenyérpirító, egy mobiltelefon meg egy kávéfőző meg egy MP3-lejátszó? Vagy hogy a férjem különvagyona egy darab számítógép, egy mobiltelefon, illetve egy kazettás magnó? Körülbelül ennyi "vagyonnal" mentünk bele a házasságba. Mindent közösen veszünk, közös pénzből, így természetes, hogy minden fele-fele arányban szolna el, ha mégis válásra kerülne a sor (amire szívből remélem, nem fog sor kerülni).

Szóval mi ugyan nem kötöttünk szerződést, de nem ítélem el, ha idősebb, komoly egzisztenciával rendelkező emberek ragaszkodnak hozzá.

2009. aug. 6. 22:15
 32/34 anonim ***** válasza:
100%
Nem véletlen az a régi mondás "búza a búzához, pelyva a pelyvához" A legjobb úgy esküdni, hogy az egyik félnek sincs vagyona. Akkor nincs vita, a közös erőfeszítés árán érnek el a házasfelek mindent.
2009. aug. 7. 09:53
 33/34 anonim ***** válasza:
100%

Amíg házassági szerződés nem volt addig "őseink" úgy csinálták, hogy esküvő előtt a szülők megbeszélték mit hoz a fiú a házasságba és mit adnak a lánnyal együtt hozományba. Kvázi ne legyen affér abból , hogy ki mit hozott. Amúgy főiskolás koromban meg se fordult volna a fejemben, hogy házassági szerződéssel menjek férjhez. Nekem rosszul esett volna és a párommal sem csináltam volna meg. Ha megszívom (válásra kerül a sor) mondjuk azt, hogy ez is hozzátartozott ahhoz, hogy rosszul választottam és tanultam az élet iskolájában megint valamit.

VISZONT

Igen is házassági szerződés párti vagyok abban az esetben , ha idősebb emberk akarják összekötni az életüket. Teszem azt nyugdíjas korú, akinek már meg van a fix összekeresett vagyonkája.

Sajnos nálunk pont ez a helyzet. A néni jött a panelből elválik gyorsan az alkesz férjétől a 4 felnőtt gyerektől és beköltözik a családi 2 szintes balatoni nyaralóba és mert szét tette a lábát 68 évesen apám elveszi. feleségül. Nahát ilyenkor azért egyetértenék egy jól megfogalmazott házassági szerződéssel.

És mielőtt ez a vád érne, nem vagyok haszonleső de miért egy vadidegen és családja ölébe hulljon mind az, amit megszületésem óta építget a család?

2009. aug. 9. 07:48
 34/34 anonim válasza:

Ha jogásztól kérdezed, akkor azt fogja mondani a válásnál jól jön majd.

A legtöbb ember azonban, aki szereti a másikat nem a válásra és a legrosszabbra gondol.

Akit tényleg szeretünk, annak jót akarunk, azt akarjuk, hogy anyagi biztonságban legyen.

Én még azt is mondom, hogy akár egy válásnál is szépen kell viselkedni a másikkal. Amit 10-20 éve alatt együtt építettek fel, még akkor is, ha az egyik kevésbé volt szerencsés a pénzügyek terén, mindkét fél megérdemli az egyenlő arányú osztozkodást.

Szerintem addig nem kell házasságot kötni, amíg felmerül a házassági vagyonjogi szerződés megkötése, csak rossz szájízt hagy maga után, és bizalmatlanságot szül.

2010. febr. 1. 19:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!