Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak nekem az a velemenyem a...

Csak nekem az a velemenyem a hazassagi-szerzodesrol, hogy bizalmatlansag?

Figyelt kérdés

Tegnap lattam kiirva egy ilyensmi kerdest, szamomra a hazassag bizalmat jelent, huseget. Nem szerzodeseket, holmi penzrol, vagyonrol. Ha szeretek valakit nema penze miatt szeretem vagy sem. es ha valakivel orok huseget eskuszom akkor miert gondolok mar elore hogy "majd mi lesz, ha..."

A parommal egy velemenyen vagyunk ezzel (o orvos lesz), es valoszinuleg ketszereset keresi majd mint en, megis kijelentette szo sem lehet hazasagi szerzodesrol. es en is sertesnek vennem, nem mert a majdani penzere faj a fogam, hanem mert bizalmatlansagnak tartom. Ti hogy vagytok ezzel?

2009. aug. 6. 12:39
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%
Én pontosan ugyanígy gondolkodtam, mint te, amíg nem láttam magam körül, hogyan bomlanak fel rendre azok a házasságok, amelyek néhány éve a legnagyobb szerelemben, "mi örökké együtt maradunk" kiáltással köttettek. És azt is látom, hány olyan szemétláda ember van (nő is, férfi is), akik függetlenül attól, hogy akár egy szál bőrönddel költöztek be a más kész lakásába, boldogan kihasználják, hogy a törvény szerint vihetik a felét.
2009. aug. 6. 13:03
 12/34 anonim ***** válasza:
86%
nem bizalmatlanság, hanem ésszerűség, előrelátás! én kötnék, az tuti
2009. aug. 6. 13:08
 13/34 anonim ***** válasza:
97%

Mi sem kötöttünk házassági szerződést, pedig itt társadalmi különbségek vannak. A páromnak semmi megtakarítása és hitelei vannak. Nekem nem kevés megtakarításom volt. Ez már múltidő mert apad. Nem bánom, de nem is nézem jó szemmel a dolgot. Ám nnek ellenére én sem kötnék szerződést. Valóban bizalmi kérdés ez. Mi beszéltünk erről, mi van mellette és ellene.

De az is érdekes hogy mi beszélünk a válásról, ha olyan a téma, vagy úgymond megmérettetés egy "mi lenne ha "kérdéskörrel.

Mi most épp azon gondolkozunk hogy az összes pénzt közös számlára tegyük, mert talán így kevesebbet nyerészkedik a ban rajtunk. Itt mindkettőnknek ugyanolyan hozzáférése van a számlához, de ha elfogy a bizalom bizony előfordulhat, hogy az egyik leszedi az összes pénzt és lelép. Testvérem járt így. Őt szó szerint kizsákmányolta a felesége a számatógépét hagyta csak meg, meg az ócska bútorokat. És az a nő semmit nem tett a házasságba, mert semmilye nem volt. De mindent ellopott.

Nem itélem el azt aki szerződést köt. Egyszer kell rá gondolni és utána el lehet felejteni.

2009. aug. 6. 13:08
 14/34 anonim ***** válasza:
100%
Ja amúgy van egy másik jog ami ha valakinek elég akkor nem kell kötnie szerződést. A házasság előtti vagyon az mindig azé aki hozta. Ha pl a férjed nevén a lakás és válsz akkor te arra igényt sem tarthatsz. Csak a házasság kötés alatt megszerzett vagyon megy közösbe és az feleződik. Aki meg nyerészkedni akar egy házasságba az szerződéssel is meg tudja tenni, csak hízelegni kell és a saját számlájára pakolja a pénzt ilyen olyan indokkal. A pénzéhessek elég leleményessek.
2009. aug. 6. 13:15
 15/34 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem sem bizalmatlanság.Egyszerűen senki nem mondhatja biztosra,hogy 20 év múlva mi lesz.Ezt nem lehet tudni.Nyilván azért megyek hozzá valakihez,mert most úgy gondolom,hogy szeretem és vele akarok lenni életem végéig.De ahogy 10 évesen nem tudtam,hogy hol leszek és mit fogok csinálni most,úgy most sem tudom,hogy 20-30 vagy több év múlva milyen leszek vagy a párom milyen lesz.Sok minden kiderülhet a másikról vagy csak az,hogy nem működik.Esetleg jön egy harmadik személy,aki telebeszéli az illető fejét és akkor máris kifordul önmagából.Annyi,de annyi dolog jöhet,amire az ember azt gondolja ki van zárva,hogy vele megtörténik.Az a jó,ha ez a papír soha ebben az életben nem kerül elő,nem kell érvényesíteni.De ha kell,akkor teljesen tiszta,hogy ki mit és mennyit vihet.
2009. aug. 6. 13:16
 16/34 anonim ***** válasza:
95%

Én abban az esetben egyet értek a szerződéssel,ha nagy a vagyoni különbség a házasulandó felek között.De csakis abba mennék bele,hogy amit a házasságkötés előtt szereztünk az külön vagyon,amit utána az már közös.Független attól ki mennyi keresett.A házasság vagyon és életközösség,ezért család a család.Azt már ha valaki külön magának szeretne mindent egy házasságon belül is,csak magát szeretné biztonságban tudni azt hatalmas egoizmusnak tartom,és ez esetben egyet értek veled,hogy akkor minek házasodik az olyan ember aki ennyire magának való?Hiszen nem kötelező házasságban élni.

Ha jól megy akkor az egész családnak,ha nem akkor senkinek nem.Erről szól a jóban-rosszban.

Egyébként ezt már csak megjegyzem,hogy szerintem nagyon lesúlytó elszomorító az emberek magának valósága önzősége bizalmatlansága.Bár biztosan sokan megégették már magukat nagyon,de akkor is.Én is második házasságomban élek igaz már régóta,és nem is tervezünk válást,de úgy gondolom,mindennek a fele megillet mindkettőnket ha mégis elválnánk.Mert forintban mindegy ki keresett többet,nem tett egyikünk sem kevesebbet az életünkért a családunkért.És sokminden van amit nem is lehet forintosítani.De egyikünk élete sem ér kevesebbet a másikénál az biztos.

2009. aug. 6. 13:30
 17/34 anonim ***** válasza:
49%

Nem csak neked.

Ahol ezzel kezdődik egy házasság, az már eleve nem sokat ér.

2009. aug. 6. 13:35
 18/34 anonim ***** válasza:
97%

Szia!

Én úgy gondolom, hogy a 'na, majd jól megsz,vod, ha nem írtok ilyen szerződést" alapja az egyértelmű bizalmatlanság és félelem. Vannak, igen , negatív példák. Sokan gondolkoznak úgy, hogy bármit is hoz az élet, akkor más hátán még előre tud csimpaszkodni , hogy például kiköveteli a fél lakást/autót bármit. Továbbá lehet , hogy túl tisztességesen gondolkodom, de a házasságot én egy egységnek, egy eskünek gondolom; és csak annak tudok lenni az élete párja, akit jól ismerek, kiismertem már, és tudom: bízhatok benne. Ehhez kell az emberismeret, (ami téves is lehet) ; de nem azért kell házasodni, hogy itt van ni, ketten vagyunk, ne lógjunk külön; hanem mert szeretek, elfogadok valakit és tudom, ismerem a negatív tulajdonságait is!Sajnos , közhelyes, de a mai világban éppen azért bomlanak fel a házasságok, mert mindenkinek meg akarnak felelni; csak önmaguknak nem , illetve a párjuknak. Nagy esküvő, 150 vendég, galamb-eregetés...5 év múlva meg a vagyonfelosztás.

2009. aug. 6. 13:39
 19/34 A kérdező kommentje:

huh, a maga modjan mindenkivel egyetertek, viszont es soha nem megyek bele effajtaba. "ami az enyem a tied is" alapjan kene mukodjon a hazassag szerintem, es nemtudnam elkepzelni, hogy egy ilyen papirral induljunk neki a kozos eletunknek. mi mar most ugy elunk, hogy ha nekem van en adok kolcson, ha neki o ad nekem, ez most is termeszetes es 20 ev mulva is az lesz.

koszonok minden valaszt:)

2009. aug. 6. 13:41
 20/34 A kérdező kommentje:

13:35

13:39

tokeletesen egyetertek!!!

2009. aug. 6. 13:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!