Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak nekem az a velemenyem a...

Csak nekem az a velemenyem a hazassagi-szerzodesrol, hogy bizalmatlansag?

Figyelt kérdés

Tegnap lattam kiirva egy ilyensmi kerdest, szamomra a hazassag bizalmat jelent, huseget. Nem szerzodeseket, holmi penzrol, vagyonrol. Ha szeretek valakit nema penze miatt szeretem vagy sem. es ha valakivel orok huseget eskuszom akkor miert gondolok mar elore hogy "majd mi lesz, ha..."

A parommal egy velemenyen vagyunk ezzel (o orvos lesz), es valoszinuleg ketszereset keresi majd mint en, megis kijelentette szo sem lehet hazasagi szerzodesrol. es en is sertesnek vennem, nem mert a majdani penzere faj a fogam, hanem mert bizalmatlansagnak tartom. Ti hogy vagytok ezzel?

2009. aug. 6. 12:39
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
96%

Én megérteném, ha a párom kérné.

Bár én magamban 100%-osan bízok, hogy nem csalnám meg, sokan vannak, akik megbíztak a szerelmükben, és végül mégis akkorát koppantak, amit sosem feltételeztek volna. Mai világban sokan képesek arra, hogy szemedbe szerelmet hazudjanak, és elhitessék, hogy minden rendben, aztán esküvő után meg 2 héttel sárkánnyá változzanak, vagy fűvel-fával megcsaljanak.

2009. aug. 6. 12:45
 2/34 anonim ***** válasza:
97%
Véleményem szerint nem bizalmatlanság, inkább okos döntés, óvatosság. Sajnos az életben adódhatnak olyan váratlan és igazságtalan helyzetek, amelyek megindokolják a házassági szerződést. Ahogyan az előttem szóló írta.
2009. aug. 6. 12:47
 3/34 anonim ***** válasza:
97%
Szóval, aki kéri, lehet azért bizalmatlan, mert már sokat csalódott. És van egy mondás: fool me once, shame on you, fool me twice, shame on me, azaz ha egyszer becsapsz, szégyeldd magad, ha kétszer becsapsz, én szégyelljem magam. és ez nem csak egy emberre/kapcsolatra érvényes. előző voltam.
2009. aug. 6. 12:48
 4/34 A kérdező kommentje:

persze, benne van, de akkor minek a hazassag? ha nem vagyok biztos a paromban, szerzodest kotok, mert nem bizom benne (a szerelmunkben) 100%-osan, akkor miert a hazassag?

kosz a valaszod

5/34 anonim ***** válasza:
68%
aki köt lyen szerződést annak van esze!
 6/34 A kérdező kommentje:
mindenkinek koszi, meg kivancsi vagyok mas velemenyere is:)
2009. aug. 6. 12:49
 7/34 A kérdező kommentje:
szoval senki sem ert velem egyet:)
2009. aug. 6. 12:49
 8/34 anonim ***** válasza:
84%
nem tudhatod előre, hogy meddig fog tartani a házasság. tehát szerintem semmi gond a szerződéssel.
2009. aug. 6. 12:56
 9/34 anonim ***** válasza:
74%

Ne haragudj, de a tökéletes házasság iszonyúan ritka. Az ember amikor szerelmes, akkor hajlamos nem aggyal gondolkodni, megfertőzi a racionalitását a szíve. Én teljesen el tudom képzelni azt, hogy valakiben maximálisan megbízok, de felveti a házassági szerződés gondolatát és rábólintok. Nem tudhatod, hogy mit hoz a jövő, hogy mit vált ki belőletek a házasság, hogy belefásultok-e, hogy megcsaljátok-e a másikat és hogy ezért valaki nem akar-e véres bosszút állni majd.

Szerintem a bizalomba beletartozik az, hogy bízom benned, hogy nem lesz szükség a szerződésre, mivel nem fog tönkremenni a kapcsolatunk, tehát nem látom akadályát a megírásának.

2009. aug. 6. 12:59
 10/34 anonim ***** válasza:
95%

A barátom apja most jól megszívta, hogy annak idején nem kötött szerződést... Most a feleség mindennek a felét elveszi, pedig semmit sem dolgozott annó érte...

Szóval aki nem köt ilyen szerződést az igen csak felelőtlen... Ha azt gondolod bizalmatlanság, ha egyszer te kerülsz ilyen helyzetbe majd verheted a falba a fejed milyen naívan gondolkodtál!

2009. aug. 6. 13:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!